Obrtnica leta 2018 je postala Mojca Trnovec

Podjetnik leta 2018 pa Peter Pišek


več o dogodku

Vabljeni na slavnostni dogodek Obrtnik leta 2018, Podjetnik leta 2018, najstarejši obrtnik/obrtnica in podelitev mojstrskih diplom


Na slovesnosti, ki bo v četrtek, 6 decembra, ob 18. uri, v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju, bo Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije podelila prestižna naziva Obrtnik leta 2018 in Podjetnik leta 2018, razglasila najstarejšega obrtnika oziroma obrtnico leta ter podelila mojstrske diplome.

Komisija za izbor Obrtnika leta in Podjetnika leta je v mesecu oktobru obiskala vse prijavljene kandidate in kandidatke na razpis za letošnja priznanj. Člani komisije so v času obiskov opravili razgovor s kandidati in kandidatkami o njihovi obrtniški in podjetniški poti ter si ogledali način dela, izdelke in storitve, poslovanje, urejenost in tehnološko opremljenost delavnic/proizvodnje, pretehtali ekološko zavest, vpetost v izobraževanje in lokalno okolje ter stanovsko organizacijo. Letošnji izbor je bil izjemno zahteven, saj so bila prijavljena sama izjemno uspešna podjetja.   

V skladu s Pravilnikom o priznanjih Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) je komisija za letošnja nominiranca za priznanje Obrtnik oz. Obrtnica leta 2018 enoglasno izbrala naslednja prijavljena kandidata in kandidatko, ki sta navedena po abecednem redu:

 -        Klančar Miran, Oroklan d.o.o. 

 -        Trnovec Mojca, Gostilna Mihovec d.o.o.   

in enoglasno izbrala nominirance za Podjetnika leta 2018, navedene po abecednem redu:  

-        Pišek Peter, Frigotransport Pišek & HSF d.o.o. 

 -        Poglajen Andrej, Trgograd d.o.o. 

 -        Sojer Mitja, Sojer d.o.o. 

 -        Škrabec Janez, Riko d.o.o. 

Komisija bo med nominiranci izbrala letošnjega Obrtnika leta oz. Obrtnico leta 2018 in Podjetnika leta 2018.   

V skladu s Pravilnikom o priznanjih OZS je letošnji prejemnik priznanja Najstarejši obrtnik leta 2018: 

-        Franc Ažman, Avtoprevozništvo, Franc Ažman s.p.

Vabljeni, da se nam pridružite na slavnostnem dogodku.

Vljudno prosimo, da se na dogodek prijavite po tel. 01 58 30 501, po e-pošti: urad.predsednika@ozs.si ali preko spletne prijavnice.

Udeležba je brezplačna.