Ker nesreča ne počiva

Živimo in delamo na področju, kjer so elementarne nesreče dokaj pogoste, poleg tega pa se tudi mnogo obrtnikov in podjetnikov ukvarja z dejavnostmi, ki so nevarne za zdravje ljudi in okolje, morebitne nesreče pa so lahko zelo obsežne in imajo nepredvidljive posledice. Zato so obrtniki in podjetniki že leta 2007 ustanovili Ustanovo za humanitarno pomoč obrtnikom, neprofitno organizacijo, ki članom OZS pomaga v primeru nesreč. 

Ustanova je od svoje ustanovitve pomagala svojim kolegom, obrtnikom in podjetnikom ob poplavah, žledu, potresu, požaru in ob smrti nosilca obrti. Vseh prejemnikov pomoči je bilo doslej več kot 170, mednje pa je ustanova razdelila več kot 180.000 evrov. 

Del svoje dohodnine namenite za humanitarno pomoč obrtnikom, namesto da ostane državi

Skladno s 142. členom Zakona o dohodnini – Zdoh-2 lahko vsak državljan zahteva, da se do 0,5 odstotka dohodnine, odmerjene po tem zakonu od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje splošnih koristnih (humanitarnih) namenov. Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom ima namreč status upravičenca do teh sredstev in poziva vse člane, naj svoj del dohodnine namenijo stanovski humanitarni organizaciji, torej svojim kolegom (in sebi, če bo treba). 

Dajmo raje sebi in stanovskim kolegom kot državi!

Izpolnjen obrazec (klik do obrazca), s katerim namenite del dohodnine Ustanovi za humanitarno pomoč obrtnikom, pošljite na naš naslov: Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom, Celovška cesta 71, 1000 Ljubljana.  

Kontaktni podatki:

- e-naslov: humanitarna.pomoc@ozs.si
- telefon: (01) 58 30 824.

Nikoli ne veste kdaj se boste morda tudi sami znašli med tistimi, ki bodo potrebni pomoči!

Veseli smo seveda tudi donacij

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom hvaležno sprejema tudi donacije in nakazila obrtnikom, ki niso vezana na del odmerjene dohodnine.

Dobrodelni prispevek lahko nakažete na: 

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom
Celovška cesta 71
1000 Ljubljana 

Poslovni račun pri NLB d.d.Št.: SI56 0201 3025 7684 878
BIC banke: LJBASI2X
Namen: Humanitarna pomoč

Koda namena: CHAR
Sklic: 00 20  

 

Pripeti dokument:

Več o Humanitarni ustanovi za pomoč obrtnikom


Minimize

Veter povzročal škodo na Ravnah

Veter, ki je divjal po Koroškem, je povzročil precej škode. Pustošil je po gozdovih in dvigoval strehe na gospodarskih objektih in hišah.

Oškodovanim je na pomoč priskočila Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom, ki je v namen zbiranja sredstev za prizadete obrtnike in podjetnike odprla svoj transakcijski račun.

Kolegom na Koroškem lahko priskočite na pomoč z nakazilom na:
USTANOVA ZA HUMANITARNO POMOČ OBRTNIKOM 
Celovška cesta 71, 1000 Ljubljana 
Poslovni račun pri NLB d.d., št.: SI56 0201 3025 7684 878 
BIC banke: LJBASI2X 
Namen: Vetrolom na Ravnah
Koda namena: CHAR Sklic: 00 10 – 1044.


Koroško prizadele številne nevihte

V minulih mesecih je Koroško prizadelo več neviht, ki so povzročale narasle vode in poplave. Voda je vdirala v številne kleti in poslovne prostore ter povzročila ogromno škode. 

Med prizadetimi so tudi obrtniki in podjetniki, člani OZS. Na pomoč jim je priskočila Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom, ki je v namen zbiranja sredstev za prizadete odprla tudi svoj transakcijski račun. 

Kolegom na Koroškem lahko priskočite na pomoč z nakazilom na: 
USTANOVA ZA HUMANITARNO POMOČ OBRTNIKOM 
Celovška cesta 71, 1000 Ljubljana 
Poslovni račun pri NLB d.d., št.: SI56 0201 3025 7684 878 
BIC banke: LJBASI2X 
Namen: Poplave Prevalje 
Koda namena: CHAR Sklic: 00 10 – 1015.

Toča klestila v Črnomlju in Semiču

Močno neurje s točo, debelo kot jabolko, je junija prizadela prebivalce občin Črnomelj in Semič. Poškodovala je več sto objektov, uničila ves pridelek in razbila vse avtomobile, ki so bili parkirani na prostem.

Močan veter, močno deževje in toča so povzročili veliko težav in ogromno škode, ki gre v milijone evrov. Poleg stanovanjskih hiši in večstanovanjskih objektov so poškodovani tudi poslovni objekti, skladišča, izdelki in infrastruktura številnih podjetij, tudi članov OZS.

Na pomoč jim je priskočila Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom, ki je v namen zbiranja sredstev za prizadete odprla tudi svoj transakcijski račun.

Kolegom v Črnomlju in Semiču lahko pomagate z nakazilom na:

USTANOVA ZA HUMANITARNO POMOČ OBRTNIKOM
Celovška cesta 71, 1000 Ljubljana
Poslovni račun pri NLB d.d., št.: SI56 0201 3025 7684 878
BIC banke: LJBASI2X
Namen: Toča Črnomelj
Koda namena: CHAR Sklic: 00 10 – 1042.