Strokovno srečanje sekcije cementninarjev, kamnosekov in teracerjev (CKT) pri OZS

28. februar 2019

Sekcija CKT organizira strokovno srečanje, ki bo v petek, 15.3.2019 z začetkom ob 9:30 uri na Smrekarjevi domačiji v Prestranku pri Postojni. Zanimiv in strokovno raznolik program srečanja v dopoldanskem delu prinaša skupno predavanje, v popoldanskem programu pa ločena predavanja za področje kamnoseštva in za področje cementnih izdelkov.

 
Lokacija srečanja ni izbrana po naključju, saj Smrekarjeva domačija že stoletje opravlja svoje poslanstvo – povezuje ljudi. Tako bomo v obnovljenem skedenju uživali v dobrem domačem okolju, deležni pa bomo tudi domačih dobrot, tako v času odmorov kot na kosilu in večerji.
 
Dopoldan bo obravnavana tematika "Embalaža in odpadki v kamnoseštvu in v cementninarstvu". Člani so zbrali kar nekaj zanimivih vprašanj, navedli, s katerimi vse embalažami in odpadki se srečujejo in predavateljica je pripravila navodila in primere dobre prakse na podlagi zakonskih obveznosti.
 
Da bo informacija celovita, bo poskrbel sponzor srečanja SIKO srl iz Udin, ki bo predstavil možnost obdelave usedlin, ki nastajajo v proizvodnem procesu pri kamnosekih in cementninarjih - gre za zanimiv in tehnološko dovršen postopek, ki ponuja nove možnosti obdelave odpadka.
 
Po kosilu, v popoldanskem programu, bodo pa predavanja ločena:
  • kamnosekom bo najprej predstavljena "Montaža kamnitih elementov na nizko energetski gradnji", v nadaljevanju pa se bodo seznanili še z "Osnovnim o AvtoCad programu in uporabnosti za kamnoseke"
  • na področju cementnih izdelkov pa bosta obravnavana  "Reciklaža betona in vode – smernice in smotrnost uporabe v proizvodnji betonskih izdelkov" in v nadaljevanju "Kemijski dodatki k betonu – najnovejši trendi za izboljšanje lastnosti svežega in otrdelega betona s poudarkom na proizvodnji betonskih izdelkov".
Srečanje se bo zaključilo, kot takemu okolju priliči: z izborom, kot se ga spomnimo iz domačih kuhinj naših mam in babic.
 
 
Prijave na srečanje: kliknite na DOGODKI OZS.
 
 
Za dodatne informacije: sekretar sekcij Igor Pipan, tel.:  01/5830 568 ali mail: Igor.Pipan@OZS.si

V A B L J E N I !

 

nazaj na vse novice