SLAVNOSTNA PODELITEV MOJSTRSKIH DIPLOM 2017

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je letos podelila mojstrske diplome že sedemnajsti generaciji slovenskih obrtnih mojstric in mojstrov. Pridobitev mojstrskega naziva predstavlja vrh v poklicnem izobraževanju v obrti, zato je uspeh mojstric in mojstrov zaokrožen s podelitvijo mojstrskih diplom na svečani prireditvi. Letošnja prireditev je potekala 14. novembra, v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju. Na svečano podelitev mojstrskih diplom je bilo povabljenih 24 novih mojstric in mojstrov iz dvanajstih različnih mojstrskih nazivov. Slavnostni govornik je bil predsednik države, g. Borut Pahor. Novi generaciji slovenskih obrtnih mojstric in mojstrov sta k uspehu čestitala ministrica dr. Maja Makovec Brenčič ter Branko Meh, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Slavnostne prireditve, na kateri sta prejela priznanje tudi Obrtnik in Podjetnik leta 2017 se je udeležilo okrog 400 povabljenih gostov.

Podelitev mojstrskih diplom 2017:


Podelitev mojstrskih diplom - letos 50. novim mojstricam in mojstrom

Prvega decembra 2016 je bila promovirana nova generacija mojstric in mojstrov, saj je  Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije podelila mojstrske diplome 50.  mojstricam in mojstrom. Dosegli so svoj osebni in strokovni cilj ter se pridružili skupini skoraj 3000 kolegic in kolegov, ki so od leta 2000 naprej že uspešno zaključili tovrstno strokovno izobraževanje. Svoje mojstrske diplome so prejeli iz rok ministrice za izobraževanje, znanost in šport mag. Maje Makovec Brenčič ter podpredsednika UO OZS g. Ivana Meha.

S svojo prisotnostjo in spodbudnim nagovorom jim je izkazal podporo tudi predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor.

Neizpodbitno je dejstvo, da diploma mojstra OZS ni zgolj okras na zidovih njihovih obratovalnic. Predstavlja sinonim  odličnosti, ki se potrjuje iz dneva v dan. Je verodostojno zagotovilo strankam, da bodo njihova pričakovanja dosežena in presežena. Mojstri so tisti, ki vedo koliko znanja, truda in volje je za to diplomo, ki simbolizira vse preseženo, potrebno. Je dokaz, da je obrt prav tako kot druge panoge zavezana kakovostnemu izobraževanju, visokim tehnologijam in inovacijam. Prav k slednjemu strmi OZS, ki nenehno bdi nad razvojem obrtništva in se brezkompromisno zavzema za njegov razvoj.

Fotografije si lahko ogledate tukaj:Podelitev mojstrskih diplom že petnajsti generaciji mojstric in mojstrov

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je letos podelila mojstrske diplome že petnajsti generaciji mojstric in mojstrov. Na Brdu pri Kranju je na slavnostni podelitvi mojstrskih diplom iz rok ministrice za izobraževanje, znanost in šport dr. Maje Makovec Brenčič in predsednika Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije g. Branka Meha,  prejelo mojstrsko diplomo 40 novih mojstric in mojstrov. Največ mojstrov je pridobilo naziv mojster strojnih instalacij (8), sledili so kuharski mojstri (7), elektroinštalaterski mojstri (4) in mojstri avtomehaniki (4), frizerske mojstrice (3), po dva mojstra očesne optike, mojstra avtoelektrikarja, mojstra biromehanika, slikopleskarska mojstra, ena šivilija-krojač, mizarski mojster, mesarski mojster, mojster oblikovalec kovin, mojster strežbe in čebelarski mojster.

Prireditev je povezovala Bernarda Žarn, za popestritev so poskrbeli zbora Dekor in Obrtniški zbor Šmarje pri Jelšah in pevka Lea Sirk. Nove mojstrice in mojstri pa so bili, poleg govora predsednika OZS Branka Meha, deležni tudi slavnostnega nagovora ministrice za izobraževanje, znanost in šport dr. Maje Makovec Brenčič.

 Fotogalerijo podeljevanja mojstrskih diplom si lahko ogledate TUKAJ.Slavnostna podelitev mojstrskih diplom 2014

OZS je podelila 68 mojstrskih diplom že 14. generaciji mojstrov in mojstric, in sicer na slovesnosti ob svoji 45. obletnici delovanja, 19. novembra 2014 na Brdu pri Kranju. Fotogalerijo z dogodka najdete TUKAJ, fotogalerijo podeljevanja mojstrskih diplom pa na spletni povezavi TUKAJ. Novi generaciji mojstric in mojstrov sta mojstrske diplome izročila ministrica za izobraževanje, znanost in šport, mag. Stanislava Setnikar Cankar ter predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh.
Slavnostna podelitev mojstrskih diplom 2013

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je 14. septembra na Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti v Celju podelila mojstrske diplome že trinajsti generaciji mojstric in mojstrov. Na letošnji podelitvi je mojstrske diplome prejelo 120 novih mojstric in mojstrov za 27 različnih mojstrskih nazivov. Med njimi je največ mojstrov avtomehanike (27), sledijo mojstri strojnih instalacij (14) in elektroinštalaterski mojstri (10). Med mojstrskimi nazivi so tokrat prvič zastopani čebelarski mojstri, ki so se k mojstrskemu izpitu lahko vpisali v letu 2012.

Slavnostne podelitve mojstrskih diplom so se med drugim udeležili tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Stanko Stepišnik, minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo ter predstavniki obrtno-podjetniškega zborničnega sistema.

 


Utrinke s slavnostne podelitve mojstrskih diplom si lahko ogledate v foto galeriji.