Sekcija kleparjev in krovcev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije

objavlja

R  A  Z  P  I  S

 

za sodelovanje na 15. državnem prvenstvu mladih kleparjev krovcev Slovenije, ki bo na sejmu MEGRA 2018

v Gornji Radgoni, 5. do 6. aprila 2018 

Pogoji sodelovanja:

 

1.    Prijavijo se lahko ekipe kleparjev in krovcev – nosilcev dejavnosti in zaposlenih delavcev iz posameznih obratovalnic oz. podjetij, združenih iz posameznih obratovalnic, Območnih obrtnih zbornic, posameznih regij in strokovnih šol.

2.    Ekipa šteje 2 (dva) tekmovalca, ki nista starejša od 26 let, pogoj je, da sta redno zaposlena kot kleparja krovca, ali obiskujeta izobraževalni program za kleparja krovca, ter mentor ekipe.

3.    Prijave za 15. državno prvenstvo mladih kleparjev in krovcev pošljite na naslov Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Sekcija kleparjev in krovcev, Celovška 71, 1000 Ljubljana, lahko skenirano na: janko.rozman@ozs.si, rok prijave je 31. 01. 2018. Ob prijavi je potrebno obvezno navesti tudi številko – velikost delovne obleke in v celoti izpolniti vse podatke.

4.    Tekmovalna komisija izbere maksimalno 6 (šest) prijavljenih ekip (v primeru več kot 6 prijavljenih ekip bodo izvedeni regijski predizbori). Ekipam nato komisija pošlje navodila za sodelovanje (vrste in način izvajanja del, materiali, predpisana orodja in pribor, skice tekmovalnih panojev z dimenzijami in delovnimi materiali itd). Tekmovanje se bo izvajalo v treh kategorijah:

-pokrivanje poševne strehe

-pokrivanje ravne strehe

-pokrivanje strehe s pločevino

5.    Člani izbranih ekip in mentorji morajo pred tekmovanjem tekmovalni komisiji predložiti dokumente o veljavnih opravljenih preizkusih iz varstva pri delu in požarni varnosti.

6.    Tekmovalne ekipe ocenjuje komisija na ocenjevalnih listih. Kriteriji ocenjevanja so: natančnost izdelave, optimalna poraba časa, izraba materialov, ročne spretnosti, izvedba določene naloge, čistoča in red na delovišču, upoštevanje predpisov iz varstva pri delu in požarne varnosti in končni izgled.

7.    Prve tri uvrščene ekipe prejmejo priznanja in pokale. Zmagovalec se bo udeležil svetovnega IFD prvenstva mladih krovcev, ki bo meseca novembra 2018 v Rigi v Latviji.

Vse morebitne dodatne informacije in prijave na OZS, Sekcija kleparjev in krovcev, Janko Rozman, tel.: 01/58 30 540 ali 031 347 201, e pošta: janko.rozman@ozs.si

Predsednik Organizacijskega odbora tekmovanja


 Franček Stropnik l.r.

 

 

 

 

Skupno strokovno srečanje gradbenikov

Podobno kot že nekaj zadnjih let strokovne sekcije pri OZS, v začetku leta 2018, pripravljamo skupno strokovno srečanje sekcij s področja gradeništva. Tokrat bodo na januarskem srečanju sodelovale sekcija gradbincev, slikopleskarjev, krovcev in kleparjev ter inštalaterjev-energetikov.

Srečanje bo, kot ponavadi, konec tedna, v petek in soboto 26. in 27. januarja 2018, na že tradicionalni lokaciji v Termah Zreče.

V plenarnem delu srečanja, v petek dopoldan, bodo predstavljene vsebine skupne vsem, ki svoja dela izvajajo na gradbenih objektih. Beseda bo tekla o novi gradbeni zakonodaji (uporablja se bo od 1. 6. 2018 dalje), ter o novem zakonu o čezmejnem opravljanju storitev, ki se bo začel uporabljati s 1. 1. 2018
V petek popoldan bo čas namenjen obravnavi tematike in strokovnih zadev ločeno po posameznih sekcijah. Prav tako bo poskrblejno, da ne bo dolgčas spremljevalkam, saj bo posebej zanje pripravljen program z naborom zanimivih tem, ki vedno prav pridejo v poslovnem in vsakdanjem življenju.

Na srečanju se bodo, tako kot vsako leto, predstavili dobavitelji gradbenih, kleparsko krovskih, slikopleskarskih, fasaderskih in inštalaterskih materialov in opreme, ki predstavljajo pomembno vlogo pri kakovosti izvedbe storitev in s svojim prispevkom izdatno pomagajo pri izvedbi vsakoletnega srečanja, ter poskrbijo za seznanjanje z novostmi.

Generalni pokrovitelj srečanja je ETERNIT Slovenija.

O podrobnejši vsebini srečanja ter pogojih za udeležbo si lahko preberete na spletni povezavi Skupno strokovno srečanje gradbenikov, kjer je tudi možna prijava na dogodek.

 Vabimo vas, da se nam pridružite v čim večjem številu.