Povabilo na strokovno ekskurzijo v Bačko Palanko – zbiranje predprijav

Ljubljana: 16.2.2018
V dogovoru s podjetjem Lesoprodukt d.o.o., distributerjem Tarkettovih produktov v Sloveniji, bo Sekcija polagalcev talnih oblog v mesecu aprilu, natančneje 5. in 6. aprila 2018 organizirala strokovno-družabno ekskurzijo v tovarno parketa Tarkett d.o.o. iz Bačke Palanke.

Predviden program ekskurzije zajema naslednje:
5. aprila 2018
- avtobusni prevoz iz Ljubljane do Bačke Palanke
- sprejem v podjetju Tarkett d.o.o., krajše predavanje s predstavitvijo, ogled proizvodnje
- skupna večerja
- nočitev z zajtrkom

6. aprila 2018
- avtobusni prevoz v Novi Sad
- ogled nekaterih znamenitosti Novega Sada
- skupno kosilo
- povratek z avtobusom do Ljubljane.

Predvidena cena ekskurzije je:


Za udeležence, ki bodo najavili udeležbo do 4. marca
Zgodnja prijava

Prijava udeležbe po 4. marcu

Za člane OZS in pri njih zaposlene

72,00 EUR + DDV

80,00 EUR + DDV

Za nečlane OZS in pri njih zaposlene

96,00 EUR + DDV

107,00 EUR + DDV 

Vse zainteresirane vabimo, da na e-naslov sekretarja sekcije miran.rade@ozs.si sporočijo namero za udeležbo in število udeležencev na strokovni ekskurziji.

Vsem, ki boste to storili pred 4. marcem (zgodnja prijava), bo ob prijavi priznana nižja cena.

Število udeležencev bo omejeno na 30 oseb. V primeru večjega števila prijavljenih imajo prednost tisti, ki se bodo prijavili prej.


Volitve v organe sekcije za mandatno obdobje 2018-22

Ljubljana: 16.2.2018

Skupščina OZS je na svoji 8. redni seji, dne 23. 1. 2018, sprejela Sklep o razpisu volitev in Pravilnik o izvedbi volitev v organe sekcij Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije in organe Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije za mandatno obdobje 2018 – 2022.

Rok za oddajo kandidature (soglasja) za poslanca OOZ v sekciji ali za kandidature za člana upravnega odbora sekcije je najkasneje do vključno 15. marca 2018.

Upravni odbor sekcije poziva vse člane, za čim bolj aktivno udejstvovanje v delu zbornice in sekcije in s tem tudi zastopanjem lastnih interesov.

Vsem zainteresiranim predlagamo, da se oglasite na svoji območni obrtno-podjetniški zbornici, kjer so na voljo obrazci – Soglasja h kandidaturi za poslanca sekcije in/ali člana UO sekcije.

 

mi®

Minuli petek in soboto se je v vrtcu Osnovne šole XIV. divizije Senovo odvijala že osma donatorska akcija za obnovo parketnih površin v organizaciji podjetja HGtrade.

Senovo, 9. julij 2016

Skupina Helios s podjetjem HGtrade ter deset obrtnikov - parketarjev so poskrbeli, da so lesena tla petih igralnic v vrtcu dobila novi sijaj in zaščito. Igralnice bodo tako v bodoče še bolj primerne za otroške radoživosti in igre. 

Parketni laki Chromoden, ki so proizvedeni v Skupini Helios, trži pa jih Heliosovo podjetje HGtrade, so narejeni na vodni osnovi in zato okolju in zdravju prijazni, hkrati pa izstopajo tudi po svoji izjemni odpornosti na obrabo in udarce. Laki Chromoden tako zagotavljajo čudovit izgled parketnih površin tudi v šolskih igralnicah in športnih dvoranah. Z njimi je novo podobo sedaj dobilo tudi 250 m2 parketnih površin petih igralnic v vrtcu Osnovne šole XIV. divizije Senovo.

V vrtcu so akcijo sprejeli z navdušenjem: »Res smo veseli, da bomo lahko otroke v novem šolskem letu sprejeli v tako lepih prostorih. Že nekaj časa smo si želeli prenoviti tla, a brez pomoči Heliosa bi naši prostori še nekaj časa ostali v stanju kot so bili poprej. V igralnicah bo sedaj še več veselja, s strani otrok pa tudi naših sodelavcev«, je povedal ravnatelj vrtca Vinko Hostar. Župan Krškega je pozdravil projekt: »Pozdravljam odločitev vsakega podjetja, ki z donacijami in dobrodelnostjo podpira predvsem otroke v naši družbi. Veseli me, da je bil tokrat izbran vrtec v naši občini. Zahvaljujemo se vsem, ki so pri projektu sodelovali.«

»Ponosni smo, da akcijo vodimo že osmo leto in da so v tem času novo podobo dobile igralnice v vrtcih po vsej Sloveniji. Ko gre za vrtce se tudi parketarji z veseljem odzovejo, kljub višku sezone v tem času. Občutek, da smo naredili nekaj dobrega in koristnega je vsem v velik navdih in ustvarja motivacijo za nadaljnje delo« je dejala pobudnica in organizatorka projekta Darija Medved iz podjetja HGtrade.

Deset parketarjev, ki so prijazno pristopili k projektu in brezplačno pomagali pri obnovi talnih površin s kakovostnimi laki Cromoden, je članov Sekcije polagalcev talnih oblog pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Pri akciji so sodelovali: Horvat Robert s.p. iz Mačkovcev, Ribič Franc s.p. iz Kamnice, Ribič Matej s.p. iz Kamnice, Vozlič Zlatko s.p. iz Vidovic, Mahne Boris s.p. iz Šoštanja, Luka Jurkovič iz podjetja Habitat d.o.o. iz Kopra, Turšič Miroslav s.p. iz Begunj pri Cerknici, Škulj Luka s.p. iz Ljubljane, Srša Stanko s.p. iz Beltincev ter Asmir Halilović s.p. iz Krškega.

Zaključka akcije se je udeležil tudi predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh, ki se je tudi v imenu zbornice zahvalil vsem sodelujočim za izjemen prispevek, še posebej sodelujočim parkatarjem, ki so tudi tokrat dokazali, da je med obrtniki od nekdaj prisoten čut za družbeno odgovornost.

Kratek video prispevek mi®

Prispevek TV vaš kanal:


    Predstavitev parketarskega poklica na sejmih LOS in MEGRA

    Zanimanje med mladimi za parketarski poklic bi bilo verjetno večje, če bi se o njem seznanili dovolj zgodaj in predvsem, če jim bi bil predstavljen dovolj zanimivo.

    To je bilo tudi vodilo podpredsedniku sekcije polagalcev talnih oblog, Stanku Srši, da se je odločil za predstavitev poklica na sejmih LOS v Ljubljani in MEGRA v Gornji Radgoni. Gospod Stanko Srša je poklic in delo parketarja predstavil na najboljši možen profesionalen način, vestno, prijazno in vzpodbudno, ter s tem mladino navduševal v času, ko se še odloča za svojo poklicno pot.