Vsebina aktualne revije Obrtnik podjetnik je v celoti dostopna le članom OZS ter naročnikom. Prijavite se z uporabniškim imenom in geslom. 

V februarski reviji med drugim preberite ...

 

Zakon o vajeništvu

Po enem letu in pol prizadevanj in usklajevanj je vlada sprejela verzijo predloga zakona, ki z našo stanovsko organizacijo ni bila do konca usklajena. OZS si bo za boljši zakon prizadevala naprej in skušala z amandmaji poslanskim skupinam v parlamentarni razpravi vplivati na končno obliko zakona.

Zimsko poslovno srečanje B2SKI 2017

Prvi februarski konec tedna je bilo v Kranjski gori največje poslovno srečanje v regiji Alpe Adria. Petek je bil namenjen tkanju novih poslovnih vezi, večer druženju in zabavi, sobota pa vijuganju med veleslalomskimi vratci.

Gradbeni sektor za ustanovitev paritetnega sklada

Na okrogli mizi, s katero se je začelo letošnje strokovno srečanje štirih strokovnih sekcij s področja gradbeništva v Zrečah, so govorili o možnosti uvedbe paritetnega gradbenega sklada v Sloveniji. Prevladalo je skupno stališče, da v Sloveniji potrebujemo svoj paritetni sklad.

Obiskali smo Institut Jožef Stefan

Obrtniki in podjetniki, člani OZS, so januarja napolnili veliko predavalnico Instituta Jožef Stefan v Ljubljani. Srečanje je potekalo s ciljem po čim večjem povezovanju znanosti, raziskav in razvoja z industrijo, obrtjo in podjetništvom.