Vsebina aktualne revije Obrtnik podjetnik je v celoti dostopna le članom OZS ter naročnikom. Prijavite se z uporabniškim imenom in geslom. 

V decembrski reviji med drugim preberite ...

 

Obrtnik leta je Štefan Pavlinjek

OZS je razglasila že 14. obrtnika leta. Prestižno priznanje je prejel Štefan Pavlinjek. Najstarejši obrtnik leta je postal prevoznik 79-letni Boris Zucchiati iz Vrtojbe, ki v prevozništvu vztraja že 52 let, mojstrske diplome pa 50 novih mojstric in mojstrov.

Od obrtne delavnice do prekmurske multinacionalke

Izraz iskrenega veselja je bilo zaznati na obrazu Štefana Pavlinjeka. V svojem nagovoru se je vsem v svoji stanovski organizaciji najlepše zahvalil, da so prepoznali odličnost njegovega dela in več kot 40 let prizadevanj za razvoj podjetja ter poslanstva obrti in podjetništva.

Bomo kmalu ostali brez gotovine?

Kot potrošniki večkrat od trgovcev ob plačilu slišimo vprašanje: »Ali gotovina ali kartica?« Ta izbira se nam zdi samoumevna, a kot kaže, kmalu ne bo več tako. Politika centralnih bank gre namreč v trend brezgotovinskega poslovanja in postopne ukinitve gotovine v obtoku.

Navdušeni nad odlično opravljenim delom

V splošni bolnišnici Trbovlje je v petek, 25. novembra, v enodnevni akciji 97 slikopleskarjev prostovoljcev prepleskalo vse prostore v porodniškem, ginekološkem in internem oddelku.