Vsebina aktualne revije Obrtnik podjetnik je v celoti dostopna le članom OZS ter naročnikom. Prijavite se z uporabniškim imenom in geslom. 

V oktobrski reviji med drugim preberite ...

 

Delodajalci na ulico?

Konec minulega meseca je bila v parlamentu potrjena mini davčna reforma. Delodajalci so predlogom ves čas ostro nasprotovali. Nad ravnanjem ministrstva,vlade in poslancev so razočarani, nekaj upanja pa jim daje državni svet, ki je pred dnevi izglasoval veto na spremembe Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb.

49. MOS pester in optimističen

OZS je na letošnjem sejmu pripravila številne promocijske in izobraževalne dogodke. Sejemski čas in prostor so zapolnila številna poslovna srečanja, predvsem pa pozitivno vzdušje in optimizem za prihodnost.

Okrogla miza OZT

TZ okroglo mizo o sodelovanju obrtnikov in podjetnikov z znanstveno raziskovalno sfero na letošnjem MOS je Odbor za znanost in tehnologijo pri OZS vsaj malo odgrnil skrivnosti takega sodelovanja.

Znani piranski gostinec slavi osebni jubilej

V poletni turistični sezoni nabito polni restavraciji Pavel 1 in Pavel 2 svojih gostov zagotovo ne privabljata le zaradi najlepše lege na piranskem rtu, temveč v prvi vrsti s ponudbo svežih rib in morskih sadežev. Med mizami se še vedno vsak dan sprehodi gospodar Pavel Lovrečič.