Vsebina aktualne revije Obrtnik podjetnik je v celoti dostopna le članom OZS ter naročnikom. Prijavite se z uporabniškim imenom in geslom. 

V aprilski reviji med drugim preberite ...

 

Pahor sprejel obrtnike

Konec marca je člane OZS sprejel predsednik RS Borut Pahor. Pogovarjali so se o izzivih in priložnostih za razvoj slovenskega malega gospodarstva. Med ključnimi izzivi malega gospodarstva so člani izpostavili pomanjkanje delovne sile, birokratske ovire in nelojalno konkurenco.

Center za družinsko podjetništvo

V Sloveniji je 85 odstotkov družinskih podjetij. Še večji odstotek družinska podjetja predstavljajo v strukturi članov OZS. Zato ni naključje, da je OZS prva odprla Center za družinsko podjetništvo in prva, ki na enem spletnem mestu ponuja celovito informacijo o družinskem podjetništvu.

Plin bo prva konkretna spodbuda!

Marca so se člani sekcije za promet pri OZS srečali s predstavniki stroke, ki razvija uporabo plinskih goriv v transportu, na srečanju pa so sodelovali tudi predstavniki resornega ministrstva, ki je zadolženo za oblikovanje in implementacijo prevoznikom zagotovljenih dolgoročnih finančnih spodbud.

Flora prinesla pomlad

Pomlad se je na celjskem sejmišču začela konec marca. Sejem Flora tradicionalno sooblikujejo tudi člani Sekcije cvetličarjev in vrtnarjev pri OZS. Letos so na sejmu sodelovali že triindvajsetič, popestrili pa so tudi sejem Poroka.