Vsebina aktualne revije Obrtnik podjetnik je v celoti dostopna le članom OZS ter naročnikom. Prijavite se z uporabniškim imenom in geslom. 

V junijski reviji med drugim preberite ...

 

Ali morajo naši gozdovi res v tujino?

Maj je še kako zaznamovala odločitev naše države, da bo k nam ne le spustila ampak tudi bogato podprla tujo mega žago škotskih investitorjev. Domači lesarji takšnemu ravnanju države ostro nasprotujejo.

16. Forum obrti in podjetništva

Manj birokratskih ovir, spodbudnejše poslovno okolje in prijaznejša zakonodaja so glavne zahteve obrtnikov in podjetnikov, ki so jih predstavili političnim strankam sredi maja na 16. Forumu obrti in podjetništva. Prvaki političnih strank so obljubili uresničitev večine zahtev. Obrtniki in podjetniki njihovih obljub ne bodo pozabili.

14. državno prvenstvo floristov

Državno prvenstvo floristov je Sekcija cvetličarjev in vrtnarjev pri OZS pripravila v okviru prireditve Igra rož v Kamniku. V konkurenci sedmih cvetličarjev se je v vseh štirih kategorijah najbolje odrezala Katarina Jasmina Zupančič Dežman iz ljubljanske cvetličarne Emporia.

Želijo si sprejetja Zakona o ohranjanju rokodelstva!

Zakon bi problematiko rokodelstva lahko učinkovito rešil ter bil predvsem obvezujoč, Nacionalno zavezništvo za rokodelstvo pa, čeprav ga OZS na načelni ravni podpira in je k njemu tudi pristopila, ponuja le dobronamerna prizadevanja.