Vsebina aktualne revije Obrtnik podjetnik je v celoti dostopna le članom OZS ter naročnikom. Prijavite se z uporabniškim imenom in geslom. 

V marčni reviji med drugim preberite ...

 

Dobili nov zakon in nove omejitve!

Februarja je državni zbor potrdil Zakon o čezmejnem izvajanju storitev, ki bo stopil v veljavo z letom 2018. Njegov namen je prenos evropske direktive, s katerimi Slovenija zamuja že pol leta. Zakon med drugim uvaja strožje pogoje za izdajo potrdil A1, ki so potrebni za napotitev delavcev in samozaposlenih v tujino ter določa postopek in pristojni organ.

Sinonim za vrhunske stopnice

Temelje družinskega podjetja Mizarstvo Jezeršek je leta 1978 postavil Karel Jezeršek, obrtnik leta 2004. Danes ga vodijo trije njegovi sinovi, ki v ospredje postavljajo delo, sodelovanje, znanje in razvoj. Njihove stopnice krasijo domove in poslovne objekte v petdesetih državah.

Ne pozabite poročati o odpadkih!

Vse, ki imate pri svojem delu opravka z odpadki opozarjamo, da morate najkasneje do 31. marca 2017 Agenciji RS za okolje poročati o nastalih odpadkih in ravnanju z njimi v preteklem letu. Bodite pozorni in se odzovite, tudi če niste zavezanci in ste od ministrstva prejeli le obvestilo!

Študenti v pomoč obrtnikom in podjetnikom

Nekateri bodo dejali, da je »na mladih svet stoji« nekoliko obrabljena fraza in da so mladi apatični, nimajo ambicij ter delovnih navad. V nasprotno z veseljem prepričajo na OOZ Novo mesto, kjer so s pomočjo študentov Pomagali majhnim in mikro živilskim podjetjem pri izzivih nove evropske zakonodaje.