Vsebina aktualne revije Obrtnik podjetnik je v celoti dostopna le članom OZS ter naročnikom. Prijavite se z uporabniškim imenom in geslom. 

V februarski reviji med drugim preberite ...

 

Pravilnik o poklicnih boleznih

Obrtniki in podjetniki opozarjajo na posledice, ki jih lahko prinese Pravilnik,ki ga želi sprejeti ministrstvo za zdravje. Tako, kot je predlagan, bi lahko ogrozil obstoj številnih podjetij.

Druženje in zabava na snegu

Za nami je uspešno srečanje obrtnikov in podjetnikov z družinami in zaposlenimi zadnjo januarsko soboto na Kopah. Da je bil športno-družabni dogodek res pester, so organizatorji poskrbeli tudi za tekmovanje v veleslalomu, tekmovanje v kuhanju golaža,družabne igre, animacijo za otroke in bogate nagrade.

Nova gradbena zakonodaja in številne strokovne teme

Konec januarja je v Zrečah potekalo veliko skupno strokovno srečanje gradbincev, kleparjev in krovcev, slikopleskarjev, fasaderjev in inštalaterjev-energetikov. Zbrani na dvodnevnem dogodku so se seznanili z novo gradbeno zakonodajo in s predpisi o čezmejnem izvajanju storitev. Gradbinci so dogodek izrabili tudi za podelitev novih Znakov odličnosti v gradbeništvu.

Cilj je dosežen, sledi sodelovanje!

Januarja je Odbor za znanost in tehnologijo pri OZS v sodelovanju z dvema fakultetama Univerze v Mariboru organiziral B2S-poslovno srečanje z dvostranskimi pogovori med raziskovalci ter obrtniki in podjetniki. Cilj srečanja, da v sproščenem vzdušju poveže obrtnike in podjetnike z raziskovalci, je bil tako uspešno dosežen. Sedaj je na vrsti konkretno sodelovanje.