Vsebina aktualne revije Obrtnik podjetnik je v celoti dostopna le članom OZS ter naročnikom. Prijavite se z uporabniškim imenom in geslom. 

NE SPREGLEJTE!

V meniju Obrtnikov Svetovalec so objavljeni podatki za avgustovske obračune.

 

V poletni reviji med drugim preberite ...

 

Velerjeve kreacije se sprehajajo po modnih stezah

Krojaštvo Veler iz Velenja bo prihodnje leto praznovalo pol stoletja. Kljub hudim konkurenčnim pritiskom hitre mode Velerjevi vztrajajo v dejavnosti. Matic, ki predstavlja tretjo generacijo modnih oblikovalcev v družini pa Krojaštvu Veler obeta nov zagon.

Iskrena prizadevanja tržne inšpekcije za urejen trg

Potem ko je na nedavnem strokovnem srečanju kovinarjev in plastičarjev s svojimi pogledi in strokovnim predavanjem na udeležencih pustila izredno dober vtis, tržna inšpektorica Darja Koren, vodja območne enote tržne inšpekcije iz Murske Sobote v intervjuju razkriva podrobnosti njenega dela.

Bliža se 49. MOS

Tudi letos bodo obrtniki in podjetniki dali pečat Mednarodnemu sejmu obrti in podjetnosti, ki bo na celjskem sejmišču od 13. do 18. septembra. Obrtno-podjetniški zbornični sistem se bo predstavil v nadstropju dvorane L1 in drugih sejemskih dvoranah na razstavni površini več kot 1000 m².

Najraje sedi na leseni klopi, ki jo je izdelal sam

»1. januarja 2016 sem stopil v delovno razmerje,« se pošali že 20 let upokojeni mizar Jožef Ogrizek z Leskovca pri Slovenski Bistrici. V njegovi mizarski delavnici je v dobrih časih delalo 12 mizarjev in pomožnih delavcev, danes pa so zaposleni trije. Ogrizek upa, da bo prihodnje leto obrt tudi uradno prevzela ena izmed hčera.