Vsebina aktualne revije Obrtnik podjetnik je v celoti dostopna le članom OZS ter naročnikom. Prijavite se z uporabniškim imenom in geslom. 

V julijski reviji med drugim preberite ...

 

S spremembo pavšalne obdavčitve številni na slabšem

OZS Zavrača vsako spremembo zakonodaje, ki bi negativno vplivala na poslovanje in konkurenčnost malega gospodarstva, zato ostro nasprotuje znižanju višine normiranih odhodkov in povratku normirancev v sintetično obdavčitev.

Pričakujejo rešitev problema regresnih zahtevkov

Obrtniki in podjetniki pričakujejo konkretne izračune, ki bodo pokazali, kaj bi pomenila sprememba zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, nujno pa bi po njihovem mnenju morali rešiti problem regresnih zahtevkov.

Ali so kriptovalute in Bitcoin v balonu?

Leta 2009 je svetovni finančni in denarni svet presenetila novica o izumu prve kriptovalute,imenovane Bitcoin. Prva decentralizirana kriptovaluta je postala prva digitalna valuta, ki za svoj nastanek potrebuje načela kriptografije. Je Bitcoin res že prevelik?

Družina Dreisiebner dobila novo hišo

Potem ko jim je oktobra lani pogorela hiša, so se Dreisiebnerjevi s pomočjo obrtnikov in podjetnikov pred kratkim vselili v novo hiši. Med obrtniki, ki so nesebično priskočili na pomoč, so bili tudi člani OZS s predsednikom Brankom Mehom na čelu.