Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Podaljšana veljavnost določenih odlokov

03. 09. 2021
Avtor: Tamara Starič Petrović

V Uradnem listu RS št. 140/2021, ki je bil objavljen 3. septembra 2021, sta bila podaljšana dva izmed več odlokov, ki urejajo začasne omejitve in prepovedi vezane na omejevanje epidemije virusa SARS-CoV-2 in sicer do 12. septembra 2021:

1. Odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19: V odloku je, poleg podaljšanja veljavnosti, dodana še ena izjema glede vstopa v Slovenijo. Tako lahko z jutrišnjim dnem brez izpolnjevanja PCT pogoja v Slovenijo vstopajo tudi vse osebe, ki imajo dokazilo o načrtovanem nujnem zdravstvenem pregledu ali posegu v Republiki Sloveniji, drugi državi članici Evropske unije ali schengenskega območja ter se vračajo čez mejo neposredno po končanem zdravstvenem pregledu ali posegu oziroma takoj, ko jim zdravstveno stanje to dopušča.

2. Odlok o začasni omejitvi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb s SARS-CoV-2: Drugih sprememb, razen veljavnosti odloka, ni.