Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Sprememba glede prevoza šolskih otrok od 14.7.2020

13. JULIJ 2020  |   Bojan Pečnik

V Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPRCP-E), ki ga je sprejel Državni zbor Republike Slovenije (Ur. List RS, št. 92/2020) je določeno, da za prevoze otrok od 14.7.2020 z vozili kjer je največ osem oseb in en voznik, ni več potrebno upoštevati določila glede obveznosti posedovanja tahografa (Uredba 165/2014/EU) in upoštevanja pravil glede voznih in delovnih časov (Uredba 561/2006/EU in AETR).

Prav tako v skladu z določili Zakona o motornih vozilih ni več potrebno za prevoz skupine otrok, vsakih šest mesecev opraviti tehnični pregled vozila, ki je zasnovano in izdelano za prevoz največ osmih potnikov poleg voznika.

Skupina otrok je skupina najmanj petih predšolskih otrok ali otrok, ki obiskujejo osnovno šolo, in ki predstavljajo večino potnikov v motornem vozilu. Skupina petih ali več otrok družine in sorodnikov v ravni črti in v stranski črti do vštetega tretjega kolena in skupina petih ali več otrok, ki se prevaža v javnem linijskem prevozu potnikov, se ne šteje za skupino otrok.

Prevoz skupine otrok.pdf

Preberite tudi:

Pišite nam