Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
mednarodno

Seminar: Poslovne priložnosti za slovenska podjetja v Južni Koreji in Kambodži, 11. april 2017, Ljubljana

31. MAREC 2017  |   Edina Zejnić

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z EuroCham Cambodia, European Chamber of Commerce in Korea - ECCK ter  South-East Asia IPR Helpdesk organizirata brezplačni seminar z naslovom »Priložnosti za slovenska podjetja v Južni Koreji in Kambodži«.  
 
Seminar bo potekal v torek, 11. aprila 2017, z začetkom ob 9.00 uri, v Grand Hotelu Union Business (Miklošičeva 3, 1000 Ljubljana), v dvorani Iris.
 
Strokovnjaki EuroCham Cambodia, European Chamber of Commerce in Korea in South-East Asia IPR Helpdesk bodo udeležencem ločeno predstavili:
  • splošni pregled gospodarstva in aktualne gospodarske razmere v Kambodži in Južni Koreji,
  • poslovne priložnosti za slovenska podjetja v Kambodži in Južni Koreji in trendi v različnih področjih/sektorjih, s poudarkom na predstavitvi področij/sektorjev v vzponu in kako učinkovito iskati poslovne priložnosti, v primeru Južne Koreje bosta tudi dodatno predstavljena živilsko-predelovalna industrija in logistika,
  • praktične informacije podjetjem o možnostih in načinih uspešnega vstopa in poslovanja v Južni Koreji in Kambodži – praktični nasveti kako se pripraviti na vstop na ta dva trga vključno s predstavitvijo priložnosti za izvoz in uporabnimi nasveti kako izvažati v Kambodžo in Južno Korejo, kako najti primernega partnerja, naj kaj morajo biti podjetja pazljiva, izzivi in ovire, najbolj pogoste situacije, s katerimi se srečujejo evropska podjetja v Kambodži in Južni Koreji, itd. 
  • poslovna kultura in običaji ter kulturne razlike v obeh državah, ki jih je potrebno prav tako upoštevati pri uspešnem komuniciranju s (potencialnimi) poslovnimi partnerji v teh državah,
  • zaščita intelektualne lastnine v teh državah,
  • predstavitev orodij, storitev in aktivnosti, namenjenih slovenskim podjetjem pri vstopu ali poslovanju na teh trgih, itd..
Predvideni program:
8.30 - 9.00            Registracija
9.00 – 9.05           Kratka otvoritev dogodka - SPIRIT Slovenija, javna agencija
9.05 – 9.50           Predstavitev - EuroCham Cambodia
9.50 – 10.35         Predstavitev - European Chamber of Commerce in Korea
10.35 – 11:20       Predstavitev - South-East Asia IPR Helpdesk
11.20 -11.45         Vprašanja in odgovori
11.45– 13.00        Individualna srečanja udeležencev s strokovnjaki EuroCham Cambodia, European Chamber of Commerce in Korea in South-East Asia IPR Helpdesk (opcija, vnaprej dogovorjena)

Delovni jezik seminarja je angleški.
 
Udeleženci seminarja bodo lahko vzpostavili osebni kontakt s strokovnjaki, zato bodo po zaključku seminarja organizirana vnaprej dogovorjena individualna srečanja s strokovnjaki.
 
Vsa zainteresirana slovenska podjetja vabimo, da potrdite svojo udeležbo na seminarju preko spletne prijavnice (v angleškem jeziku) najkasneje do 9. aprila 2017. Prosimo, da v elektronski prijavnici posebej navedete, s katerim od strokovnjakov se želite srečati. Po uspešno opravljeni prijavi boste prejeli potrditev na vaš elektronski naslov.
 
Udeležba na seminarju je brezplačna! 
 
Dodatne informacije: Mojca Bec Inkret, tel. 01 5309 811, e-mail: mojca.becinkret@spiritslovenia.si.

Prijavnica.
Program.

Preberite tudi:

Pišite nam