Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Prevozniki ostro obsojajo kršitve v prevozniški panogi

02. SEPTEMBER 2020  |   Mira Črešnar

Neodvisni sindikat delavcev Slovenije je včeraj opozoril na nujnost ureditve prevozniške dejavnosti v Evropi in na problematiko izkoriščanja voznikov s strani delodajalcev. Sekcija za promet pri OZS vse kršitelje ostro obsoja in obenem poudarja, da ne gre metati vseh delodajalcev v isti koš.

 

»Tako kot v drugih panogah so tudi v prevozništvu dobri in slabi delodajalci. V naši sekciji sicer ostro obsojamo vsakršno izkoriščanje delavcev in kršenje delavskih pravic,« ob tem pojasnjuje Peter Pišek, predsednik sekcije za promet pri OZS.

 

Predstavnik sindikata Boris Perš je včeraj tudi izjavil, da se Obrtna zbornica ne želi pogovarjati, kar pa nikakor ne drži. V Sekciji za promet si že vrsto let prizadevajo za to, da bi slabe prakse v njihovi panogi izkoreninili. »Takšni prevozniki, ki kršijo predpise in delovnopravno zakonodajo, nam predstavljajo nelojalno konkurenco in obenem mečejo slabo luč na vse ostale prevoznike. Takšno početje zato ostro obsojamo in sindikat pozivamo, da seznam kršiteljev javno objavi,« še dodaja Pišek. 

Preberite tudi:

Pišite nam