Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
podjetništvo

Globalni podjetniški monitor 2022/2023: Prilagajanje na "novo normalnost"

20. 02. 2023
Avtor: SPOT

GEM 2022 2023

Obveščamo vas, da so izšli rezultati svetovne raziskave Globalni podjetniški monitor v poročilu Global Entrepreneurship Monitor (GEM) 2022/2023: Prilagajanje na "novo normalnost", ki proučuje podjetniško aktivnost in podjetniško okolje na globalni ravni.

Poročilo GEM ugotavlja, da čeprav se pandemija COVID-19 počasi končuje, se njene posledice v gospodarstvu še vedno čutijo po vsem svetu, dohodki gospodinjstev pa se še naprej zmanjšujejo. Pandemija pa je najbolj prizadela tiste, ki so si jo lahko najmanj privoščili. Razlago teh razlik je mogoče iskati tako v družbenih in kulturnih normah kot v raznolikih gospodarskih razmerah. Več podatkov o rezultatih je na voljo v poročilu.

Predlagamo vam, da preberete obvestilo za javnost in pregledate strani 192 in 193, kjer je pregled za Slovenijo. Še posebej spodbudno je, da je Slovenija na določenih področjih napredovala.

Celotno poročilo (publikacije) je dostopno na https://www.gemconsortium.org/reports/latest-global-report.

ozs spot