Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Sprememba Odloka o ponujanju in prodaji blaga in storitev potrošnikom v RS- izvajanje del na gradbenih objektih (za fizične osebe)

03. APRIL 2020  |   Valentina Melkić

Vlada RS je sprejela  Spremembe Odloka o ponujanju in prodaji blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki se pomembno nanaša tudi na izvajanje del na gradbenih objektih za fizične osebe.

 

V izjeme od prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom se namreč dodata dve novi izjemi, med njimi tudi:

 
  • gradbena dela v/na nenaseljenih gradbiščih, hišah oziroma stanovanjih, pri izvajanju katerih je zagotovljeno, da ni stika s potrošniki.

 

(torej so dovoljena gradbena dela v prej omenjenih objektih, kjer še oziroma trenutno nihče ne stanuje ter pri izvajanju katerih je zagotovljeno, da ni stika s potrošniki)

 

Pri tem opozarjamo, da je potrebno upoštevati namen Odloka, ki je v veljavi izključno in v prvi vrsti zato, da se čim bolj zavaruje zdravje in življenje ljudi v boju z epidemijo virusne okužbe COVID-19. Zato je tudi nujna dosledna uporaba tako zaščitne opreme (maske, rokavice...), kot upoštevanje ohranjanja varne razdalje do drugih oseb.

 

Odlok začne veljati 3. aprila 2020.

 

Novica je objavljena na spletni strani MGRT: https://www.gov.si/novice/2020-04-02-spremembe-odloka-o-ponujanju-in-prodaji-blaga-in-storitev-potrosnikom-v-republiki-sloveniji/

 

Preberite tudi:

Pišite nam