Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
OZS Javno dostopni registri

Javno dostopni OZS registri

Javno dostopni OZS registri

Register mojstrov

Register mojstrov je baza vseh oseb, ki jim je Obrtno-podjetniška zbornica Slovenje podelila mojstrski naziv. Mojstrski naziv omogoča odlično priložnost za večjo zaposljivost v izbranem poklicu, za podjetje pa konkurenčno prednost v dejavnosti, saj se z uporabo blagovne znamke »Mojster« poudari mojstrstvo in kakovost izdelkov ali storitev.

Register učnih mest

Register učnih mest je baza delodajalcev, članov Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, ki imajo verificirane obratovalnice in s tem vse pogoje za izvajanje praktičnega usposabljanja z delom.

Razpis učnih mest

OZS pred začetkom novega šolskega leta objavi razpis prostih učnih mest, kjer lahko dijaki opravljajo praktično usposabljajo z delom. Prosta učna mesta za šolsko leto so dostopna prek iskalnika.

Register licenc

OZS vodi register izdanih licenc, licenc Skupnosti ter število njihovih izdanih izvodov samostojnim podjetnikom, ki opravljajo avtotaksi prevoze ter cestne prevoze potnikov in blaga v cestnem prometu.

Nacionalni elektronski register

Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz v cestnem prometu, izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

Obrtni register

OZS vodi register, v katerega so vpisane fizične in pravne osebe, ki opravljajo obrtno dejavnost, obrti podobno dejavnost ter dejavnost domače in umetnostne obrti.

Imenik vodij gradnje

Imenik vodij del vsebuje seznam vodij del, ki so kot mojstri, s področja gradbeništva, vpisani v Imenik vodij del pri OZS in seznam vodij del, ki so v register vpisani kot nosilci obrtnih dejavnosti po Obrtnem zakonu.

Register sodnih izvedencev in cenilcev

Baza vseh sodnih izvedencev in cenilcev v obrtnih dejavnostih.