Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Promocija poklicev

Obrtna pot
Obrtna potObrtno pot bo v letu 2019, prva odpira posavska regija!

Obrtna pot predstavlja inovativen pristop k sistemski promociji poklicev na srednjem poklicnem in strokovnem nivoju. Z Obrtno potjo v posameznih regijah (regije se na Obrtni poti vsako leto dodajajo) želimo zagotovili možnost, da si učenci osnovnih šol v spremstvu predstavnikov šol, ogledajo tiste poklice, ki jih zanimajo in to v realnem delovnem okolju. Pomembno je, da se predhodno preveri interes učencev in se na Obrtno pot odpelje le tiste, ki predhodno pokažejo interes za posamezen poklic. Temu primerna je tudi velikost skupine, ki načeloma ne presega 10 učencev. S tem se zagotovi kvalitetnejša predstavitev in večje zanimanje učencev. Obrtna pot nudi tudi individualne obiske učencem v spremstvu staršev po predhodni najavi na območni obrtno podjetniški zbornici.

Na Obrtni poti so v letu 2018 od 16. 11. do 20. 12. 2018 potekali organizirani obiski učencev osnovnih šol, kjer so si lahko v spremstvu svetovalnih delavcev in koordinatorjev območnih obrtno-podjetniških zbornic, ogledali 13 različnih poklicev v obrti in podjetništvu v realnem delovnem okolju. Poklici, ki so bili v letu 2018 predstavljeni: mizar, oblikovalec kovin in orodjar, strojni mehanik, kuhar, natakar, frizer, slaščičar, cvetličar in kozmetik, avtoserviser, avtokaroserist in avtoelektrikar. Predstavnike posameznih podjetji, ki so predstavljali  poklice smo poimenovali »ambasadorji poklica«.

 

Podporniki projekta
 
Ulica obrti, tudi letos na Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti v Celju.
Ulica obrto bo odprla vrata od 10. do 15. septembra 2019!

 

MOS 2018 – Ulica obrtiUlica obrti

Na 51. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti v Celju, ki bo potekal od 11. 9. do 16.9. 2018, bo Obrtno–podjetniška zbornica Slovenije s svojimi člani in območnimi obrtno-podjetniškimi zbornicami ter srednjimi poklicnimi in strokovnimi šolami postavila že peto Ulico obrti, kjer bodo predstavljeni zanimivi poklici. Osrednja točka ulice obrti bo ponovno »Vajeniška pisarna«, kjer bodo lahko zainteresirani obiskovalci prejeli vse informacije o vajeništvu.

 

Ulica obrti bo organizirana po načelu »vse na enem mestu«, saj boste hkrati lahko videli predstavitev posameznih poklicev, vključitev dijakov v proces praktičnega usposabljanja z delom, dobili informacije srednjih šol in spoznali strokovno podporo obrtno-zborničnega sistema. Učenci se bodo lahko tudi sami aktivno vključili v izdelavo izdelka oziroma storitve in se preizkusili v posameznem poklicu.

 

Na Ulici obrti bo predstavljeni poklici: oblikovalec kovin – orodjar, strojni mehanik, mizar, gastronomske in hotelske storitve, slikopleskar, elektrikar, tesar, pečar - polagalec keramičnih oblog, izvajalec suhomontažne gradnje, pek, slaščičar, avtoserviser, avtokaroserist in razstava ter demonstracije domače in umetnostne obrti.

 

Ulica obrti

 

Podporniki

Kontakt

Mitja Korunovski
Telefon: +386 1 583 08 18, e-naslov: mitja.korunovski@ozs.si

 
Predstavitev obrtnih poklicev