Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Novice - Svetovalni center

novica Skrajšana karantena ob vstopu iz epidemiološko nevarnih držav s 14 na 10 dni

Na novinarski seji vlade 10.9.2020 je bilo potrjeno, da se skrajša odreditev karantene iz epidemioloških nevarnih držav s 14 na 10 dni.  Prav tako so podaljšane veljavne omejitve glede zbiranja na javnih mestih.

V nedeljo ob 0.00, od 13. 9.2020 začne veljati skrajšana karantena. Podaljšala se bo tudi veljavnost negativnih testov na novi koronavirus s 36 na 48 ur, če so ti bili narejeni v tujini. Ti pa se priznajo od institucije, katere jo priznata slovenski inštitut za mikrobiologijo in nacionalni laboratorij za zdravje in hrano.

V primeru potovanja v epidemiološke nevarne države iz razloga:  

- pogreba;

- vzdrževanje stikov z ožjimi družinskimi člani;

- starši;

Za tovrstne naštete primere ne bo več časovnih omejitev, ampak le pogoj predložitve negativnega testa ob vrnitvi v Slovenijo, ki ni starejši od dveh dni.

 

     

novica »Inšpektorji preverjajo izvajanje določb po ZPPDFT-1. Ste se letos že udeležili izobraževanja?«

22.07.2020 je Urad Republike Slovenije za preprečevanje pranja denarja (v nadaljevanju Urad), objavil novico, da se pričenja izvajanje posrednega nadzora nad izvajanjem ukrepov za odkrivanje in preprečevanje pranja denarja in financiranja terorizma.

novica Oddaja zahtevka za izplačilo subvencije za skrajšani polni delovni čas je na voljo

Delodajalci, ki jim je bila s sklepom priznana pravica do subvencioniranja skrajšanja polnega delovnega časa in so z ZRSZ že podpisali pogodbo o dodelitvi subvencije, lahko od četrtka, 10. septembra, oddajo prva zahtevka za izplačilo subvencije.

novica Razpis Slovenskega podjetniškega sklada - P7C 2020 COVID – Krediti za blažitev posledic epidemije SARS-CoV-2 na gospodarstvo (dopolnjeno 7.9.2020)

Slovenski podjetniški sklad je objavil javni razpis za blažitev posledic epidemije SARS-CoV-2 na gospodarstvo.

novica Razpis Slovenskega regionalnega razvojnega sklada - Javni razpis za dodeljevanje likvidnostnih posojil na problemskih in obmejnih problemskih območjih - B1 (dopolnjeno 7.9.2020)

Slovenski regionalni razvojni sklad je objavil javni razpis za dodeljevanje likvidnostnih posojil na problemskih in obmejnih problemskih območjih.

novica Oddaja zahtevka za subvencijo pri skrajšanem delovnem času

Na ZRSZ sporočajo, da bo predložitev zahtevka za junij in julij predvidoma mogoča od 10. 9. od 12.00 ure dalje.

novica Nadomestilo plače zaradi odrejene karantene

Zakon o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val COVID-19 ureja pravico do nadomestila plače delavcem, ki zaradi odrejene karantene v skladu z zakonom, ki ureja nalezljive bolezni, ne morejo opravljati dela. Delavec je upravičen do nadomestila plače za čas karantene le, v kolikor delodajalec zanj ne more organizirati dela na domu.

novica Uporabniki davčnih blagajn, pozor! Preverite, če vam kmalu poteče 5-letno namensko digitalno potrdilo.

Novembra bo moralo novo namensko digitalno potrdilo pridobiti 5.840 uporabnikov davčnih blagajn, decembra pa še 29.500 takšnih uporabnikov. Vseh uporabnikov davčnih blagajn je sicer 86.025.

novica Vlada je izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji, na kontrolnih točkah na notranjih mejah in v notranjosti Republike Slovenije.

Vlada je 27.8.2020 izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji, na kontrolnih točkah na notranjih mejah in v notranjosti Republike Slovenije ter ga objavila v Uradnem listu Republike Slovenije.

novica Novost, Srbija na rumenem seznamu!

Iz rdečega seznama držav s poslabšano epidemiološko sliko, je bila dne 30.8.2020 črtana Srbija ter uvrščena na rumeni seznam. Torej, za Srbijo velja več izjem v katerih karantena ne bo odrejena. Na rdečem seznamu še vedno ostaja Hrvaška.
Pišite nam