Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Predstavitev projekta POLET

POLET - ZAKLJUČEK PROJEKTA

 
Kohezijska regija Vzhodna Slovenija
Z namenom sledenja usmeritvam EU na področju aktivnega in zdravega staranja ter reševanja problematike nizke stopnje delovne aktivnosti starejših zaposlenih in visokega deleža bolniških odsotnosti zaposlenih, bo v projektu "Razvoj celovitega poslovnega modela za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih" (POLET) razvit in v 120 podprtih podjetjih implementiran inovativen celovit poslovni model za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih, ki bo delodajalcem iz Kohezijske regije Vzhodne Slovenije (KRVS) pomagal pri načrtovanju, izvajanju in evalvaciji ukrepov za ravnanje s starejšimi zaposlenimi in za zmanjševanje odsotnosti z dela.
 
V okviru projekta bo posamezno podprto podjetje na podlagi analize stanja v podjetju pridobilo individualiziran načrt ukrepov za aktivno in zdravo staranje zaposlenih, stalno strokovno podporo in svetovanje pri vpeljavi posameznih ukrepov, izobraževanja za posameznike/vodstvo ter praktična orodja in strokovno-informativna gradiva za pomoč pri izvajanju določenih ukrepov za aktivno in zdravo staranje.
 
Vljudno vabljeni k sodelovanju pri projektu.
 
Vabilo k sodelovanju pri projektu POLET, opis sodelovanja podjetij pri projektu POLET, prijavnica in kriteriji za nabor podprtih podjetij se nahajajo spodaj.
 
Prosimo vas, da svoj interes za sodelovanje potrdite s posredovanjem podpisane prijavnice na e-naslov: maja.godec@ozs.si. 
 
Za morebitna vprašanja smo vam z veseljem na voljo na spodnjih kontaktih:
 
mag. Maja Godec
tel.: 01 58 30 561
e-pošta: maja.godec@ozs.si
 
 
 

 


Poskrbimo danes za aktiven in zdrav jutri

Konferenca o aktivnem in zdravem staranju zaposlenih, ki jo ob zaključku petletnega projekta POLET organiziramo 15. septembra 2022 ob 10. uri v Laškem.  


 

Izvedeni dogodki v okviru projekta POLET:

 

Vabljeni na regijski posvet 
Ali živimo zdravo? Podpora aktivnemu in zdravemu staranju zaposleni

 

"Zdravo živim – bolje preventiva kot kurativa"

Spletni posvet »ZDRAVJE STAREJŠIH ZAPOSLENIH, PRIMERNA KOMUNIKACIJA IN PREPREČEVANJE MOBINGA«

09. NOVEMBER 2021  |   Maja Godec
 
V okviru projekta »Razvoj celovitega poslovnega modela za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih (POLET)« vas vabimo na spletni posvet:
 

Spletni posvet »Obvladovanje zdravstvenega absentizma starejših zaposlenih s prilagoditvami delovnih mest«, izveden v četrtek, 14. oktobra 2021, od 11. do 13. ure.

--------------

 

Zdravstveno stanje delavno aktivne populacije se v zadnjih letih poslabšuje, na kar kaže predvsem povečevanje delovnega absentizma med zaposlenimi. Vedno več oseb v aktivni dobi življenja je zaradi okvar zdravja izključenih iz trga dela, zato je skrb za zdravje pomembno za trajnostno zaposljivost.

Gosta:

Zdenko Šalda, dr. med., specialist medicine dela, prometa in športa, zaposlen v Zdravstvenem domu Trebnje, strokovni sodelavec Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje in Zavoda RS za zaposlovanje. član Delovne skupine za pripravo rešitve za dolgoročno obvladovanje absentizma v Republiki Sloveniji pri Ministrstvu za zdravje.

Metka Teržan, dr. med., specialist medicine dela, prometa in športa, delno zaposlena na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča (URI Soča), v Centru za poklicno rehabilitacijo (CPR). Poznavalka procesov vračanja na delo oseb, ki so bile na medicinski rehabilitaciji v URI-Soča in drugih, ki so jih zaradi težjih bolezni in poškodb v CPR napotili njihovi zdravniki. Delno zaposlena še v ZD Škofja Loka.

Udeležba na posvetu je bila brezplačna.  Več o programu

Spletni posvet “Kako biti v redu?” z Aljošo Bagolo

»Ravnovesje čustev in razuma v vodenju« z dr. Željkom Ćurićem

26.1.2020, od 10.00 – 11.30 ure.

Ogled celotne novice

Udeležite se online konference "NOVI IZZIVI ABSENTIZMA V ČASU NEGOTOVE PRIHODNOSTI"

Absentizem v Sloveniji predstavlja resen družbeni problem z občutnimi ekonomskimi posledicami
za delodajalce, zaposlene, domače gospodarstvo in bistveno vpliva na izdatke državnega proračuna.
22. oktobra 2020 se bo odvila on-line konferenca z naslovom »Novi izzivi absentizma v času negotove prihodnosti«

Konferenca bo potekala v okviru projekta »Razvoj celovitega poslovnega modela za delodajalce za aktivno in
zdravo staranje zaposlenih (POLET)«, ki ga sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega
socialnega sklada.

Več informacij na povezavi.

 

Vabilo na regijski posvet »OZAVEŠČANJE NAJPOGOSTEJŠIH NESPORAZUMOV V KOMUNIKACIJI«

Z namenom vključevanje različnih deležnikov, razširjanjem projektnih aktivnosti ter izmenjave dobrih praks podjetij, vas vabimo na regijski posvet o življenjskih pozicijah, v katerih se lahko znajdemo z nerazrešenimi nesporazumi v medsebojni komunikaciji: »OZAVEŠČANJE NAJPOGOSTEJŠIH NESPORAZUMOV V KOMUNIKACIJI« v torek, 29. septembra 2020, od 9.00 do 11.00 ure, v prostorih Hotela Citya, Ulica Kneza Koclja 22, Maribor. več informacij na povezavi.


Vabljeni na e-izobraževanje »Ustvarimo uspešno medgeneracijsko sodelovanje na delovnih mestih« v četrtek 2.7.2020 ob 11:00 – 12:00

Vabilo


Vabljeni na e-izobraževanje  »Epidemija COVID-19: Varnost in zdravje pri delu po vrnitvi na delo – VLOGA SPECIALISTA MEDICINE DELA«  v Četrtek 28.5.2020 ob 13:00 – 14.30

Vabilo


Nacionalna strokovna konferenca »AKTIVNO IN ZDRAVO STARANJE ZAPOSLENIH – PRILOŽNOST ZA GOSPODARSTVO«, 29. maj 2019, Hotel City, Maribor

Vabilo
Program


Vabilo na regijski posvet o inovativnem načinu spodbujanja učenja in izboljšanja medgeneracijskih odnosov
V naslednjih letih se bodo na slovenskem trgu začele dogajati spremembe, ki bodo terjale od delodajalcev velike prilagoditve. V Sloveniji bo do leta 2020 petina prebivalcev starih nad 65 let. Na trg dela prihaja manj mladih, delež starejših (od 55 do 64 let) pa narašča.

Z namenom vključevanje različnih deležnikov, razširjanjem projektnih aktivnosti ter predvsem izmenjave dobrih praks podjetij vas vabimo na regijski posvet o inovativnem načinu spodbujanja učenja in izboljšanja medgeneracijskih odnosov:

»OBRATNO MENTORSTVO V LUČI MEDGENERACIJSKEGA SODELOVANJA IN STARANJA DELOVNE SILE«

➢ v petek, 8.11.2019, v prostorih Savinjsko-Šaleške gospodarske zbornice, Rudarska 6a, VELENJE;
➢ v torek, 12.11.2019, v prostorih Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine, Novi trg 11,
NOVO MESTO
➢ v petek, 22.11.2019, v prostorih Štajerske gospodarske zbornice, Ulica talcev 24, MARIBOR
 
logotipi