Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Arhiv: Projekti Erazmus+

Sekcija slikopleskarjev, črkoslikarjev in fasaderjev pri OZS se zadnja leta aktivno vključuje v Evropske projekte, ki pomagajo panogi. Projekti so iz programa Erazmus+. To je program EU, ki podpira izobraževanje, usposabljanje in mlade v Evropi. Program Erasmus+ prispeva k uresničevanju strategije Evropa 2020 (gospodarska rast, zaposlovanje, socialna pravičnost in vključenost), predvsem njenega strateškega okvira za izobraževanje in usposabljanje ET2020. Podpira tudi vzdržni razvoj visokega šolstva v partnerskih državah ter uresničevanje ciljev strategije EU za mlade.

Program je usmerjen v naslednja področja:

O uspešnosti in rezultatih programa Erasmus+ govorijo poročila in zbrani statistični podatki, pa tudi platforma projektov Erasmus+, ki predstavlja večino projektov, financiranih s sredstvi programa, ter dobre prakse in zgodbe o uspehu. (vir: https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/about_sl)

Sekcija je doslej sodelovala v naslednjih projektih:

  • InPaint - katerega namen je izboljšati sistematično sodelovanje v panogi in povečati zanimanje mladih
  • EUROPA MEISTER - katerega namen je dvigniti usposobljenost v panogi.

 

Erazmus+  “IN PAINT”                               InPaint logoUNIEP logo

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije preko sekcije sodeluje v pomembnem evropskem projektu v programu Erazmus+ z naslovom:  “Innovative WBL Painting Talents - IN PAINT” (Project N° 585169-EPP-1-2017-1-LU-EPPKA3-VET-APPRE), katerega namen je izboljšati sistematično sodelovanje med slikopleskarji, izobraževalnimi institucijami in šolami, proizvajalci materialov in orodij ter državnimi institucijami. Stremi k doseganju višjih standardov in profesionalizacije panoge slikopleskarstva, črkoslikarstva in dekoraterstva, k povečanju učinkovitosti praktičnega usposabljanja slikopleskarjev ter izboljšanju podobe slikopleskarstva ter posledično večjega zanimanja mladih za delo v panogi.

Zato bo ustvarjena spletna platforma za širjenje novic in znanja v panogi slikopleskarstva (WBL platform), z željo izpostaviti primere dobrih praks, ki bodo postali temelj za opredelitev novega modela sodelovanja in usposabljanja v panogi slikopleskarstva. Slikopleskarjem in nacionalnim združenjem bo tako predstavljen model izboljšanega partnerstva, ki bo pod okriljem poklicnih združenj in strokovnih sekcij deloval kot posrednik med slikopleskarji in izvajalci poklicnega izobraževanja in usposabljanja. Več o projektu si lahko preberete na: http://www.eu-inpaint.eu.

V projektu, ki je potekal od 2. oktobra 2017 do 30. septembra 2019 so sodelovali:

  • nosilec projekta je UNIEP (Evropsko združenje slikopleskarjev),
  • Landesinnung der Maler und Tapezierer Niederösterreich (Avstrija),
  • Confederatie Bouw – Belgische Schilders (Belgija),
  • Cech maliru, lakyrniku a tapetaru CR z.s. (Češka),
  • Bundesverband Farbe Gestaltung Bautenschutz (Nemčija),
  • PDA - Painting and Decorating Association (Velika Britanija) in
  • sekcija slikopleskarjev, fasaderjev in črkoslikarjev pri OZS.

V okviru projekta se občanso objavljajo tudi novičke (newsletter), ki jih lahko preberete s klikom na spodnjo povezavo:

- In Paint Newsletter -marec 2018

- In Paint Newsletter - september 2018

- In Paint Newsletter - maj 2019

- In Paint zaključni Newsletter - september 2019

 

Želite izvedeti še več? InPaint logo

 

_____________________________________

Pišite nam