Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Novice - OZS

novica Poteka strokovno srečanje naših zlatarjev in draguljarjev

Danes, 18. septembra 2020 v Jeruzalemu poteka strokovno srečanje Sekcije zlatarjev in draguljarjev pri OZS. Z njim so člani ene naših manjših strokovnih sekcij uspešno prebili led in okove korona krize ter v vsem novih razmerah kot naša prva strokovna sekcija ponovno izvedli svoje strokovno srečanje, ki je poleg članic in članov povezalo tudi njihove goste s katerimi pri svojem delu sodelujejo.

Strokovni in izobraževalni del srečanja se je začel s predavanjem predstavnikov Urada RS za meroslovje, beseda je tekla o dokumentaciji, ki jo zlatarji potrebujejo za samodeklariranje in za pridobitev žiga uvoznika. V nadaljevanju so predstavniki urada predstavili še novosti nadzora na področju prometa izdelkov iz plemenitih kovin, ki ga opravljajo inšpektorji urada v skladu z Zakonom o izdelkih iz plemenitih kovin. Sledilo je izobraževanje s Klemenom Radovanom Navodarjem o izvoru, razvrstitvi in lastnostih dragih in poldragih kamnov, njihovem prepoznavanju ter uporabi v zlatarstvu in draguljarstvu s prikazom široke palete vzorcev. Strokovni del so zaključili predstavniki podjetja Regros d.o.o., predstavili so paleto sodobnih laserskih rezalnikov oz. gravirnih strojev in prikazali tudi njihovo praktično uporabno vrednost ter delovanje.

Čas odmorov srečanja, popoldanski plenarni del s posvetom in večerni družabni del pa bodo udeleženci srečanja s pridom izkoristili za izmenjavo mnenj, strokovno druženje in povezovanje ter kovanje načrtov za prihajajoče aktivnosti sekcije v letošnji jeseni in bolj oddaljeni prihodnosti.

Srečanje je poteklo v skladu z vsemi zdravstvenimi priporočili, program pa je bil oblikovan tako, da je lahko združil vse običajne in nove vsebine. Več o dogodku bo v prihajajoči reviji Obrtnik podjetnik.

novica PKP5: Vlada naj bi na pobudo OZS podaljšala ukrep čakanja na delo in poskrbela za samozaposlene

Po pregledu osnutka besedila PKP5 v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije ugotavljamo, da je vlada upoštevala naše predloge, da se tudi samozaposlenim v prihodnjih mesecih zagotovi mesečni temeljni dohodek in oprostitev plačila prispevkov, za najbolj prizadete panoge pa se podaljša ukrep čakanja na delo do konca leta.

novica Gostinci proti zapiranju gostinskih obratov po 22. uri

Sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS odločno nasprotuje zapiranju gostinskih obratov po 22. uri, kar naj bi predlagala svetovalna skupina za zajezitev širjenja koronavirusnih okužb. Gostinci opozarjajo, da bi z dodatnimi omejitvami delovnega časa še poslabšali že tako težek položaj v gostinstvu in turizmu.

novica Dopolnjen seznam skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmih v tujini

V okviru I. seje Programskega odbora za sestavo skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmih v tujini v letu 2021 in prvo četrtletje leta 2022, ki je potekala 10.9.2020 so člani Programskega odbora soglasno potrdili in na seznam skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva.

novica Na Celjskem sejmu so ustvarili SPLETNI MOS, prvi digitalni sejem v Sloveniji!

SPLETNI MOS je digitalna oživitev tradicionalnega MOS-a, ki bo potekal od 8. do 22. oktobra 2020. Z njim želijo na Celjskem sejmu MOS približati novim ciljnim skupinam in hkrati ohranjati stik z zvestimi obiskovalci sejmov. Spletni MOS s dobro prepoznavno blagovno znamko in 52.-letno tradicijo pomaga razstavljavcem povečati doseg in ponuditi novo pot do potencialnih kupcev. Projekt zagotavlja interaktivni pristop, nadgrajen z aktualnimi marketinškimi pristopi. Razstavljavci in obiskovalci se bodo povezovali s pomočjo klepetalnika v živo, video konferenc (ZOOM, Skype) in tako obudili pristen stik v živo.

novica Spremembe na področju cestninjenja – 1.9.2020

DARS s 1.9.2020 ukinja rabate pri poplačniškem sistemu plačevanja cestnine.

novica 51. Sejem NARAVA - ZDRAVJE bo!

51. sejem za zdrav življenjski slog Narava-zdravje bo letos potekal od 21. do 24. oktobra, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

novica Mednarodni lesni sejem v Celovcu in B2B dogodek prestavljen na leto 2022

Celovški sejem je sporočil, da so letošnji mednarodni lesni sejem odpovedali in prestavljajo na leto 2022.

novica Srečanje predstavnikov turističnega gospodarstva za pripravo Akcijskega načrta okrevanja slovenskega turizma

V sredo, 9. septembra, je potekalo srečanje predstavnikov slovenskega turizma z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) ter Slovensko turistično organizacijo (STO) z namenom preučitve ključnih točk na poti do okrevanja slovenskega turizma.
Pišite nam