Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Novice - OZS

novica Priznani PCR in hitri testi iz Bosne in Hercegovine

Sprejet in objavljen je »Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19«.

Sprememba odloka prične veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

Po novem Republika Slovenija priznava teste PCR in hitre antigenske teste (HAG) iz Bosne in Hercegovine. Na novo so dodani še pogoji za priznavanje testa PCR ali testa HAG iz vseh ostalih tretjih držav, ki niso navedene v odloku.

V primeru, ko je test PCR ali test HAG opravljen v državi, ki ni navedena v odloku, je ta ustrezen ob izpolnjevanju enakih naborov podatkov testa PCR ali test HAG, ki so izdani v državi članici Evropske unije ali schengenskega območja. Ti podatki so:

- Ime, priimek;

- Enoznačni identifikator osebe (Enotna matična številka občana- EMŠO);

- Številka zdravstvenega zavarovanja;

- Številka potne listine ali drugega dokumenta države;

- Datum rojstva ali drug podoben identifikator);

- Podatke o vrsti testa (proizvajalec, datum in ura odvzema brisa);

- Podatki o izdajatelju potrdila in datumu izdaje potrdila;

- Koda QR v skladu s standardi in tehnološkimi sistemi, ki so

   interoperabilni s sistemom evropskega digitalnega covidnega potrdila (EU DCP),

   kajti ta omogoča preverjanje verodostojnosti, veljavnosti in celovitosti potrdila na

   enak način kot EU DCP.   

 

Dostop do celotne spremembe odloka:

https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2021-01-2647/odlok-o-spremembah-in-dopolnitvah-odloka-o-dolocitvi-pogojev-vstopa-v-republiko-slovenijo-zaradi-zajezitve-in-obvladovanja-nalezljive-bolezni-covid-19

novica Sprememba glavne dejavnosti zaradi unovčevanja bonov

Zakon o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije COVID-19 določa pogoje, ki jih mora izpolnjevati upravičenec do posamezne pomoči. Med drugimi so navedeni tudi pogoji, povezani z dejavnostjo poslovnega subjekta (pravna in fizična oseba, ki opravlja dejavnost).

novica Vlada izdala Odlok o spremembah določenih odlokov, izdanih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih

Vlada Republike Slovenije je 28.7.2021 izdala Odlok o spremembah določenih odlokov, izdanih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih.

novica Podaljšanje veljavnosti določenih odlokov, izdanih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih

Vlada Republike Slovenije je na seji 28. 7. 2021 sprejela Odlok o spremembah določenih odlokov, izdanih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih. Z omenjenim odlokom se podaljšuje veljavnost odlokov, ki so sprejeti na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih, in s tem ukrepov, ki so vsebovani v teh odlokih.

novica Spremenjen urnik delovanja klicnega centra za bone

FURS zavezance obvešča, da bo odslej klicni center za bone, ki je na voljo na telefonski številki 08 200 1005 deloval od ponedeljka do petka od 8. do 16. ure.

novica Zadnji dan za oddajo vloge na ZRSZ

Če ste delavcem odredili delo s skrajšanim delovnim časom pred uveljavitvijo zakona (ZIUPGT), je vlogo potrebno vložiti danes, 29. 7. 2021,

novica Vabilo za udeležbo v gospodarski delegaciji s področja vesolja na svetovni razstavi EXPO 2020 Dubaj, 20. - 24. oktober 2021

SPIRIT Slovenija, javna agencija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo vabita podjetja, ki delujejo na področju vesoljskih tehnologij, k udeležbi v gospodarsko delegacijo. Podjetjem, ki se bodo udeležila gospodarske delegacije, bo omogočeno spoznavanje lokalnega in mednarodnega okolja, predstavitev na slovenskem paviljonu, ogledi paviljonov drugih držav, saj je udeležba ena od možnosti za prodor inovativnih izdelkov in storitev na svetovne trge.

novica Vabilo za udeležbo v gospodarski delegaciji 'Zeleno in krožno gospodarstvo' na svetovni razstavi EXPO 2020 Dubaj, 1. - 5. oktober 2021

SPIRIT Slovenija, javna agencija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo vabita slovenska podjetja k udeležbi v gospodarsko delegacijo 'Zeleno in krožno gospodarstvo'. Delegacija je namenjena zlasti podjetjem s sledečih področij: krožno in zeleno gospodarstvo, obnovljivi viri energije, uporaba odpadkov kot vira sekundarnih surovin oziroma vsem podjetjem, ki se ukvarjajo z aktivnostmi, ki znižujejo ogljični odtis. Udeležba v gospodarski delegaciji bo slovenskim podjetjem omogočila spoznavanje lokalnega in mednarodnega okolja, predstavitev na slovenskem paviljonu, oglede paviljonov drugih držav ter je ena od priložnosti za prodor inovativnih izdelkov in storitev slovenskih podjetij na svetovne trge.

novica Pogoje ukrepov za posamezne dejavnosti bodo pretresali v posebni delovni skupini

Po tem, ko je v minulih dneh Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije ostro protestirala proti vladnim odlokom, ki gostincem nalagajo preverjanje PCT, frizerjem in kozmetikom pa se obeta pogostejše in celo plačljivo testiranje, je vodstvo zbornice danes gostilo ministra za zdravje Janeza Poklukarja, vodjo Svetovalne skupine za COVID-19 dr. Matejo Logar, direktorja NIJZ dr. Milana Kreka ter predstavnike vlade, zdravstvene stroke in gospodarstva. Govorili so o nezadovoljstvu med obrtniki in podjetniki, ki so jih povzročili omenjeni ukrepi. Zbrani so bili enotni, da je najpomembnejši cilj ukrepov zajezitev širjenja virusa, a je ob tem treba tudi zagotoviti čim bolj nemoteno delovanje gospodarstva. Dogovorili so se, da bodo v prihodnje kompromis med predlogi zdravstvene stroke in gospodarstva iskali v posebni delovni skupini.

novica Poročanje podatkov na REK-1

Poročanje podatkov na obračunu REK-1 v primeru koriščenja subvencije za krajši delovni čas, vračila nadomestila plač delavcem na začasnem čakanju na delo ter povračila nadomestila plač za skrajšani delovni čas.
Pišite nam