Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Novice - OZS

novica Vabilo na adventno – božično predstavitev, 6. 11. 2021

Vljudno vabljeni na tradicionalno adventno-božično predstavitev za cvetličarje, ki bo potekala v soboto, 6. 11. 2021, od 11. do 19. ure, v prostorih podjetja Contrast d.o.o., Nad Izviri 8, Miklavž na Dravskem Polju. Predstavitev organizira podjetjem Contast d.o.o.  v sodelovanju s sekcijo cvetličarjev in vrtnarjev pri OZS.

Kotizacije ni.

Dodatne informacije in prijava: tatjana@contrast.si, 041 614 710 ali edina.zejnic@ozs.si, 01 58 30 586

Udeležba je mogoča ob predložitvi dokazil PCT.

 

Veselimo se srečanja z vami.

 

logoti

novica Čez noč lahko pride do motenj v oskrbi

Slovenski cestni prevozniki, združeni v Sekciji za promet pri OZS in Združenju za promet pri GZS so danes na novinarski konferenci opozorili na kaotično stanje v panogi. Izpostavili so nekontrolirano višanje cen pogonskih goriv, pomanjkanje delovne sile v panogi ter na podražitve in dolge dobavne roke osnovnih sredstev.

novica Katerih kadrov bo primanjkovalo prihodnje leto?

ZRSZ je objavil poklicni barometer za leto 2022, ki razkriva v katerih poklicih bodo delodajalci težko našli delovno silo. V naslednjem letu je napovedan primanjkljaj za številne poklice iz zdravstvene oskrbe, informacijskih tehnologij, šolstva, gradbeništva, prometa in gostinstva.

novica Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2

V Uradnem listu RS, št. 170/2021, ki je bil objavljen danes, je bila objavljena sprememba oz. dopolnitev Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Najbolj pomembne spremembe so podane v nadaljevanju.

novica Upravni odbor OZS z ministrico za izobraževanje o vajeništvu in promociji poklicev

Člani upravnega odbora OZS so na današnji seji gostili ministrico za izobraževanje, znanost in šport dr. Simono Kustec. Z njo so govorili predvsem o vajeniškem sistemu izobraževanja. OZS, ki je aktivno sodelovala pri pripravi Zakona o vajeništvu, to obliko izobraževanja ves čas podpira in si želi, da bi se izvajala tudi v prihodnje. Zato so člani upravnega odbora ministrico pozvali, naj spodbudi aktivnosti za prenovo in revitalizacijo vajeniškega sistema.

novica Podaljšani dve javni povabili za praktično usposabljanje brezposelnih

ZRSZ je s 25. oktobrom podaljšal dve javni povabili delodajalcem: Usposabljam.se in Delovni preizkus. Po novem lahko oddate ponudbo za usposabljanje brezposelnih na delovnem mestu najdlje do 30. aprila 2022 ali delovni preizkus najdlje do 15. junija 2022 oziroma do razdelitve sredstev.

novica Anketa: Izzivi podjetij po izstopu Združenega kraljestva iz EU

Britansko-slovenska gospodarska zbornica je v sodelovanju z Britanskimi gospodarskimi zbornicami pripravila anketo na temo izzivov, s katerimi se slovenska podjetja soočajo po izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije.
Pišite nam