Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Novice - OZS

novica Po petih dneh prekinjena karantena

 

Dne 13.5.2021, je bil v Uradnem listu Republike Slovenije objavljen »Odlok o spremembah in dopolnitvi Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19«.

Odlok začne veljati od 15.5. 2021 in velja do 23.5.2021.

Po novem odloku velja, če se ob vstopu v Republiko Slovenijo napoti osebo v karanteno na domu, se v času trajanja karantene ta lahko testira s PCR testom na prisotnost COVID 19.

Če je test negativen se šteje, da je karantena prekinjena. Karantena se po novem lahko prekine peti dan po napotitvi v karanteno na domu.

Objavljena je tudi nova Priloga (rdeči seznam držav ali administrativnih enot držav), ki je sestavni del odloka. Ta se pa po novem zamenja z novo Prilogo, ki je bila prav tako včeraj objavljena v Uradnem listu Republike Slovenije.    

Dostop do novega odloka:  

https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2021-01-1554/odlok-o-spremembah-in-dopolnitvi-odloka-o-dolocitvi-pogojev-vstopa-v-republiko-slovenijo-zaradi-zajezitve-in-obvladovanja-nalezljive-bolezni-covid-19

 

novica Pomoč družini umrlega kolega

Pred dobrim mesecem so prevozniki izgubili spoštovanega stanovskega kolega Roberta Svetca iz Šentjanža pri Dravogradu. S svojim tovornjakom je na samostojni podjetniški poti, na katero je stopil pri 22 letih, prevozil številne kilometre po tujini. Tudi na zadnji poti je bil v tujini, v bližini Münchna, kjer je pri nalaganju tovora doživel hud srčni infarkt, ki je bil zanj usoden.

novica Ravnanje z embalažo po novem

Vlada je 8. aprila sprejela novo Uredbo o embalaži in odpadni embalaži, ki je izvedbeni predpis na podlagi novele Zakona o varstvu okolja. Nova uredba ukinja količinski prag 15 ton embalaže za obveznosti, uvaja pa možnost plačila pavšala za manj kot eno tono, prinaša tudi spremembe v sistemu ravnanja z odpadno embalažo. Ne spreglejte, če na trg dajete embalažo, boste morali po novem z eno od družb za ravnanje z odpadno embalažo skleniti pogodbo in se vključiti v shemo ravnanja z odpadno embalažo.

novica Novosti, ki jih prinaša Uredba o embalaži in odpadni embalaži, ki je bila sprejeta v aprilu letos namenjena članom Sekcije trgovcev

8. aprila 2021 je bila sprejeta nova Uredba o embalaži in odpadni embalaži Nova uredba vsem podjetjem, ki dajejo na trg Republike Slovenije (RS) izdelke v embalaži, nalaga obveznost ravnanja z embalažo. To med drugim pomeni, da se morajo vključiti v shemo ravnanja z odpadno embalažo.

novica Vlada je z odlokom podaljšala epidemijo na območju celotne države za 30 dni

Vlada je z odlokom podaljšala epidemijo na območju celotne države za 30 dni.

novica Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji

Vlada je zaradi omejitve gibanja prebivalstva ter zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 12.5.2021 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji.

novica Vlada je izdala Odlok o spremembi Odloka o podaljšanju veljavnosti vozniških dovoljenj in teoretičnega dela vozniškega izpita

Vlada je 12.5. 2021 izdala Odlok o spremembi Odloka o podaljšanju veljavnosti vozniških dovoljenj in teoretičnega dela vozniškega izpita.

novica Vlada je sprejela Odlok o spremembah določenih odlokov, izdanih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih

Vlada je 12.5.2021 sprejela Odlok o spremembah določenih odlokov, izdanih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih.

novica Izvoz storitev v Veliko Britanijo, spletni seminar, 20. in 27. maj 2021

Novi trgovinski sporazum med Veliko Britanijo in EU prinaša konec obdobja negotovosti, kar pomeni tudi nove priložnosti na 66-milijonskemu trgu. Velika Britanija je znana po svoji enostavnosti poslovanja, fleksibilnosti, odprtosti za novosti in doseganju visoke dodane vrednosti blaga in storitev, je tudi izvrstna odskočna deska za vstop na globalne trge.
Pišite nam