Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

EU potrdila

slikaPoslovni subjekti, ki želijo opravljati obrtno dejavnost tudi izven Republike Slovenije, si morajo, poleg ostalih dokumentov, pridobiti tudi tako imenovano evropsko potrdilo. Gre za dokument, ki ga izda OZS in vsebuje podatke o poslovnem subjektu, ki jih vodi v obrtnem registru.

Stranka poda vlogo za izdajo evropskega potrdila na spodnjem obrazcu ali osebno v OZS ali OOZ. Izpolnjeno vlogo, ki mora biti popolna, se lahko odda elektronsko na elektronski naslov spela.zerjav@ozs.si ali osebno v OZS in OOZ po sedežu dejavnosti, oziroma po navadni pošti na naslov: Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Celovška 71, 1000 Ljubljana.
 

Ker stranka potrebuje pri oddaji dokumentacije za delo v tujini tudi izpis iz obrtnega registra, ki mora biti usklajen z dejavnostmi v Poslovnem registru Slovenije, svetujemo vsem strankam, da se pred oddajo vloge oglasijo v svoji OOZ in preverijo, ali imajo urejene podatke v Obrtnem registru in izdane dokumente v skladu z zadnjo Uredbo o obrtnih dejavnostih ter obrti podobnih dejavnosti (UL RS št. 63/13).

Po pregledu dokumentacije in izpolnjevanja ostalih pogojev, se potrdilo izda najkasneje v petih delovnih dneh. 

Za dodatne informacije se lahko obrnete na Špelo Žerjav, tel. št. 01 58 30 552.

Vloga za izdajo EU potrdila

Vloga za izdajo EU POTRDILA.docx