Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Javni financerji in financiranje podjetij

Evropska unija je tekom svojega obstoja oblikovala različne oblike denarne pomoči, ki jo namenja malim in srednjim podjetjem v državah članicah, pristopnicah in kandidatkah in tudi tretjim državam. Denarna pomoč je na voljo v različnih oblikah, na primer kot nepovratna sredstva (subvencija), posojilo, lastniški kapital, seminski kapital, subvencionirane obresti ali v nekaterih primerih kot jamstvo (poroštvo). Države članice pri oblikovanju lastnih finančnih mehanizmov sledijo evropski praksi.
 
Za vas smo pripravili seznam najpomembnejših financerjev z neposredno povezavo na njihove razpise, ki delujejo na ravni Evropske komisije in domačih ministrstev ter finančnih institucij. Na njihovih spletnih straneh lahko spremljate objavljene RAZPISE (tekoče, zaključene). Posamične izbrane nacionalne razpise in evropske najdete tudi na spletni strani www.een.si.

Domača ministrstva in finančne institucije za podporo podjetništvu, inovacijam in razvoju

Programi Evropske unije za podporo podjetništvu, inovacijam, razvoju

 

EEN