Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Financiranje podjetij in javni financerji

EENEvropska unija je tekom svojega obstoja oblikovala različne oblike denarne pomoči, ki jo namenja malim in srednjim podjetjem v državah članicah, pristopnicah in kandidatkah in tudi tretjim državam. Denarna pomoč je na voljo v različnih oblikah, na primer kot nepovratna sredstva (subvencija), posojilo, lastniški kapital, seminski kapital, subvencionirane obresti ali v nekaterih primerih kot jamstvo (poroštvo). Države članice pri oblikovanju lastnih finančnih mehanizmih sledijo evropski praksi.
 
Za vas smo pripravili seznam najpomembnejših financerjev z neposredno navezavo na njihove razpise, ki delujejo na ravni Evropske komisije, in domačih ministrstev in finančnih institucij. Na njihovih spletnih straneh lahko spremljate objavljene RAZPISE (tekoče, zaključene). Posamične izbrane  nacionalne razpise in evropske najdete tudi na spletni strani www.een.si.

 

Domača ministrstva in finančne institucije za podporo podjetništvi, inovacijam, razvoju


Programi Evropska unije za podporo podjetništvu, inovacijam, razvoju