Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
OZS Tuji trgi

Predstavitev

Mednarodno poslovanje je ključnega pomena za razvoj podjetij in njihove proizvodnje ter storitev. V  OZS, tudi s pomočjo članstva v največji evropski mreži Enterprise Europe Network in s sodelovanjem z ostalimi deležniki, zagotavljamo celovite storitve in podporo ter pomoč članom pri vstopu na tuje trge. Storitve, ki jih nudimo so,  informiranje in obveščanje o mednarodnem poslovanju in dogodkih, usposabljanje , svetovanje o poslovanju v tujinipomoč pri iskanju primernih poslovnih partnerjev, organizacija poslovnih dogodkov, delegacij, in podpora podjetjem pri obiskih sejmov.

1. Baze znanja in osnovni napotki za prve korake na tuje trge

Širitev ali prvi vstop na tuje trge za podjetja predstavlja različne izzive, ki se jih je potrebno lotiti premišljeno in z ustreznimi koraki ter znanji in informacijami, ki predstavljajo temelj, od katerega so odvisni uspeh, stabilnost, rast in nadaljnji razvoj podjetja.

Na tej povezavi najdete osnovne usmeritve in napotke, kako stopati na tuji trg.

2. Orodja   o različnih  izvoznih sposobnostih podjetij

Odločitev o širitvi na tuje trge, prinaša tudi tveganje, ki ga lahko s pomočjo različnih IT orodij zmanjšate oziroma pridobite  uvid v lastno poslovanje in oceno o stopnji pripravljenosti in »zrelosti« podjetja za mednarodno poslovanje. Preden se odločite za mednarodno poslovanje, se najverjetneje sprašujete ali je izvoz prava odločitev, kako se ga lotiti, ipd.

Pri tem si lahko pomagajte z različnimi IT orodji, ki so objavljeni na spletni strani SPIRITa:

3. E izvoz

Uvoz in izvoz delujeta zelo podobno, pa naj si gre za navadno ali spletno prodajo preko e-trgovine. Splet, s pomočjo dobrega mednarodnega marketinga, nudi veliko večje možnosti za doseg ciljnih kupcev.

Koristne napotke in usmeritve najdete na tej povezavi.

 

4. Mednarodne baze poslovnih priložnosti

 

5. Javne finančne spodbude za internacionalizacijo podjetjem

6. Poslovne informacije o tujih trgih
7. Dodatne koristne povezave


8. Priročniki, programi, študije s področja mednarodnega poslovanja