Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Novice - Zastopanje

novica Vabilo na 54. Mednarodni obrtni sejem od 14. do 18. 9. 2022, v Celju.

Sejem MOS, največji dogodek na Celjskem sejmu, je poslovno-sejemska prireditev, ki vsako leto privabi več sto neposrednih in več kot tisoč zastopanih razstavljavcev iz več kot 30 držav. Razdeljen je na 5 tematskih področij: MOS Dom, MOS Tehnika, MOS Turizem, MOS B-Diggit in MOS Plus. MOS spremljajo strokovna predavanja, dogodki, posveti, okrogle mize, strokovne delavnice in svetovanja.

54. Mednarodni sejem obrti in podjetnosti (MOS) bo potekal 5 dni in sicer od 14. do 18. 9. 2022, v Celju.

 

V Celjskem sejmu smo ponosni na tradicijo našega MOS-a. Sejma, ki je v petih desetletjih oblikoval številne uspešne podjetniške zgodbe, nova partnerstva, izobraževal in omogočal ugodne nakupe končnim kupcem. Samo v zadnjem desetletju smo na sejmu gostili več kot 1,5 milijona obiskovalcev in več kot 15.000 razstavljavcev iz 40 držav. Struktura obiskovalcev MOS-a je zelo podobna strukturi prebivalstva Republike Slovenije. Približno 10 % obiskovalcev pa vsake leto pride tudi iz tujine. MOS tako predstavlja dober vzorec vseh potrošnikov v Sloveniji.

 

SAMOOSKRBA – GLAVNI VSEBINSKI POUDAREK MOSA 2022

 

Pomen samooskrbe je znan in ne potrebuje dodatne razlage. Sejem je edinstvena priložnost, ko se lahko različnim panogam, ki potrebujejo višji delež samooskrbe, nameni veliko pozornosti. Sejem je platforma za srečanje ter mreženje odločevalcev, ponudnikov in kupcev.

 

Na MOS-u vidimo enkratno priložnost, da v sodelovanju s pravimi institucijami in organizacijami konstruktivno prispevamo k uresničevanju višjega deleža samooskrbe Slovenije. Že zadnjih nekaj let MOS s pravim naborom ponudnikov sledi trendom zelenega in trajnostnega razvoja ter digitalno usmerjeni ureditvi družbe.

 

OZS na MOSu

 

Sejemska predstavitev obrtno-podjetniškega zborničnega sistema bo tradicionalno potekala v nadstropju dvorane L1, v času sejma bodo potekali tudi obsejemski dogodki sistema OZS, predvidena pa je tudi podelitev tradicionalnih zborničnih sejemskih priznanj (Cehi). Sejem bo potekal v fizični obliki, po okviru koncepta, ki je veljal v letih pred korono, ob morebitnem jesenskem neugodnem epidemiološkem statusu, pa bo izveden v skladu z navodili in priporočili NIJZ.

 

Letošnji razstavni prostor OZS v dvorani L1 bo po obsegu primerljiv z obsegom razstavnega prostora v letu 2021. OZS se bo predstavljal z informativno točko za predstavitev obrtno-podjetniškega zborničnega sistema, kjer bodo obiskovalci prejeli celostne informacije glede organiziranosti in delovanja ter aktivnosti sistema OZS. V okviru razstavne površine OZS bo ponovno tudi Ulica obrti s predstavitvijo poklicev, obiskovalci pa bodo lahko prejeli tudi informacije o izvajanju vajeništva.

V sklopu prostora OZS je predvidena tudi predstavitev nekaterih partnerjev kartice Mozaik podjetnih. Potrditve glede udeležbe bodo sledile do začetka meseca avgusta.

 

V okviru OZS se bodo v dvorani L1 predstavili: OOZ Krško, OOZ Ormož, DOU, Odbor za znanost in tehnologijo s partnerji ter člani Sekcije kovinarjev in Sekcije plastičarjev pri OZS, ki so do prijavnega roka, 20.junija 2022, izkazali interes po razstavljanju.

 

Mednarodno poslovno srečanje »Connect2Slovenia«

 

Obrtno podjetniška zbornica Slovenije bo v okviru Enterprise Europe Network 15. septembra 2022 na sejmu MOS ponovno organizirala tradicionalno Mednarodno poslovno srečanje »Connect2Slovenia«, ki bo potekalo s pričetkom ob 10.00 uri v Modri dvorani. Celodnevni dogodek bo v dopoldanskem delu z gosti iz gospodarstva in javne uprave osvetlil izzive zelenega prehoda, s katerimi se soočajo mala in srednja podjetja v Sloveniji in Avstriji. Po predstavitvi  bodo po določenem urniku sledila individualna srečanja  prijavljenih  podjetjih iz JV Evrope in Alpe Adria regije. vse informacije in Bbrezplačne prijavite se zbiramo na B2Match platformi.

 

Dan OZS

 

V petek, 16.9., bo v Modri dvorani celjskega sejmišča Dan OZS, ki bo, kot pretekla leta, namenjen srečanju obrtno-podjetniškega zborničnega sistema.

 

Sejemska priznanja OZS – Cehi 2022

 

Tudi na 54. sejmu MOS je predvidena podelitev Sejemskih priznanj OZS – CEHOV 2022, ki se v sodelovanju s Celjskim sejmom in Mestno Občino Celje vsakoletno podelijo najuspešnejšim razstavljavcem.

novica Skupinska predstavitev slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini

Z namenom spodbujanja uspešnega mednarodnega poslovanja slovenskih podjetij, javna agencija SPIRIT Slovenija tudi v letu 2023 načrtuje izvedbo skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini. SPIRIT Slovenija vabi vsa podjetja, panožna združenja, sekcije in grozde oz. druga interesna gospodarska združenja, da posredujete svoj interes oz. interes vaših članov za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2023.

novica Mednarodna hortikulturna razstava FLORIADE EXPO 2022

Floriade je svetovna hortikulturna razstava, ki se na Nizozemskem odvija le enkrat na desetletje. Razstava je že sedmič na Nizozemskem, tokrat na čudoviti lokaciji v Almereju.

novica Strateško na avstrijski trg - spletni seminar

SPIRIT Slovenija v maju in juniju organizira izobraževalni program vezan na spoznavanje poslovnega okolja Avstrije. V okviru izobraževalnega programa bodo podjetja in obrniki spoznavali posebnosti avstrijskega trga, načine pridobivanja informacij o trgu in vstopa na ta trg. Posebna pozornost bo namenjena področju vstopa na avstrijski trg preko spletne trgovine ter pravnim posebnostim poslovanja.

novica Gospodarska delegacija v Nemčijo - obisk sejma Hannover Messe, 29.5. - 1.6.2022

SPIRIT Slovenija, javna agencija v sodelovanju s Slovensko-nemško gospodarsko zbornico organizira obisk vodilnega mednarodnega sejma za industrijsko tehnologijo»HANNOVER MESSE« v času od 29. maja do 1. junija 2022.

novica Javni razpis za sofinaciranje pilotno demonstracijskih projektov

SPIRIT je 15.4.42022 objavil javni razpis, s katerim želi podpreti najmanj 30 konzorcijev za izvedbo pilotno-demonstracijskih (PD) projektov, ki se osredotočajo na področje krožnega gospodarstva za doseganje okoljskih ciljev ter cilje v NEPN - Nacionalnega energetskega in podnebnega načrta Republike Slovenije.

novica Sejma MAISON &OBJET, BIENNALE INTERIEUR 2022 – zbiranje interesa za skupinsko sejemsko predstavitev lesnopredelovalnih podjetij

SPIRIT Slovenija vabi lesnopredelovalna slovenska podjetja k posredovanju in interesa za skupinsko predstavitev dve sejmih v jeseni 2022 MAISON &OBJET, 8. - 12. september 2022, Pariz, Francija BIENNALE INTERIEUR, 20. - 24. oktober 2022, Kortrijk, Belgija

novica Sejmi Transport, Moulding Expo. Ligna - Zbiranje interesa podjetij za skupinske predstavitve na izbranih sejmih v letu 2023 s področja logistike, orodjarstva, tehnologij in opreme za obdelavo lesa

SPIRIT Slovenija, javna agencija vabi slovenska podjetja k posredovanju interesa za skupinsko predstavitev na naslednjih izbranih sejmih s področja logistike, orodjarstva, tehnologij in opreme za obdelavo lesa : TRANSPORT LOGISTIC, 9. - 12. maj 2023, München, Nemčija MOULDING EXPO, 13. - 16. junij 2023, Stuttgart, Nemčija LIGNA, 15. - 19. maj 2023, Hannover, Nemčija

novica MOS - Tradicija se vrača na celjsko sejmišče

Z optimizmom in novo energijo sporočamo, da se po letu in pol prepovedi izvajanja sejemskih dogodkov v družbi Celjski sejem med ljudi ponosno vračamo s 53. MOS-om, ki bo potekal med 15. in 19. septembrom. Za nami je težko obdobje, ki smo ga prebrodili z veliko mero potrpežljivosti, sedaj pa se končno vračamo k stari tradiciji na štiri oči, druženju in sklepanju poslov v živo ter iskrenemu stisku rok. Osrednji poslovno-sejemski dogodek Slovenije bo letos vsebinsko dopolnjen in tako s ponosom stal ob boku aktualnim evropskim in svetovnim trendom. Za zabavo in presenečenja pa bodo tokrat poskrbeli znani slovenski akrobati Dunking Devils. Z njimi vas ne želimo samo povabiti na osrednji sejemski dogodek leta, temveč med vas razširiti tudi optimizem, pogum in predati še to sporočilo: »Vsemu bomo kos, skočimo na MOS!«
Pišite nam