Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Občasno opravljanje obrtnih dejavnosti za fizične in pravne osebe iz držav članic Evropske unije, Evropskega gospodarskega prostora in Švicarske konfederacije

Fizična ali pravna oseba, ki je ustanovljena in izpolnjuje pogoje za opravljanje obrtne dejavnosti v državi članici Evropske unije in Evropskem gospodarskem prostoru ali Švicarski konfederaciji, lahko v Republiki Sloveniji občasno opravlja obrtno dejavnost, brez ustanovitve, če je pred prvim občasnim opravljanjem obrtne dejavnosti vložila prijavo pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Če želi fizična ali pravna oseba, ki je ustanovljena v državi članici Evropske unije in Evropskem gospodarskem prostoru ali Švicarski konfederaciji občasno opravljati obrtno dejavnost, ki lahko pomeni resno tveganje za javno zdravje in varnost (5. člen Uredbe o obrtnih dejavnostih – Ur. list RS, št. 63/13, mora pred prvim opravljanjem te dejavnosti pridobiti dovoljenje za občasno opravljanje dejavnosti. Dovoljenje velja eno leto.

Vloga za izdajo dovoljenja o začasnem opravljanju OD

 

Če želi fizična ali pravna oseba, ki je ustanovljena v državi članici Evropske unije in Evropskem gospodarskem prostoru ali Švicarski konfederaciji občasno opravljati obrtno dejavnost, ki je navedena na listi dejavnosti, ki se v skladu s 5. členom ObrZ običajno opravljajo na obrtni način ali dejavnost,  ki je navedena v 3. členu  Uredbe o obrtnih dejavnostih Ur. list RS št. 63/13 (razen za dejavnosti iz 5. člena Uredbe, kjer so navedene obrtne dejavnosti, opravljanje katerih lahko pomeni resno tveganje za javno zdravje in varnost)  mora pred prvim občasnim opravljanjem obrtne dejavnosti vložiti prijavo pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Dovoljenje velja eno leto.

Prijava občasnega opravljanja obrtne dejavnosti

Lista dejavnosti

Uredba o obrtnih dejavnostih

 

Na podlagi 14. točke 42.f člena Obrtnega zakona, mora ponudnik  pred iztekom dovoljenja za občasno opravljanje obrtne dejavnosti ali najkasneje v roku treh mesecev po izteku vložiti prijavo za nadaljnje občasno opravljanje obrtne dejavnosti. Dovoljenje je veljavno eno leto.

Vloga za podaljšanje dovoljenja o začasnem opravljanju obrtne dejavnosti