Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Koledar dogodkovUsposabljanje in izpiti za serviserje hladilnih naprav

serviserji usposabljanjeObrtno-podjetniška zbornica Slovenije je bila na podlagi javnega razpisa Ministrstva za okolje in prostor skupaj s podjetjem Kronoterm d.o.o. iz Braslovč izbrana za izvajalca usposabljanja in preizkusov strokovne usposobljenosti za serviserje opreme za hlajenje, klimatizacijo in toplotne črpalke. 

Uredba o uporabi ozonu škodljivih snovi in fluoriranih toplogrednih plinov, ki je bila objavljena v Uradnem listu RS št. 60/16 določa pogoje za minimalno usposobljenost osebja, ki izvaja preverjanje uhajanja, zajem, recikliranje, predelavo in uničenje, ter vzpostavlja sistem poročanja o uvozu, izvozu, proizvodnji in uporabi ozonu škodljivih snovi ter fluoriranih toplogrednih plinov.
 
Usposabljanje serviserjev opreme za hlajenje in klimatizacijo ter toplotnih črpalk

Usposabljanje je je namenjeno osebam (serviserjem in monterjem), ki se ukvarjajo z dejavnostjo namestitve in vzdrževanja ali servisiranja naprav (hladilna in klimatizacijska oprema, toplotne črpalke), ki vsebujejo določene fluorirane toplogredne pline ali ozonu škodljive snovi, preverjanja uhajanja plinov (snovi) in njihovega zajemanja.

Naloge serviserjev so: nameščanje, vzdrževanje in servisiranje naprav, preverjanje uhajanja plinov ( snovi ), njihovo zajemanje, recikliranje, predelava in uničenje.

Kotizacija za udeležbo na usposabljanju znaša:

  • za člane OZS in njihove zaposlene, če jih napoti delodajalec znaša kotizacija za udeležbo na 3 dnevnem usposabljanju 345,00 € (brez 22% DDV), za plačilo 420,90 €,
  • za vse ostale kandidate velja redna cena 415,00 € (brez 22% DDV), za plačilo 506,30 €.

Strošek izpita (22. člen uredbe):

Cena izpita znaša 255,00 € (DDV oproščen)

Kotizacijo za udeležbo na usposabljanju in plačilo izpita predhodno nakažite na račun št.: SI56 02013-0253606416 (NLB), sklic 00 200051. OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA Slovenije, Celovška cesta 71, 1000 Ljubljana.  

 

Termin za leto 2024 (več jih v l. 2024 ne bo):

 

Teoretično usposabljanje

(v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, Celovška 71,  1000 Ljubljana)

Praktično usposabljanje  + teoretični in praktični del izpita

(v prostorih Kronoterm d.o.o.,  Orla vas 27 a, Braslovče)

Oktober 2024

11.10. (od 9h) in 12.10.2024 (od 8h)

18.10.2024

praktično usposabljanje in teoretični izpit (po razporedu)

19.10.  in 26.10. ( na vsak termin cca 20 oseb)

praktični del izpita

   

 

 

 V primeru prenizkega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi.
 

Katalog

 

IZPITI za serviserje opreme, ki vsebuje ozonu škodljive snovi ali določene fluorirane toplogredne pline za program A

Serviserji, ki se ukvarjajo z namestitvijo, vzdrževanjem ali servisiranjem hladilnih naprav ali klimatske opreme ter toplotnih črpalk ( hladilna tehnika ), ki vsebujejo določene fluorirane toplogredne pline ali ozonu škodljive snovi, morajo imeti po veljavni zakonodaji opravljen izpit.


1./Pogoji za opravljanje izpita (23. člen uredbe)


- Starost najmanj 18 let in dve leti delovnih izkušenj na področju vzdrževalnih del opreme iz te uredbe  ali

- končana najmanj srednja poklicna izobrazba (IV. stopnja) tehnične smeri in 9 mesecev delovnih izkušenj na področju vzdrževalnih del opreme , se servisiranje katere se usposablja  ali

-  druga končana srednja poklicna izobrazba (IV. stopnja) in eno leto delovnih izkušenj na področju vzdrževalnih del opreme, za servisiranje katere se usposablja ali

- najmanj srednja strokovna izobrazba drugih smeri in eno leto delovnih izkušenj na področju vzdrževalnih del opreme, za servisiranje katere se usposablja.

 

Pridobljeno spričevalo na vaše osebno ime, ki ga izda ga Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo NI dokazilo za pridobitev obrtnega dovoljenja in opravljanje dejavnosti kot samostojni podjetnik ali gospodarska družba.

Spričevalo je le dokaz, da znate pravilno rokovati z ozonu škodljivimi snovmi in fluoriranimi toplogrednimi plini (kot to predpisuje EU zakonodaja) pri montaži, servisiranju, vzdrževanju opreme, ki te pline vsebuje.


2./ Kandidat se mora pred opravljanjem izpita udeležiti ustreznega programa usposabljanja in predložiti potrdilo o udeležbi na usposabljanju.
 

Oddajte spletno prijavo in potem se vam oglasimo na e-mail z dodatno zahtevanimi podatki in informacijami vezanimi na usposabljanje, izpit, plačilo.

 

Dodatne informacije:

Jana Božič, strokovna sodelavka v Službi za Javna Pooblastila

Telefon: +386 1 58 30 520, e-naslov: jana.bozic@ozs.si

Vljudno vabljeni!