Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
DELODAJALCI ŠTIPENDITORJI

Obveznost poročanja do konca leta in potrebe v prihodnosti

22. 12. 2023
Avtor: Anton Šijanec
DELODAJALCI ŠTIPENDITORJI

Delodajalci imajo na področju štipendiranja do sklada dve različni obveznosti. Vsi, ki so podelili kakršnokoli štipendijo za aktualno šolsko leto (2023/2024), morajo o tem poročati skladu do 31. decembra 2023. Do 31. januarja 2024 pa morajo delodajalci oddati potrebe po kadrovskih štipendistih za prihodnje šolsko leto (2024/2025).

Poročanje o podeljenih štipendijah

Vsi štipenditorji v Sloveniji morajo redno poročati o vseh štipendijah, ki jih izplačujejo v šolskem/študijskem letu 2023/2024, ne glede na to kdaj so prvič podelili posamezno štipendijo. Poročati morajo podjetja, podjetniki, občine, izobraževalne ustanove, fundacije, društva in vse druge pravne osebe, ki imajo v šolskem oziroma študijskem letu 2023/2024 vsaj enega štipendista. Rok je 31. 12. 2023. Podatke je potrebno vnesti preko spletne aplikacije>>> Modul za poročanje. Več informacij je na voljo na spletnem mestu sklada o poročanju

Oddaja potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko/študijsko leto 2024/2025

Vsi delodajalci, ki želijo dijakom oziroma študentom v šolskem/študijskem letom 2024/2025 podeliti kadrovsko štipendijo, morajo potrebe po kadrovskih štipendistih oddati skladu preko skladove spletne aplikacije Izmenjevalnica >>>. Rok za oddajo potreb za  šolsko oziroma študijsko leto 2024/2025 je 31. 1. 2024.

Na ta način sklad na enem mestu, v spletni Izmenjevalnici, zbere ponudbo kadrovskih štipendij v Republiki Sloveniji in obvešča potencialne štipendiste, promovira razpisane štipendije in s tem mladim zagotavlja podporo pri odločanju za izobraževanje. Več informacij je na voljo tudi na spletnem mestu sklada>>>.

Dodatne informacije

Za kakršnekoli dodatne informacije smo dosegljivi na telefonski številki 01 43 45 882 ali na e-naslovu porocanje@sklad-kadri.si oziroma kadrovske@sklad-kadri.si

 

Vir: novica sklada