Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Odbor pogrebnih dejavnosti - prva stran

odbor-pogrebnih-dejavnosti

novica Sklep in Odločba Ustavnega sodišča glede ZPPDej

Sporočamo vam, da je ustavno sodišče že obravnavalo dve od treh predlogov za oceno ustavnosti Zakona o pogrebni in pokopališki dejavnosti.

Ustavno sodišče, je sprejelo sklep s katerim so zavrgli zahtevo Združenja občin Slovenije za oceno ustavnosti ZPPDej. Prav tako je Ustavno sodišče že obravnavalo pobudo Državnega sveta za oceno ustavnosti ZPPDej in sprejelo Odločbo. Sklep in Odločbo Ustavnega sodišča najdete na povezavi:

  • SKLEP Ustavnega sodišča – SOS:

U-I-210/16 - 23. 4. 2020  | Neobjavljeno 
Zakon o pogrebni in pokopališki dejavnosti (Uradni list RS, št. 62/16) (ZPPDej)

 

  • ODLOČBA Ustavnega sodišča – Predlog za oceno ustavnosti ZPPDej, ki jo je vložil Državni svet:

 

 U-I-223/16 – 23.4.2020 - povezava

Zakon o pogrebni in pokopališki dejavnosti (Uradni list RS, št. 62/16) (ZPPDej), 19. al. 2. odst. 4. čl. in 2. odst. 5. čl. Več

novica Priporočila za postopanje z umrlim s COVID-19 (ali sumom na COVID-19)

NIJZ je pripravil Priporočila za postopanje z umrlim s COVID-19 (ali sumom na COVID-19), posodbljena 25.3.2020, s predlogi Odbora pogrebnih dejavnosti pri OZS

novica Roki glede obveznosti poročanja na podlagi Zakona o varstvu okolja se preložijo

S strani Ministrstva za okolje in prostor (MOP) imamo zagotovila, da se roki glede obveznosti poročanja, vzpostavljeni na podlagi Zakona o varstvu okolja (ZVO-1) in na podlagi podzakonskih predpisov, sprejetih na podlagi ZVO-1, preložijo tako, da ta obveznost poročanja nastopijo v roku dveh mesecev po preklicu izrednih ukrepov zaradi epidemije virusne okužbe SARS-CoV-2 (COVID 19).

novica Po novem Odloku pogrebi z ožjimi družinskimi člani ali člani skupnega gospodinjstva.

S strani pogrebnih podjetij smo prejeli vrsto vprašanj kako interpretirati Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi na javnih shodih in javnih prireditvah ter drugih dogodkih na javnih krajih v Republiki Sloveniji v primeru pogrebov?

novica Opravljanje pogrebne in pokopališke dejavnosti je dovoljeno

Na MGRT so objavili pogosta vprašanja in odgovore v zvezi s sprejetim Odlokom o začasni prepovedi in prodaji blaga in storitev. Kjer med odgovori najdemo, da je opravljanje pogrebne in pokopališke dejavnosti dovoljeno. Svetujejo pogrebe v družinskem krogu!

novica Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji

Vlada je v uradnem listu objavila odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. Od polnoči bo veljala prepoved neposredne prodaje blaga in storitev. Med drugim velja za nastanitvene, gostinske, velnes, športno-rekreacijske, kulturne, frizerske in kozmetične storitve. Odprte ostajajo prodajalne z živili, lekarne, bencinski servisi, banka, pošta in trafike, pri teh pa bodo omejili število ljudi, ki so lahko naenkrat v prostoru.

novica Ponovno dovoljen promet z zaščitnimi sredstvi

Vlada je z Odlokom preklicala sprejeto Odredbo o prepovedi prometa z zaščitnimi sredstvi. Objavljena je v Uradnem listu 25/2020

novica Obvestilo Tržnega inšpektorata RS - poziv proti agresivni poslovni praksi

Tržni inšpektorat RS poziva vse gospodarske subjekte, ki potrošnikom zagotavljajo blago in storitve na trgu, da ne zvišujejo cen blaga in storitev, po katerih je v teh časih večje povpraševanje. Agresivno poslovno prakso, ki je prepovedana bo TIRS aktivno spremljal n striktno ukrepal proti vsem, ki bodo poskušali izkoristiti težko situacijo, v kateri se je trenutno znašla Slovenija. Istočasno bo o vseh kršitvah in kršiteljih seznanil slovensko javnost. Obvestilo TIRS-a, ki smo ga prejeli po e-pošti v celoti objavljamo v nadaljevanju
Pišite nam