Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Odbor pogrebnih dejavnosti - prva stran

odbor-pogrebnih-dejavnosti
DIGITALNI TAHOGRAFI

Pomanjkljivosti na izdanih voznikovih karticah za digitalni tahograf - tudi za prevoz za lastne potrebe

03. 09. 2023
Avtor: Sekcija za promet OZS
DIGITALNI TAHOGRAFI

Med izdanimi voznikovimi karticami tudi kartice voznikov, ki opravljajo t.im. prevoze za lastne potrebe! V zvezi s podanimi predlogi in pobudami obeh prevozniških združenj za odpravo pomanjkljivosti na izdanih voznikovih karticah za digitalni tahograf, smo prejeli naslednje sporočilo pooblaščenega izdajatelja kartic - Cetis:

»Vse člane obveščamo, da zadevo rešujemo in bo rešena v doglednem času. Vsekakor bomo upoštevali stališča in situacijo vaših članov in ker si želimo zadevo rešiti v obojestransko korist, vas prosimo za strpnost, saj dodaten pritisk v nastali situaciji ne bi dosegel skupnega cilja, to pa je odpravljanje škode oziroma preprečevanje nadaljnjega nastanka le-te.

Kot ste seznanjeni je družba CETIS d.d. ob odkritju pomanjkljivosti na tahografskih karticah nemudoma pristopila k brezplačni odpravi le-teh, zagotovili smo dodatno osebje za zamenjavo kartic in odpravo pomanjkljivosti, uvedli smo podaljšani delovni čas tahografske pisarne. Podrobnosti glede zamenjave tahografske kartice najdete na naši spletni strani: https://www.cetis.si/sl/tahografske-kartice/pridobitev-tahografskih-kartic, kjer najdete tudi odgovore na nekatera najpogostejša vprašanja. V največji možni meri si prizadevamo pristopiti k odpravi pomanjkljivosti na način, ki bi imetnike kartic najmanj obremenil. V zvezi z navedenim vas pozivamo, da tudi prek vašega združenja člane obvestite o uvedenih ukrepih za zamenjavo tahografskih kartic in odpravo pomanjkljivosti in jim posredujete predmetno obvestilo.

Hkrati vas želimo obvestiti, da smo v sodelovanju z Ministrstvom za infrastrukturo s strani pristojnega Italijanskega ministrstva za transport (Ministero delle Infrastrutture e dei Trasporti) prejeli priloženo obvestilo, s katerim Ministrstvo pristojne organe v Italiji poziva naj ne izdajajo kazni zaradi pomanjkljivosti na Slovenskih tahografskih karticah. Nadalje smo, prav tako v sodelovanju z Ministrstvom za infrastrukturo, podali predlog na pristojne inštitucije Evropske Unije za sprejem ustrezne odločitve, na podlagi katere bi bilo neupravičeno kaznovanje prevoznikov zaradi pomanjkljivosti na tahografskih karticah. O morebitni prejeti odločitvi vas pravočasno obvestimo.

Vse imetnike tahografskih kartic, ki so zaradi pomanjkljivosti bili kakorkoli oškodovani zaradi ravnanja organov v Italiji, vljudno prosimo, da se v zvezi z odpravljanjem nastale škode obrnete neposredno na pristojne službe CETIS d.d. (e-pošta: homologacija.taho@cetis.si, telefon: +386 3 4278 503), ki bodo primere reševale posamično in proti predložitvi potrebnih dokazil. Glede na dejstvo, da je nastale finančne posledice potrebno obravnavati s pravnega vidika smo angažirali tudi pravne strokovnjake z namenom reševanja navedene problematike in nudenja podpore/varstva oškodovanim zaradi ravnanja organov v Italiji. Cetis d.d.«

Odgovore na vprašanja:

  • Katere kartice je potrebno menjati?*
  • Ali je pod oznako e26 številka 002 v redu ali tudi tukaj potrebno zamenjati voznikovo kartico?
  • Kaj storiti, če vas pred ureditvijo pomanjkljivosti na voznikovi kartici ustavijo uradni organi?
  • Ali lahko podatke s kartice presnamete tudi na sedežu družbe CETIS?
  • Ali lahko pomanjkljivosti uredim tudi po pošti?
  • Do kdaj je potrebno odpraviti pomanjkljivost?
  • Vam je bila v tujini odvzeta tahografska kartica zaradi pomanjkljivega zapisa na tahografski kartici?

boste našli na spletni strani: https://www.cetis.si/sl/tahografske-kartice/pridobitev-tahografskih-kartic ali v .pdf obliki: <<<tukaj<<<