Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Odbor pogrebnih dejavnosti - prva stran

odbor-pogrebnih-dejavnosti
POZIV POPLAVE

Poziv podjetjem za predložitev dokazil o dejanski škodi za poplave v avgustu 2023

21. 02. 2024
Avtor: Anton Šijanec
POZIV POPLAVE

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je vsem oškodovancem poplav v avgustu 2023 posredovalo elektronski poziv za predložitev dokazil o dejanski škodi. Rok za oddajo dokazil je 22. marec 2024.

Tri vrste uradnih cenilnih poročil

Prizadeta podjetja in drugi gospodarski subjekti morajo za škodo na strojih, opremi in zalogah predložiti uradna cenilna poročila. Kot ustrezna veljajo cenilna poročila treh vrst cenilcev:

Izpad prihodka

Za škodo nastalo zaradi izpada prihodka zadoščajo zahtevani računovodski podatki o dodani vrednosti.

Bodite natančni, ključna je popolna vloga

Pri obdelavi vlog je zaradi velikega števila oškodovancev ključna popolna vloga, ki bo omogočila takojšnjo obdelavo primera. Na ministrstvu prosijo vse oškodovance, da so pri izpolnjevanju natančni in sledijo navodilom za izpolnitev Obrazca za dokazovanje škode, ki so del obrazca in so ga prejeli po elektronski pošti.

Vprašanja in odgovori

Na spletnem mestu je objavljena tudi Powerpoint predstavitev z navodili in odgovori na najpogostejša vprašanja >>>

Rok za oddajo dokazil in več informacij

Rok za oddajo dokazil je 22. marec 2024, vsi oškodovanci pa se lahko za več informacij obrnejo na telefonsko številko 114 ali na e-mail poplave2023.mgts@gov.si ter na spletno stran Ukrepi za oceno in povračilo škode | GOV.SI >>>

Sprejet Program odprave posledic škode v gospodarstvu po poplavah v avgustu 2023

Vlada je 15. februarja 2024 sprejela Program odprave posledic škode v gospodarstvu po poplavah v avgustu 2023 v skupni višini 230 milijonov evrov. To je pravna podlaga za izplačilo preostalega dela pomoči gospodarstvu, potem ko je gospodarsko ministrstvo 957 oškodovancev že izplačalo 35.418.004,40 evrov. Končna višina posameznega izplačila bo odvisna od dokazane škode in bo znašala 45 odstotkov škode, če oškodovanec ni imel ustreznega zavarovanja oziroma 60 odstotkov škode (v katero je vključen tudi znesek zavarovalne vsote), če je imel oškodovanec sklenjeno zavarovanje. Program za odpravo posledic škode v gospodarstvu po avgustovskih poplavah >>>

 

Vir: MGTŠ

 

Preberite tudi