Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
DODATNI ROK, LE DO 1. DECEMBRA

Še do 1. decembra - Vloge za predplačila in oceno škode v gospodarstvu po avgustovskih poplavah

28. 11. 2023
Avtor: Nina Ličar
DODATNI ROK, LE DO 1. DECEMBRA

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport poziva vsa prizadeta podjetja v poplavah, ki so že oddala oceno škode in bi želela izplačilo predplačil ter vsa podjetja, ki še niso oddala ocene škode v gospodarstvu za poplave v začetku avgusta, da to storijo do vključno tega petka 1. 12. 2023 do polnoči.

 

Povezana novica: Možnost dodatne prijave škode še do 1. decembra, tudi vloge za predplačilo >>>

 

Rok 1. 12. 2023 je namenjen vsem prizadetim podjetjem, ki:

-        še niso oddala ocene škode v prvem pozivu ocenjevanja škode (torej do 20. septembra 2023) ali

-        pa so oceno škode oddala v prvem pozivu, vendar takrat niso zaprosila za predplačilo in bi želela prejeti izplačilo predplačila.

Oškodovanci lahko oddajo oceno škode v gospodarstvu, ki zajema: škodo na strojih, opremi in zalogah ter škodo zaradi izpada prihodka.

Na Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je do včeraj prispelo preko 80 vlog podjetij za predplačila v skupni vrednosti nekaj več kot 2,2 mio EUR in 6 vlog oškodovancev, ki doslej še niso oddali ocene škode v gospodarstvu. Vrednost ocene škode teh vlog znaša nekaj več kot 350.000 EUR, oškodovanci pa so prav tako upravičeni do izplačila predplačila v višini 10 % ocenjene vrednosti.

Aktualne obrazce in navodila ter pogosta vprašanja z odgovori lahko podjetja najdejo na: Ukrepi za pomoč gospodarstvu za odpravo posledic škode v poplavah.

Vir: MGTŠ