Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sekcija elektronikov in mehatronikov - prva stran

sekcija-elektronikov-in-mehatronikov

novica Strokovno spletno izobraževanje Trendi razvoja televizorjev in uporabljene tehnologije, 11.11.2020

Vljudno vas vabimo na strokovno spletno izobraževanje »Trendi razvoja televizorjev in uporabljene tehnologije« , ki ga organizira Sekcija elektronikov in mehatronikov pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije.

Kdaj:    sreda11. 11. 2020, od 16:00 do predvidoma 18:15. ure

 Kje:     Preko spletne platforme Zoom (prenos v živo, bomo pa dogodek tudi snemali in posnetek predavanj objavili na spletni strani sekcije), potrebna pa je predhodna prijava na dogodek (do 09.11.2020)

Predavatelj:   Jernej Lipuš, Alternativni viri Energije /SWQE            

Izobraževanje bo zajemalo naslednje teme: 

 16:00 – 18:00

 • Prihodnost Mini LED, Micro LED, QD, OLED, QD OLED
 • Trendi v svetu televizorjev, 8 K ločljivosti, velikosti zaslonov
 • Smart TV ekosistemi, prednosti in uporabnosti
 • Obdelava slike z AI (artificial inteligence – umetna inteligenca), principi
 • Dolby Atmos, Virtualizer in Dolby Vision, DTS Play-Fi
 • Rešitve ambientalne osvetlitve, kombinacije z zvočniki
 • HDR variacije, statični in dinamični metapodatki, prednosti
 • 1 specifikacije, nove igralne konzole PS5/XBox in signali
 • VOD aplikacije Netflix, Prime video, Rakuten, Disney+, lokalne aplikacije
 • Preprečevanje burn-in-a pri OLED zaslonih
 • Programsko nadaljevanje (IP Push, IP Pull, PKG Autorun), razlike
 • Dobro je vedeti (Bluetooth, Wi-Fi, interni pomnilniki, daljinci, itd)
 • Vprašanja udeležencev

 Dodatna izobraževalna vsebina:

 18:00 – 18:15

 • Predstavitev izobraževalnega programa »Strokovnjak za inštalacije v pametnih stavbah«

Janja Starc, OOZ Krško – partner v projektu SHVET

 Projekt SHVET v katerega so vključeni projektni partnerji iz Slovenije, Hrvaške in Italije z namenom izdelave kurikuluma – programa specializacije oz. izpopolnjevanja iz področja pametnih inštalacij in z njim povezanih dejavnosti načrtovanja, izvedbe in vzdrževanja ter programske podpore. Gre za novost na evropskem trgu saj je eden izmed prvih tovrstnih programov, ki bo omogočil izpopolnjevanje s področja pametnih inštalacij in je bil podprt s strani Evropske komisije v programu Erasmus+ KA3.

 

Splošni pogoji prijave:

 Za prisotnost na spletnemu izobraževanju, ki bo potekalo preko spletne platforme Zoom,  je obvezna predhodna prijava na dogodek preko spleta: tukaj

 

Prijave sprejemamo najkasneje do ponedeljka, 09.11.2020.

Po pregledu vaše prijave vam bomo v naslednjem e-sporočilu prijavo potrdili.

2 dni pred dogodkom boste na mail, ki ste ga navedli ob prijavi, prejeli link do dogodka na spletni platformi Zoom in navodila za namestitev spletne platforme na vaš računalnik.

 

Cena:

 

BREZPLAČNO,

potrebna predhodna prijava

 

 

za člane Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS)

in njihove zaposlene

30 Eur/osebo  + DDV

za prijavljene, ki niso člani OZS

 

Za prijavljene, ki NISO člani OZS, je kotizacijo potrebno plačati na transakcijski račun Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, številka računa: 02013-0253606416, Nova Ljubljanska banka, sklic: 00 200045, koda namena: OTHR, s pripisom: Seminar11112020, najkasneje do 09. novembra 2020. Pisne odjave so možne do 09.11.2020. Po tem terminu kotizacije ne vračamo.

 

Za člane OZS in pri njih zaposlene je strokovni seminar brezplačen (Potrebna le predhodna prijava) Stroške krije Sekcija elektronikov in mehatronikov pri OZS.

 

INFORMACIJE IN DODATNA POJASNILA

Dodatna pojasnila lahko dobite pri Valentini Melkić, sekretarki sekcij, telefon 01 58 30 541,  e-naslov: valentina.melkic@ozs.si ali Jani Golič, telefon 01 58 30 553, e-naslov: jana.golic@ozs.si

  

Vljudno vabljeni!

l

novica Navodila za delo v servisnih storitvah in drugih storitvah, ter živilskih in tehničnih trgovinah ob postopnem sproščanju nekaterih ukrepov v času epidemije

Navodila za delo v servisnih storitvah in drugih storitvah, ter tehničnih trgovinah ob postopnem sproščanju nekaterih ukrepov v času epidemije so objavljena na sledečih spletnih straneh:

novica Spremenba Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v RS

Vlada RS je izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji in ga objavila v Uradnem listu Republike Slovenije: Uradni list RS 53/20

novica Roki glede obveznosti poročanja na podlagi Zakona o varstvu okolja se preložijo

S strani Ministrstva za okolje in prostor (MOP) imamo zagotovila, da se roki glede obveznosti poročanja, vzpostavljeni na podlagi Zakona o varstvu okolja (ZVO-1) in na podlagi podzakonskih predpisov, sprejetih na podlagi ZVO-1, preložijo tako, da ta obveznost poročanja nastopijo v roku dveh mesecev po preklicu izrednih ukrepov zaradi epidemije virusne okužbe SARS-CoV-2 (COVID 19).

novica Kratki povzetki /pojasnila - Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v RS

Z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Slovenijije je prepovedano ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom, odlok pa NE PREPOVEDUJE PA PONUJANJA IN PRODAJANJA BLAGA IN STORITEV MED PODJETJI.

novica Informacije za opravljanje dejavnosti elektroinštalacij v času korona virusa

Sekcija elektro dejavnosti pri OZS povzema kar največ informacij v zvezi z izvajanjem elektroinštalacij ob upoševanju Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v RS: Glede na stalno spreminjajoče se razmere zaradi korona virusa in s tem povezane nujne ukrepe, ste člani OZS v prejšnjem tednu po mailu že prejeli nekaj povzetkov z informacijami glede izvajanja elektroinštalacij, trudili pa smo se po najbolših močeh tudi odgovoriti na vaša številna individualna vprašanja in primere.
Pišite nam