Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

SAZAS, ZAMP, IPF in RTV ne bodo zaračunavali nadomestil oz. ustrezno znižali v času prepovedi opravljanja dejavnosti

20. 03. 2020
Avtor: Maja Rigač

Sporočilo IPF

Kolektivna organizacija IPF, k.o., ki na podlagi dovoljenja Urada RS za intelektualno lastnino na območju RS kolektivno upravlja sorodne pravice izvajalcev in proizvajalcev fonogramov, obvešča, da bo za čas izvajanja državnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa COVID-19, vsem uporabnikom varovanih del iz repertoarja IPF, k.o., ki jim državni ukrepi prepovedujejo izvajanje njihove dejavnosti in dejavnosti ne bodo opravljali, sorazmerno znižala višino nadomestil. Tako ste uporabniki razbremenjeni administrativnega opravila odjave uporabe, saj bo zgoraj citirano znižanje uveljavljeno samodejno.

 

SAZAS sporoča:

»Na Združenju SAZAS k.o. se zavedamo nastale situacije glede prepovedi javnega zbiranja (prireditve) in o zaprtju javnih prostorov (prostori z nastanitvenimi, gostinskimi, wellness, športnorekreacijskimi, kulturnimi, frizerskimi in kozmetičnimi storitvami). Sledimo in bomo tudi v prihodnje sledili ukrepom Vlade RS ter drugih inštitucij in do vas ustrezno odreagirali. Pomembno: Za dneve trajanja prepovedi javnega zbiranja in zaprtja javnih prostorov s strani Vlade RS, Združenje SAZAS k.o. ne bo zaračunalo nadomestil. »

 

Sporočilo ZAMP

V skladu z odlokom Vlade RS, ki uvaja stroge ukrepe z namenom omejitve gibanja prebivalstva zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, vas obveščamo, da v času zaprtja lokalov oziroma v času prepovedi opravljanja dejavnosti Združenje ZAMP prizadetim uporabnikom ne bo zaračunavalo uporabe avtorskih del, kakor jo določajo sklenjene pogodbe. Sklenjene pogodbe sicer ostajajo v veljavi.

 

RTVSLO:

Pred dnevi je začel veljati vladni odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, zato RTV Slovenija v povezavi z odlokom ne bo izdala računov za RTV-prispevek za mesec april tistim pravnim osebam in samostojnim podjetnikom, ki se jim obračunava prispevek za sprejemnike v javni rabi (lokali, gostinski obrati, wellness centri …) in v nastanitvenih obratih. Že izdane račune za RTV-prispevek, ki so zapadli v plačilo 16. 3. 2020, pa je potrebno poravnati, še pravijo.

 
Preberite tudi