Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Sekcija elektronikov in mehatronikov - prva stran

sekcija-elektronikov-in-mehatronikov
OSNUTEK PRAVILNIKA

Javna obravnava osnutka Pravilnika o enostavnih komunikacijskih objektih in vzdrževanju

19. 06. 2023
Avtor: Anton Šijanec
OSNUTEK PRAVILNIKA

Na Ministrstvu za digitalno preobrazbo so pripravili predlog osnutka Pravilnika o enostavnih komunikacijskih objektih in vzdrževanju komunikacijskih objektov.

 

Ta je bil predložen v javno obravnavo na portalu eUprava - Predlog predpisa (gov.si). Osnutek pravilnika je pripravljen na podlagi petega odstavka 10. člena Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2), ki ministra, pristojnega za elektronske komunikacije, pooblašča, da glede na stopnjo zahtevnosti gradnje določi enostavne komunikacijske objekte, za katere v skladu s predpisi o gradnji objektov ni treba pridobiti gradbenega dovoljenja, in predpiše, kaj se poleg vzdrževalnih del v javno korist določenih v zakonu šteje za vzdrževanje komunikacijskih objektov.

Zainteresirani deležniki lahko podajo svoje predloge in pripombe na osnutek pravilnika v 30 dneh od te objave, to je do 13. julija 2023 na elektronski naslov gp.mdp@gov.si

 

Vir: MDP