Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Sekcija elektronikov in mehatronikov - prva stran

sekcija-elektronikov-in-mehatronikov
KOVINARJI, PLASTIČARJI, LESARJI

V Celju poteka Mednarodni industrijski sejem in sejem Lestech

19. 04. 2023
Avtor: Anton Šijanec
KOVINARJI, PLASTIČARJI, LESARJI

V Celju poteka Mednarodni industrijski sejem in sejem Lestech, kjer se na svojem razstavnem prostoru predstavljajo tudi člani naše stanovske organizacije sekcij kovinarjev in plastičarjev.

 

Mednarodni industrijski sejem je naš največji in najpomembnejši sejem s področij orodjarstva in strojegradnje, varjenja in rezanja, industrije polimerov, industrijskega vzdrževanja ter industrijske avtomatizacije, robotike in elektronike v JV Evropi.

Sejem Lestech pa je sejem lesnoobdelovalnih strojev, orodij in repromateriala. Namenjen je vsem obdelovalcem in oblikovalcem lesa, ki se bodo v okviru širokega kroga razstavljavcev in pestrega programa spremljevalnih prireditev lahko seznanili z novostmi in rešitvami.

 

golob celje 19042023

Sejem je otvoril predsednik vlade dr. Robert Golob in si ga v družbi ministra za gospodarstvo, turizem in šport Matjaža Hana tudi ogledal. Ob odprtju je izpostavil velikokrat prezrto izobraževalno vlogo tovrstnih sejmov, prek katerih se mladi lahko navdušijo za tehniko in naravoslovne poklice.

 

Skupinska predstavitev v C1 ter več semostojnih nastopov naših članov širom po sejmu

 

kovinarji sejem 19042023

Na Industrijskem sejmu se v dvorani C1 predstavljajo člani dveh naših strokovnih sekcij kovinarjev in plastičarjev, ki pri svojem delu in promociji že tradicionalno iščejo sinergijske učinke, veliko lastnih razstavnih prostorov članov naše stanovske organizacije pa lahko najdemo tudi širom razstavišča na obeh sejmih.

 

Gospodarstvu milijarda evrov nepovratnih sredstev

Tovrstni sejmi so odlična priložnost za predstavitev novosti, pretok znanja, mednarodno sodelovanje in izmenjavo dobrih praks. V nagovoru ob otvoritvi je premier spomnil tudi na pomembnost prestrukturiranja tako slovenske kot evropske industrije. Slednja se zgodovinsko najbolj prestrukturira tako zaradi energetske krize kot zelenega prehoda. Odločilni trenutek je ob tem nastopil tudi za slovensko industrijo, zato je podjetnike pozval k aktivnemu delovanju na področju zelenega prehoda in prestrukturiranja. Za ta namen je gospodarstvu na voljo več kot milijarda evrov nepovratnih sredstev, ki jih velja izkoristiti.

Tudi o pomanjkanju delovne sile

Spregovoril je tudi o pomanjkanju delovne sile, s katerim se sooča tako Slovenija kot preostala Evropa. Gospodarstvo tega izziva brez prihoda tuje delovne sile ne bo moglo rešiti, ob tem je omenil aktualne spremembe novele zakona o tujcih, ki odpravljajo ovire pri zaposlovanju tujcev. Izpostavil je, da moramo priliv tuje delovne sile spraviti v organizirano obliko in krepiti dialog z državami izvora. Ob tej priložnosti je napovedal tudi odprtje konzularnega predstavništva na Filipinih za lažje prehajanje filipinskih delavcev v našo državo.

 

Več o sejmih >>>