Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sekcija frizerjev - prva stran

sekcija-frizerjev

novica Spletno predavanje »Prihodnost frizerskih storitev in izdelkov po pandemiji - vidik proizvajalca"

 

Sekcija frizerjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije v nedeljo 6.3.2022 ob 17.00 uri organizira Strokovno spletno predavanje za frizerje z naslovom:

· »Prihodnost frizerskih storitev in izdelkov po pandemiji: vidik proizvajalca"

S predavateljem iz Nemčije

Marc-Denis Rücker, vodja prodaje za mednarodni trg pri Hans Conzen Kosmetik GmbH,

 

Seminar je za člane zbornice brezplačen za ostale pa je cena 48,80€ (DDV vključen), prijava je obvezna.

Rok za prijavo je do sobote 5.3.2022 oziroma do zapolnitve prostih spletnih mest.
Povezavo na spletni dogodek boste prejeli pred spletnim dogodkom, predvidoma dopoldan na dan dogodka.
 

 

Vabilo

Sekcija frizerjev pri OZS nadaljuje s strokovnimi izobraževanji in predstavitvami dobrih praks. Tako smo tudi tokrat pripravili predavanje s predavateljem iz Nemčije, ki vam bo predstavil kako se lotevajo okrevanja v salonih po pandemiji,  s primerom prakse na  nemškem in evropskem tržišču.

 

Verjamemo, da lahko izkušnje iz preteklosti in različni pristopi pomagajo k prebroditvi in uspešnemu poslovanju po pandemiji. Zato vas vabimo, da se nam pridružite 6.3.2022 ob 17.00 uri na spletnem predavanju z naslovom,

 

· »Frizerske storitve in izdelki v prihodnosti, po pandemiji: vidik proizvajalca"

Marc-Denis Rücker, vodja prodaje za mednarodni trg pri Hans Conzen Kosmetik GmbH, Hamburg Nemčija

 

 

 

Cena:    Seminar je za člane zbornice brezplačen za ostale pa je cena 48,80€ (DDV vključen).


Kdaj:    nedeljo, 6.3.2022, od 17.00 do predvidoma 18.30 ure

 

Kje:     Preko spletne platforme Zoom

Povezavo na spletni dogodek boste prejeli pred spletnim dogodkom, predvidoma dopoldan na dan dogodka.
 

Prijava: Udeležba na dogodku je za člane BREZPLAČNA (za ostale 48,80€), prijava je obvezna (klik na moder gumb - Prijava in ne po elektronski pošti), saj boste na dan seminarja na vaš e-naslov prejeli  povezavo na spletni dogodek.

 

P R I J A V A !   


 

PROGRAM: 

17.00 - 17.10

Uvodni pozdrav – Trenutno aktualno stanje v frizerski dejavnosti
Smiljan Škarica, predsednik Sekcije frizerjev pri OZS

 

17.10 – cca 18.30

»Prihodnost frizerskih storitev in izdelkov po pandemiji: vidik proizvajalca"

Marc-Denis Rücker, vodja prodaje za mednarodni trg pri Hans Conzen Kosmetik GmbH, Hamburg Nemčija

Predavanje bo med drugim zajemalo tri osrednje teme:

· Kdo je oseba, ki sedi na mojem stolu oziroma kako je pandemija spremenila pričakovanja strank?

· Zakaj večina salonov z barvanjem las zasluži zelo malo oziroma nič? Kako običajen izračun storitev za barvanje onemogoča salonu, da bi ustvarili  dobiček od barv?

· Zakaj uspeh izdelka vedno sledi uspehu izvedenih storitev? Kako lahko svoje cene prilagodim nadgradnji storitev? Kako lahko s storitvami spodbudim prodajo izdelkov v salonu?

Predavanje bo izvedeno v angleškem jeziku s konsekutivnim prevajanjem v slovenski jezik. (Zaradi konsekutivnega prevoda predvidevamo, da bo skupen čas predavanja s prevodom cca 1,5 ure)     

 

 

Navodila za prijavo preko zoom platforme ter povezavo do dogodka pošljemo prijavljenim naknadno predvidoma na dan dogodka.  

 

PREDAVATELJ:

Marc-Denis Rücker, vodja prodaje za mednarodni trg pri Hans Conzen Kosmetik GmbH, Hamburg Nemčija

· Rojen je leta 1985 v Wiesbadnu v Nemčiji.

· Diplomiral je z odliko na European Business School.

· Ima več kot 10 let izkušenj na področju profesionalne frizerske dejavnosti.

· Prejšnja zaposlitev: trženje in prodaja v WELLA, System Professional, Sebastian & Sassoon

· Prejšnja zaposlitev: vodja mednarodne prodaje za GLYNT & GRAHAM HILL

Informacije ZA NEČLANE - plačilo kotizacije:

- Obvezna je spletna prijava na dogodek
- Kotizacija se poravna pred pričetkom seminarja na transakcijski račun OZS, Celovška 71, Ljubljana, NLB d.d.: SI56 0201 3025 3606 416, sklic 00 200027 -davčna številka, koda namena OTHR
 - Potrdilo o plačilu se posreduje na e-naslov vlasta.markoja@ozs.si

Dodatne informacije: Vlasta Markoja: vlasta.markoja@ozs.si 030/601 689

 

novica K odpravi pogoja PCT pozivajo vse storitvene dejavnosti!

Pobudi trgovcev za odpravo pogoja PCT so se danes pridružile tudi ostale storitvene dejavnosti, ki so združene v sekcije pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS). Glede na trend upadanja okužb izvajalci storitev pričakujejo, da se pogoj PCT odpravi tudi za gostinske lokale, frizerske in kozmetične salone, avtopralnice, čistilnice in vse ostale storitvene dejavnosti. Sekcije pri OZS obenem želijo, da se pogoj PCT odpravi tako za uporabnike storitev kot za zaposlene v storitvenih dejavnostih.

novica V EU od 4.1.2022 prepoved uporabe nevarnih snovi v črnilih za tetoviranje in trajno ličenje

V Evropski unijije od 4.1.2022 stopajo v veljavo pravila o prepovedi uporabe več kot 4000 nevarnih kemikalij, ki se uporabljajo v črnilih za tetoviranje in trajno ličenje. Omejitev prinaša uskladitev ukrepov o nevarnih kemikalijah na ravni EU in zagotavlja enako zaščito pred njimi za vse državljane unije. IZVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) 2020/2081 z dne 14. decembra 2020 o spremembi Priloge XVII k Uredbi (ES) št. 1907/2006 Evropskega parlamenta in Sveta o registraciji, evalvaciji, avtorizaciji in omejevanju kemikalij (REACH) glede snovi v črnilih za tetoviranje ali trajnih ličilih najdete na povezavi.

novica Gostinci za odpravo pogoja PCT pri dostavi hrane in za pomoč panogi

Gostinci že dlje časa opozarjajo na velik upad prometa zaradi pogoja PCT, z uvedbo strožjih ukrepov v tem tednu pa je gostov še manj. Sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS je zato pozvala vlado, da panogi zagotovi ukrepe pomoči in obenem odpravi nekatere nesmiselne ukrepe, kot je izpolnjevanje pogoja PCT pri dostavi in prevzemu hrane.

novica Spremembe glede višin nadomestil, ki se plačujejo IPF, k.o.

V Uradnem listu RS, št. 167/2021 z dne 22. oktober 2021 je bil objavljen Skupni sporazum za ureditev pogojev uporabe in plačevanja nadomestil iz naslova javne priobčitve fonogramov na področju dejavnosti gostinskih obratov (dejavnost strežbe jedi in pijač), obratovalnic, delavnic, frizerskih in kozmetičnih salonov ter nastanitvenih obratov, ki so ga podpisale IPF, k.o. na strani kolektivne organizacije in i. OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE (»OZS«) ter ii. Turistično gostinska zbornica Slovenije (»TGZS«) na strani reprezentativnih združenj (»Skupni sporazum«). Slednji prinaša novo tarifo in spremembe višin nadomestil za javno priobčevanje fonogramov v dejavnostih i. gostinskih obratov (dejavnost strežbe jedi in pijač), ii. nastanitvenih obratov, iii. obratovalnic oz. delavnic in iv. frizerskih in kozmetičnih salonov.

novica OZS: Možnost samotestiranja tudi za zaposlene v gospodarstvu

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije vztrajamo, da stroške obveznih testiranj krije država in ne delodajalec. Obenem želimo, da imajo tudi zaposleni v malem gospodarstvu možnost samotestiranja.

novica Pogoje ukrepov za posamezne dejavnosti bodo pretresali v posebni delovni skupini

Po tem, ko je v minulih dneh Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije ostro protestirala proti vladnim odlokom, ki gostincem nalagajo preverjanje PCT, frizerjem in kozmetikom pa se obeta pogostejše in celo plačljivo testiranje, je vodstvo zbornice danes gostilo ministra za zdravje Janeza Poklukarja, vodjo Svetovalne skupine za COVID-19 dr. Matejo Logar, direktorja NIJZ dr. Milana Kreka ter predstavnike vlade, zdravstvene stroke in gospodarstva. Govorili so o nezadovoljstvu med obrtniki in podjetniki, ki so jih povzročili omenjeni ukrepi. Zbrani so bili enotni, da je najpomembnejši cilj ukrepov zajezitev širjenja virusa, a je ob tem treba tudi zagotoviti čim bolj nemoteno delovanje gospodarstva. Dogovorili so se, da bodo v prihodnje kompromis med predlogi zdravstvene stroke in gospodarstva iskali v posebni delovni skupini.

novica Vabimo vas na seminar, kjer bodo predstavljene novosti, ki jih prinaša Uredba o embalaži in odpadni embalaži, ki je bila sprejeta letos.

8. aprila 2021 je bila sprejeta nova Uredba o embalaži in odpadni embalaži, ki vsem podjetjem, ki dajejo na trg Republike Slovenije izdelke v embalaži, nalaga obveznost ravnanja z embalažo. To med drugim pomeni, da se morajo vključiti v shemo ravnanja z odpadno embalažo. Z navedeno uredbo se ukinja količinski prag 15 ton dane embalaže letno na trg v Sloveniji za nastanek obveznosti plačila stroškov ravnanja z odpadno embalažo. Na seminarju boste izvedeli ali ste morda zavezanci in ste najkasneje do 24.5. 2021 dolžni skleniti pogodbo z družbo za ravnanje z odpadno embalažo (DROE), vodenje evidenc … kdo mora poročati, če sami kupujemo izdelke v embalaži izven Slovenije … "Novosti, ki jih prinaša Uredba o embalaži in odpadni embalaži, ki je bila sprejeta 8. aprila 2021" organizrajo sekcije frizerjev, kozmetikov, tekstilcev in vzdrževalcev tekstilij in predelovalcev kož bodo predstavljene, v torek 18. 5.2021 ob 15.00 uri, preko spleta.
Pišite nam