Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sekcija frizerjev - prva stran

novica Prijava delovnih nezgod

Glede na povečano pozornost inšpekcije za delo na prijave nezgod, nevarnih pojavov in poklicnih bolezni,  vas v izogib morebitnim nevšečnostim ob obisku inšpekcije opozarjamo, da ste dolžni prijavo narediti najkasneje v treh dneh po nastopu dogodka.

Pravna osnova:

Zakon o varnosti in zdravju pri delu (Uradni list RS, št. 43/11)

41. člen

(prijave inšpekciji)

(1) Delodajalec mora inšpekciji dela takoj prijaviti vsako nezgodo pri delu s smrtnim izidom oziroma nezgodo pri delu, zaradi katere je delavec nezmožen za delo več kot tri delovne dni, kolektivno nezgodo, nevarni pojav in ugotovljeno poklicno bolezen.

(2) V zvezi s prijavo nezgod pri delu in poklicnih bolezni iz prejšnjega odstavka tega člena delodajalec zbira in posreduje v obrazcih naslednje osebne podatke:

-        ime in priimek, spol, državljanstvo, EMŠO oziroma datum rojstva v nezgodi udeleženega delavca;

-      ime in priimek, spol, državljanstvo, EMŠO oziroma datum rojstva delavca, pri katerem je bila ugotovljena poklicna bolezen, podatki o poklicni bolezni in odločba, s katero je delavcu priznana poklicna bolezen.

(3) Minister, pristojen za delo, podrobneje predpiše obrazce za prijavo nezgod, nevarnih pojavov in bolezni iz prvega odstavka tega člena.

 

Ministrstvo, pristojno za delo, je na svoji spletni strani izdalo obvezna navodila za prijavo, kjer je med drugim tolmačen pojem takoj:

Pojem "TAKOJ" pomeni v najkrajšem možnem času, brez kakršnega koli odlašanja, glede na komunikacijska sredstva, ki jih ima na voljo delodajalec.

Več na: https://www.gov.si/zbirke/storitve/prijava-nezgode-pri-delu/

novica SPS je objavil spremembo dveh vavčerskih javnih pozivov in hkrati začasno zapira dva javna vavčerska poziva

Slovenski podjetniški sklad je objavil spremembo dveh vavčerskih javnih pozivov in hkrati začasno zapira dva javna vavčerska poziva

novica Slovenski podjetniški sklad objavil javne pozive za 11 vavčerjev

Mikro, malim in srednje velikim podjetjem (v nadaljevanju MSP) bo program spodbud malih vrednosti, ki ga izvaja Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju SPS), omogočil bistveno poenostavljen dostop do sofinanciranja posameznih storitev s pomočjo katerih bodo krepila svojo konkurenčnost in kompetence.

novica Na srečanju dobaviteljev kozmetičnih izdelkov tudi podrobno o poročanju o embalaži

Na prvem srečanju dobaviteljev kozmetičnih izdelkov smo podrobno govorili o poročanju o embalaži v skladu z novo Uredbo.

novica Uspešno izvedeno prvo srečanje dobaviteljev kozmetičnih izdelkov - povzetek predavanja o kozmetičnih izdelkih

Sekcija frizerjev in Sekcija kozmetikov pri Obrtno-podjetniški zbornici Sloveniji sta organizirali prvo srečanje podjetnikov, ki uvažajo, distribuirajo ali proizvajajo kozmetične izdelke, ki se uporabljajo pri izvajanju kozmetične in frizerske dejavnosti, dejavnosti masažnih salonov, tetoviranju in podobnih storitvah. Mag. Katarina Železnik Logar iz IVD Maribor je predstavila nove obveznosti vezane na spremembo Uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo. Dr. Anja Menard Srpič iz Urada RS za kemikalije pri Ministrstvu za zdravje pa je izpostavila pomembne točke zakonodaje s področja kozmetičnih izdelkov in njihovih sestavin sredstev.
Pišite nam