Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Delovna skupina o ureditvi odvoza pokvarjenih in poškodovanih vozil z avtocest in hitrih cest

16. 05. 2022
Avtor: Eva Mihelič

Danes je bil na OZS prvi sestanek delovne skupine, ki je bila oblikovana po nedavnem odložilnem vetu Državnega sveta RS na Zakon o cestah. Omenjenemu zakonu sta ostro nasprotovali Sekcija za promet pri OZS in Sekcija avtoserviserjev pri OZS, zato so naloge te delovne skupine poiskati rešitve za učinkovito ter uporabnikom avtocest in hitrih cest prijazno storitev odvoza pokvarjenih in poškodovanih vozil, tudi lažjih od 3,5 tone.

Promet - delovna skupinaPredstavniki Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Gospodarske zbornice Slovenije, Slovenskega zavarovalnega združenja in družbe DARS so se strinjali, da je v izogib negativnim situacijam ali celo nedopustnim ravnanjem koncesionarjev, katerih priča smo pri odvozih težjih vozil, potrebno poiskati rešitev, ki bi zagotavljala kakovostno izvedbo storitve ter hkrati ščitila tudi uporabnike avtocest in hitrih cest.

Eden od predlogov, ki so ga prisotni obravnavali, je brezplačen odvoz pokvarjenega vozila, ki bi ga brezplačno opravil DARS, na prvo možno lokacijo, s katere bi lastnik kasneje lahko varno uredil odvoz vozila.

Delovna skupina se bo predvidoma ponovno sestala že na začetku prihodnjega meseca. Na srečanje bodo povabljeni tudi predstavniki Policije.

Preberite tudi