Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

NIJZ posodobil nekatere ukrepe v priporočilih glede uporabe časopisov.

08. 09. 2020
Avtor: Vlasta Markoja

NIJZ je na spletni strani objavil dopolnitev priporočil in ukrepov, ki se nanašajo na uporabo časopisov. Tako imamo sedaj objavljena dopolnjena priporočila NIJZ za frizersko dejavnost, kozmetično dejavnost in gostinstvo in turizem.


Glede same uporabe časopisov, je med ukrepi sedaj navedeno:

»Uporaba Časopisov

Prisotnost novega koronavirusa na časopisih/revijah v skupni uporabi je možna, verjetnost prenosa okužbe je ob upoštevanju osnovnih higienskih priporočil sicer nizka, vendar obstaja, sploh ob slabši epidemiološki sliki. Gre za predmet, ki si ga iz rok v roke lahko podaja več ljudi in v takih primerih je potrebna previdnost.

Pri uporabi časopisov in revij zato svetujemo, da je gostu/stranki/obiskovalcu posredovan izvod s seznanilom, da je prisotnost novega koronavirusa ob skupni uporabi tiskanega izvoda možna in navodili, da si pred in po branju umije ali razkuži roke ter poleg higiene rok upošteva tudi higieno kašlja/kihanja in se ne dotika obraza. Ob branju naj nosi obrazno masko

Vsa priporočila, kot vedno najdete na spletni strani NIJZ:

Preberite tudi