Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
GOSTINCI

Nina Bratovž, prva slovenska someljejka leta po izboru JRE

11. 04. 2024
Avtor: Anton Šijanec
GOSTINCI

Številčna slovenska delegacija se je v Parizu udeležila srečanja ob 50. obletnici ustanovitve združenja Jeunes Restaurateurs d'Europe JRE. Izjemno priznanje ob tej zgodovinski priložnosti je doživela tudi Nina Bratovž iz restavracije JB v Ljubljani, izbrali so jo za someljejko leta.

Veliko in odmevno priznanje

Na enem mestu so se ob praznovanju pol stoletja svoje organizacije zbrali vsi, ki v svetu gastrononomije kaj veljajo. Srečalo se je več kot 500 chefov in drugih profesionalcev, predstavnikov 400 restavracij iz 16 držav, ki imajo skupaj neverjetnih 160 Michelinovih zvezdic.

Velik uspeh naše JB restavracije iz Ljubljane

Nina Bratovž je mlada someljejka tretje stopnje in deluje v družinski restavraciji, ki jo je ustanovil njen oče Janez Bratovž. V kuhinji se je generacija že zamenjala, zdaj je tam glavni njen brat Tomaž Bratovž, oče, mojster visoke kulinarike, pa seveda še vedno ostaja simbol in velika podpora v lokalu.

 

 

Vir: Restavracija JB, odprta kuhinja, JRE