Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Sekcija frizerjev - prva stran

sekcija-frizerjev
SVETOVALNI CENTER OZS

Izkoristite informacije in nasvete naših svetovalcev!

09. 01. 2024
Avtor: Anton Šijanec
SVETOVALNI CENTER OZS

Ena ključnih strokovnih služb naše stanovske organizacije je tudi Svetovalni center OZS. Pravniki, ekonomisti in strokovnjaki več drugih področij, ki delajo v njem, si po eni strani kot člani različnih pogajalskih skupin prizadevajo sooblikovati zakonodajo, ki vpliva na naše poslovno okolje, po drugi strani pa s svojimi nasveti in informacijami, ki jih pripravljajo, pri poslovanju brezplačno pomagajo tudi našim članicam in članom.

Svetovalne vsebine

Svetovalci SC OZS zagotavljajo strokoven servis za mikro, mala in srednje velika podjetja, zanje letno opravijo več tisoč individualnih svetovanj. Predpise spremljajo že v postopku sprejemanja in nanje vplivajo predvsem s ciljem oblikovanja čim bolj kvalitetnega poslovnega okolja.

Zaradi svojega širokega znanja in vpogleda v poslovno zakonodajo znajo pravočasno predvideti vpliv morebitnih zakonskih sprememb na poslovanje obrtnikov in podjetnikov, ob tem pa hkrati poznajo tudi veliko različnih poslovnih situacij v katerih se lahko znajdete, zato so vam lahko v veliko pomoč tudi pri reševanju vaših problemov ali dilem.

Področja delovanja svetovalnega centra so:

•            gospodarsko pravo,

•            civilno pravo,

•            delovno pravo,

•            davki in davčna zakonodaja,

•            plače, računovodstvo in knjigovodstvo,

•            varstvo okolja ter varnost in zdravje pri delu,

•            tehnična zakonodaja, standardi in sistemi vodenja,

•            internacionalizacija in poslovanje v tujini

 

Zakaj po nasvet?

V mikro ali malem podjetju, še posebej, če ste samozaposleni, je zelo težko poznati, spremljati in zadostiti vsem zakonskim predpisom, ki definirajo poslovno okolje, to pa še zdaleč ne pomeni, da vam v odnosu do okolja predpisov ni potrebno spoštovati. V tej točki vam lahko veliko pomagajo nasveti našega svetovalnega centra, ki vas pravočasno opozarjajo na prihajajoče poslovne obveznosti, če pa se kljub temu znajdete v slepi ulici, vam lahko tudi individualno pomagajo.

Zakaj torej po nasvet? Hitreje in pravilneje boste zaznali težo vašega problema in hitreje videli možne rešitve. Dobili boste rešitve s pojasnili, kakšne bi lahko bile posledice vaših poslovnih odločitev. Lažje boste predvidevali, kakšen vpliv bodo imele zakonske novosti na vaše bodoče poslovanje. Lažje pa se boste pripravili tudi na obisk inšpektorja, saj boste lahko že v naprej pripravili vso potrebno dokumentacijo.

Kje najdete informacije?

Vsem članicam in članom je nedvomno znan Obrtnikov svetovalec, gre za redno tradicionalno uveljavljeno sredinsko prilogo revije Obrtnik podjetnik, ki jo članice in člani naše stanovske organizacije vsak mesec brezplačno prejemate na svoje naslove, najdete pa ga lahko tudi na spletu na povezavi (https://www.ozs.si/obrtnik/obrtnikov-svetovalec). Obrtnikov svetovalec obravnava predpise in jih tolmači, prinaša nasvete in odgovore na vprašanja iz prakse ter nujne statistične in druge pomembne podatke, kot so zneski iz kolektivnih pogodb za izračun plač.

Informacije po temah so zbrane na spletni strani Svetovalnega centra OZS, ki jo najdete na spletnem naslovu (https://www.ozs.si/svetovanje). Tam najdete nasvete in informacije razvrščene po svetovalnih področjih, poleg njih pa tudi številne vzorce pogodb in drugih poslovnih dokumentov, vrsto različnih poslovnih izračunov ter novice in svetovalne prispevke/bloge naših svetovalcev.

Tretji informacijski kanal pa je razmeroma nov, gre za prenovljeno spletno stran OZS na spletnem naslovu (https://www.ozs.si/), ta kot novičkarski portal obrtnike in podjetnike seznanja z najbolj aktualnimi poslovnimi novicami, ki so razvrščene v štiri rubrike Aktualno, Svetovanje, Poslovno in Strokovno. Vabimo vas, da si našo spletno stran nastavite na začetni zaslon svojega pametnega telefona in novice na njej redno spremljate, tako boste seznanjeni s ključnim dogajanjem in obveznostmi do poslovnega okolja.

Seveda pa ste vabljeni tudi osebno, svetovalce svetovalnega centra lahko vedno pokličete na telefonsko številko 01/5830 553 ali pa jim pišete na naslov elektronske pošte svetovanje@ozs.si.

Ne oklevajte, pokličite!

Če torej potrebujete nasvet, ne oklevajte in čim prej pokličite, redno pa spremljajte tudi svetovalne prispevke na omenjenih kanalih, ki vam bodo pri vsakodnevnem poslovanju nedvomno veliko pomagali.

Preberite tudi