Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sekcija grafičarjev - prva stran

novica Roki glede obveznosti poročanja na podlagi Zakona o varstvu okolja se preložijo

S strani Ministrstva za okolje in prostor (MOP) imamo zagotovila, da se roki glede obveznosti poročanja, vzpostavljeni na podlagi Zakona o varstvu okolja (ZVO-1) in na podlagi podzakonskih predpisov, sprejetih na podlagi ZVO-1, preložijo tako, da ta obveznost poročanja nastopijo v roku dveh mesecev po preklicu izrednih ukrepov zaradi epidemije virusne okužbe SARS-CoV-2 (COVID 19).

MOP je pripravil predlog, ki ga bodo vključili v predlog Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic epidemije virusne okužbe SARS-CoV-2 (COVID-19) za državljane Republike Slovenije in slovensko gospodarstvo. V prilogi predlog Ministrstva za okolje in prostor k Zakonu za blažitev posledic bolezni, ki še sicer ni sprejet a kot navedeno imamo zagotovila pristojnih, da se roki za poročanje preložijo. V predlogu je navedeno, v katerih predpisih se roki spremenijo.

Za večino je verjetno pomembno, da se roki za poročanje o ravnanju z nastalimi odpadki po Uredbi o odpadkih (1. odstavek 29. člena) ter roki za poročanje po Uredbi o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo (1. odstavek 10.c in 10.d člena) preložijo.

V kolikor imate iz naslova vaše dejavnosti morda še kakšne obveznosti glede poročanja, se VSI roki iz Zakona o varstvu okolja in njegovimi podzakonskimi akti, preložijo tako, da ta obveznost poročanja nastopi v roku dveh mesecev po preklicu izrednih ukrepov zaradi epidemije navedene virusne okužbe.

Predlogi Ministrstva za okolje in prostor k Zakonu za blažitev posledic bolezni COVID-19

novica Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji

Vlada je v uradnem listu objavila odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. Od polnoči bo veljala prepoved neposredne prodaje blaga in storitev. Med drugim velja za nastanitvene, gostinske, velnes, športno-rekreacijske, kulturne, frizerske in kozmetične storitve. Odprte ostajajo prodajalne z živili, lekarne, bencinski servisi, banka, pošta in trafike, pri teh pa bodo omejili število ljudi, ki so lahko naenkrat v prostoru.

novica Ponovno dovoljen promet z zaščitnimi sredstvi

Vlada je z Odlokom preklicala sprejeto Odredbo o prepovedi prometa z zaščitnimi sredstvi. Objavljena je v Uradnem listu 25/2020

novica Obvestilo Tržnega inšpektorata RS - poziv proti agresivni poslovni praksi

Tržni inšpektorat RS poziva vse gospodarske subjekte, ki potrošnikom zagotavljajo blago in storitve na trgu, da ne zvišujejo cen blaga in storitev, po katerih je v teh časih večje povpraševanje. Agresivno poslovno prakso, ki je prepovedana bo TIRS aktivno spremljal n striktno ukrepal proti vsem, ki bodo poskušali izkoristiti težko situacijo, v kateri se je trenutno znašla Slovenija. Istočasno bo o vseh kršitvah in kršiteljih seznanil slovensko javnost. Obvestilo TIRS-a, ki smo ga prejeli po e-pošti v celoti objavljamo v nadaljevanju

novica Vabljeni na Drupo 2020

Spoštovani, tokrat vabimo vse člane sekcije v Dusseldorf na sejem »DRUPA 2020«. V prilogi je program strokovnega ogleda sejma in prijavnica. Cena: za člane OZS : Sekcija grafičarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije sofinancira del stroškov za člane OZS. V kolikor bo prijavljenih 35 oseb je cena 165 EUR, če bo pa 45 oseb pa je cena 144 EUR Za nečlane pa je cena za 35 oseb 239 € in za 45 oseb 199 €. Datum odhoda: 18.6.2020 Čas potovanja: 4 dni / 1 noč Čas za prijavo: do 15. marec 2020 Minimalno število potnikov: 35 oz. 45 PROGRAM POTOVANJA: 18. 6. (četrtek): SLOVENIJA–NÜRNBERG–DÜSSELDORF Odhod iz Ljubljane ob 18:00 uri zvečer. Vožnja skozi predor Karavanke, mimo Salzburga, Münchna proti Düsseldorfu. Nočitev na busu. 19. 6. (petek): HOTEL–SEJMIŠČE Düsseldorf –HOTEL V jutranjih urah prihod na sejem in celodnevni ogled sejma. DRUPA je vodilni svetovni sejem tiskarskih tehnologij in ponuja izjemne možnosti za mreženje. Na sejmu se predstavijo tudi glavne novosti s tega področja, razvijajo se novi poslovni modeli in oblikujejo nova partnerstva. Zvečer odhod proti hotelu, večerja v hotelu in prenočevanje. 20. 6. (sobota): HOTEL–SEJMIŠČE–VOŽNJA DOMOV Zajtrk. Vožnja do sejma. Zvečer odhod avtobusa proti domu. Kratki postanki za oddih. 21. 6. (nedelja): PRIHOD V SLOVENIJO Vožnja skozi Avstrijo proti domu. Prihod v Slovenijo v dopoldanskih urah. Več o sejmu: https://www.drupa.com/en/Visitors/For_visitors Prijavo pošljite za DRUPA 2020, na e-naslov: info@abctour.si ali na naslov Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Sekcija grafičarjev , ali na e- naslov: Adrijana.poljansek@ozs.si Celovška 71, 1000 Ljubljana, najpozneje do 16.3.2020 . Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest. Lep pozdrav. Adrijana Poljanšek

novica Opomnik: Poročanje o nastalih odpadkih in ravnanju z njimi za leto 2019 (rok: do 31.03.2020)

V skladu z Uredbo o odpadkih je povzročitelj odpadkov dolžan poročati, če je v preteklem koledarskem letu pri izvajanju njegove dejavnosti nastalo več kot 10 ton odpadkov ali več kot 5 kg nevarnih odpadkov ali je v preteklem koledarskem letu zaposloval 10 ali več oseb, ne glede na vrsto zaposlitve. V primeru odpadnih olj, je dolžnost poročati v vsakem primeru, ne glede na nastale količine. V kolikor ste povzročitelj odpadkov morate ponovno oddati poročilo o nastalih odpadkih in ravnanju z njimi za leto 2019. Poročilo morate oddati najkasneje do 31.3.2020.

novica Prijava delovnih nezgod

Glede na povečano pozornost inšpekcije za delo na prijave nezgod, nevarnih pojavov in poklicnih bolezni, vas v izogib morebitnim nevšečnostim ob obisku inšpekcije opozarjamo, da ste dolžni prijavo narediti najkasneje v treh dneh po nastopu dogodka.
Pišite nam