Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
KOVINARJI

Uspešna gospodarska delegacija kovinarjev na obisku v podjetjih Hilti in Meusburger

07. 11. 2023
Avtor: Anton Šijanec
KOVINARJI

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je v partnerstvu s SPIRIT Slovenija in Ministrstvom za gospodarstvo turizem in šport RS pripravila gospodarsko delegacijo slovenskih kovinarjev, ki je med 18. in 20. oktobrom 2023 obiskala podjetij Hilti AG v Liechensteinu in Meusburger Georg GmbH & Co KG v Avstriji. Obisk je izvrstno uspel in še dodatno nadgradil dosedanje sodelovanje, naša stanovska organizacija pa si prizadeva, da bi primer dobre prakse tovrstnega sodelovanja prenesla še na druge druge dejavnosti, kar bi lahko bilo v obojestransko in večplastno korist.

 

Izjemen dogodek

V anketi, ki so jo udeleženci delegacije slovenskih kovinarjev izpolnili po povratku, so dogodek vsi cenili kot izjemen in se hkrati organizatorjem zahvalili za priložnost obiskati dve vrhunski podjetji, se z njimi pogovoriti in navezati prve stike bodočih sodelovanj.

 

Izhodišče številnim prihodnjim sodelovanjem

Poleg ogleda skrivnosti obeh proizvodenj, ki sta bili za naše kovinarje prava strokovna poslastica, so slednji imeli tudi možnost že vnaprej dogovorjenih ali pa spontanih dvostranskih individualnih poslovnih srečanj s predstavniki podjetij, kar je mnogim že kar na licu mesta rešilo marsikateri problem, predvsem pa so osebni stiki neprecenljivo izhodišče za plodno sodelovanje v prihodnje.

kovinarji b2b 02

kovinarji b2b

Poslovni pogovori so potekali tako med predstavniki podjetij kot stanovske organizacije

 

Večplastni obojestranski interes

Tovrstno sodelovanje s podjetji podpira tudi naša stanovska organizacija. Prizadeva si, da bi čim bolj razširila možnosti sodelovanja in povezovanja, predvsem s tistimi, ki so lahko našim članom dobavitelji in kupci ali pa lahko sodelujejo pri njihovem tehnološkem razvoju.

kovinarji spirit

Ob povezovanju z resornim ministrstvom za gospodarstvo in javno agencijo SPIRIT Slovenija s ciljem takih in podobnih dogodkov, naša stanovska organizacija ustvarja pogoje povezovanja s podjetji tudi na številnih strokovnih srečanjih, ki jih pripravlja v sklopu delovanja svojih več kot trideset strokovnih sekcij in odborov.

kovinarji mgts

Strokovna srečanja so enkratna priložnost za povezovanje in mreženje, saj zagotavljajo specializirano nišno okolje, predvsem pa dovolj časa za razpravo in pristne osebne stike obstoječih in bodočih partnerjev.

kovinarji ozs

Gospodarska delegacija kovinarjev je potekala v enakovrednem partnerstvu SPIRIT Slovenija in Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport RS in Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije

 

Prvič v podjetju Meusburger

Gospodarska delegacija slovenskih kovinarjev je najprej obiskala podjetje Meusburger Georg GmbH & Co KG. Z njimi je bil to naš prvi neposredni stik, ki je ob številnih poglobljenih strokovnih razpravah in nadvse poučnem ogledu proizvodnje res izvrstno uspel in bo v prihodnje zagotovo temelj novim sodelovanjem.

kovinarji meusburger

Podjetje Meusburger iz Avstrije je vodilni ponudnik na področju visoko preciznih normalij. Stranke po vsem svetu uporabljajo prednosti standardizacije in imajo koristi od naših več kot 55-letnih izkušenj na področju obdelave jekla. Meuburger je zanesljiv globalni partner v orodjarstvu in strojegradnji. Podjetje, ki šteje 1700 zaposlenih, hkrati izobražuje tudi 110 vajencev, nudi pa več kot 96.000 različnih proizvodov, s katerimi letno ustvari kar 349 milijonov evrov prometa. Kot celoviti ponudnik z dolgoletnimi izkušnjami v panogi svetujejo pri izdelavi orodij in strojev ter s svojimi produkti in digitalnimi storitvami svoje naročnike spremljajo na poti do procesno učinkovite in trajnostne prihodnosti.

kovinarji izdelki meusburger

Njihove stranke lahko izbirajo med izdelki s področji orodnih plošč, standardnih delov za orodja ter strojegradnjo, toplokanalne ter regulacijske tehnike, ter širokega spektra delavniške opreme. Zaradi stalne razpoložljivosti največjega centralnega skladišča standardnih delov na svetu in odlično usklajenega nabora izdelkov so pomemben in zanesljiv partner na področju orodjarstva in strojegradnje, svojo široko ponudbo pa odlično dopolnjujejo še z optimalno spletno storitvijo in vrhunsko osebno podporo.

 

Primer dobre prakse s podjetjem Hilti

Gospodarska delegacija je naslednji dan obiskala še podjetje Hilti AG, s katerim sodelovanje že poteka in ga lahko izpostavimo kot primer dobre prakse sodelovanja in povezovanja naše stanovske organizacije s podjetji. Sodeluje že s sekcijama kovinarjev in gradbincev, v obojestranskem interesu pa je, da sodelovanje razširimo še na druge dejavnosti.

kovinarji hilti

Hilti pomeni kakovost, inovativnost in neposreden odnos s približno 250.000 strankami vsak dan. Podjetje s sedežem v mestu Schaan v državi Lihtenštajn zaposluje približno 33.000 ljudi po vsem svetu, ki skrbijo, da je delo v gradbeništvu enostavnejše, hitrejše in varnejše, obenem pa navdihujejo stranke s tehnološko naprednimi izdelki, sistemi, programsko opremo in storitvami. So del mnogih izjemnih inženirskih podvigov po celem svetu, od japonskih hitrih vlakov do tunelov in podzemnih železnic globoko pod največjimi mesti sveta ter največjih elektrarn in naftnih ploščadi. Prisotni so v segmentu gradbeništva, strojnih in elektro inštalacij ter energetike in industrije. Svojim partnerjem dobavljajo električne in baterijske stroje, stroje za diamantno rezanje ter vrtanje in direktno pritrjevanje, mehanska in kemična sidra, podporne sisteme za inštalacije ter merilne naprave.

kovinarji splet izdelki hilti

V zadnjem času veliko investirajo v razvoj programske opreme. Razvili so aplikacijo ON!Track za sledenje osnovnim sredstvom ter kupili podjetje Fieldwire, ki razvija aplikacijo za upravljanje z gradbiščem in podjetje 4PS, ki razvija ERP programsko opremo, specializirano za gradbeno industrijo. Največjo dodano vrednost pa v podjetju Hilti predstavljajo terenski svetovalci, ki svojim partnerjem nudijo podporo in strokovno pomoč.

 

kovinarji i feel

 

 

 

Vir: Revija Obrtnik podjetnik, november 2023, Uspešna gospodarska delegacija kovinarjev na obisku v podjetjih Hilti in Meusburger, Anton Šijanec