Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Vabljeni na 29. STROKOVNO SREČANJE KOVINARJEV, Črnomelj, 23. in 24. november 2019

15. 10. 2019
Avtor: Valentina Melkić

Sekcija kovinarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije bo 23. in 24. novembra 2019 v Beli krajini, natančneje v Črnomlju, organizirala že 29. Strokovno srečanje kovinarjev. Jesenska sobota in nedelja bosta namenjena izobraževanju in druženju tako članov OZS, kakor tudi tistim podjetjem, ki želijo, da pri njih zaposleni nadgradijo svoja znanja z aktualnimi vsebinami v stroki kovinarstva in splošno podjetniških vsebin, potrebnih za nemoteno opravljanje dejavnosti.

Že skoraj tri desetletja sekcija kovinarjev pri OZS skrbi, da dvodnevno druženje poteka v prijetnem neformalnem okolju, ki doda posebno noto kvaliteti mreženja slušateljev, sponzorjev, razstavljavcev in partnerjev, zato bo ta tradicija dogodek povezovala tudi letos.

Prijave na 29. Strokovno srečanje kovinarjev potekajo do srede, 13. novembra 2019 oz. do zapolnitve mest, rezervacije nočitev na predlaganih lokacijah pa do 10.11.2019

Program

Prijavnica

Nočitve - predlogi in navodila za rezervacijo

Povzetek programa dogodka:

Tudi tokrat se nam obeta odličen dvodnevni dogodek zaznamovan z kvalitetnimi predavanji in odlično, gostoljubno atmosfero jesenske Bele krajine.

Že v dopoldanskem delu sobote, prvega dne dogodka, bomo obiskali podjetje AKRAPOVIČ d.d., obrat v Črnomlju in si ogledali proizvodnjo podjetja, ki ga ni potrebno posebej predstavljati - sodi namreč v sam vrh najuspešnejših v svetu.

Predavanja bodo ta dan že tradicionalno namenjena področjem splošno podjetniških vsebin: seznanili se bomo o spodbudah malih vrednosti v obliki vavčerjev Slovenskega podjetniškega sklada (SPS) in dobili konkretne usmeritve kako svoj denar prejeti takoj po opravljeni storitvi -  s prodajo odprtih terjatev. Vse o tem kako črpati sredstva z naslova vavčerjev bo povzel predstavnik Slovenskega podjetniškega sklada, predstavnik HIVETERMINAL, partnerja kartice Mozaik podjetnih, pa bo predstavil slovensko spletno platformo, ki malim in srednje velikim podjetjem omogoča takojšnjo likvidnost.

To pa seveda ni vse: V sobotnem popoldanskem druženju si bomo vodeno ogledali Vinsko klet Metlika, degustirali dobro vinsko kapljico in se kasneje, z nasmehom vrnili v našo mladost in osnovnošolske klopi. V Osnovni šoli Brihtna glava, »šoli kot nekoč«, na Radovici pri Metliki, se bo na učni uri pisalo leto 1950….

Dan bomo zaključili s tipičnim belokranjskim melosom tamburic v Dragatušu, še enem posebnih krajev Bele krajine, z večerjo s plesom v Gostišču Župančičev hram.

 V nedeljo, 24.11. bo program temeljil na različnih strokovnih temah – novostih in poglobljenih strokovnih predavanjih za razširitev znanj, potrebnih za različne dejavnosti v kovinarski stroki. Prisluhnili boste lahko predavanju mag. Silvestra Bolke s Fakultete za tehnologijo polimerov Slovenj Gradec, ki bo povzel možnosti uporabe 3 D tiska v kovinarski dejavnosti. Več o  avtomatizaciji proizvodnih procesov bo s poudarkom na izvedenih primerih v nadaljevanju programa predstavil mag. Andrej Rotovnik, u.d.i.e., MIEL, d.o.o. , znanja o tribologiji  -  o pravi izbiri olj in maziv pa bo udeležencem poglobil gospod Valentin Golob, sicer vodja prodaje pri podjetju ABC Maziva d.o.o. Tekom dneva namenjenega strokovnim vsebinam bomo s predavateljem Vladimirjem Magdalenićem iz podjetja VIRS d.o.o., namenili eno izmed predavanj tudi temi dviga kakovosti in produktivnosti z robotskim varjenjem.

Dvodnevni dogodek bomo zaključili s predavanjem  o osnovah poslovnega bontona in neverbalne komunikacije, o katerih bo govorila gospa Barbara Kravanja.                                    

Seveda bomo ponovno poskrbeli tudi za spremljevalke: v nedeljo bo za njih potekala delavnica  peke črnomaljskih prest ter voden ogled starega mestnega jedra Črnomelj.

 Verjamemo, da se nam boste z veseljem pridružili in morebiti razmislili tudi o promociji vašega podjetja v zbirni mapi srečanja (Prijava je na obrazcu prijavnice za srečanje.)

 Vljudno vabljeni !

Preberite tudi