Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
KONFERENCA SEEnergy

Mednarodna konferenca SEEnergy na temo energetskega prehoda JV Evrope v nizkoogljično družbo, 15-17.5.2024, Celje

21. 04. 2024
Avtor: Celjski sejem
KONFERENCA SEEnergy

Energetski prehod EU v nizkoogljično družbo – eden največjih projektov samostojne Slovenije – močno spreminja tržne razmere na skoraj vseh področjih. Podjetjem prinaša kup obveznosti, nalog, izzivov in vprašanj. Ker smo šele na začetku tega prehoda, je vprašanj zelo veliko, časa za iskanje odgovorov pa ni na pretek.

Zato na Celjskem sejmu med 15. in 17. majem 2024 organiziramo mednarodno konferenco SEEnergy na temo energetskega prehoda JV Evrope v nizkoogljično družbo. Ta bo ponudila kar nekaj odgovorov tujih in domačih strokovnjakov na vprašanja, s katerimi se ukvarjate v podjetjih. Poteka samo enkrat na dve leti, zato je ne smete zamuditi!

Tridnevna konferenca vsebuje 10 večjih sklopov, od katerih jih je polovica v veliki meri ali v celoti namenjena industriji kot tudi drugim večjim porabnikom energije, na katere vas opozarjamo v nadaljevanju.

Konferenco bomo otvorili s sklopom o digitalizaciji v energetiki, kjer bodo predstavljene rešitve za znižanje stroškov omrežnine, ki se bodo povečali zaradi novega obračuna omrežnine, ki začne veljati 1. julija letos.

Naslednji sklop bo obravnaval zajem in pripravo CO2, kar bo še posebej zanimivo za podjetja, ki upravljajo naprave z dovoljenji za izpuščanje toplogrednih plinov, kot tudi za ostale, kjer v proizvodnih procesih nastajajo emisije CO2.

Prvi dan bomo zaključili s sklopom o vodiku kot okolju prijaznem nosilcu energije. Govorili bomo o tem, ali je vodik tehnologija, ki lahko bistveno doprinese k doseganju evropskih klimatskih in energetskih ciljev, pa tudi o projektu Vodikove doline, ki predstavlja zgodovinsko priložnost za Severnojadransko regijo. Omenili bomo tudi praktične primere uporabe vodika v industriji in prometu.

V četrtek bomo govorili o financiranju energetskih projektov, tako o širokem obsegu nepovratnih sredstev in ugodnih posojilih za te projekte kot tudi o že izvedenih primerih samooskrbnih skupnosti.

V četrtek bo potekal tudi sklop o toplotnih črpalkah in plitvi geotermalni energiji, ki ponuja trajnostne rešitve za ogrevanje in hlajenje v industriji in urbanizmu.

V petek pa bo naš minister za okolje, podnebje in prostor, mag. Bojan Kumer, skupaj z energetskimi ministri iz drugih držav Jugovzhodne Evrope predstavil spremembe in trende, ki so jih države članice EU vnesle v zadnje NEPN-e (Nacionalne energetske in podnebne načrte), ki jih morajo oddati do 30. junija letos. Ti predstavljajo cilje za države članice in EU kot celoto ter osnovo za ukrepe, s katerimi bomo te cilje dosegli – v časovnih okvirjih do 2030, 2040 in 2050. Če vas torej zanima, kaj nas čaka v prihodnjih letih, tudi tega sklopa ne smete zamuditi.

Več informacij o konferenci najdete na: https://seenergy.ce-sejem.si/.

REDNA CENA DNEVNE KOTIZACIJE ZNAŠA

320 EUR + DDV,

TRIDNEVNE KOTIZACIJE PA

890 EUR + DDV.

KOTIZACIJA VKLJUČUJE:

  • dostop do vseh predavanj in razstav,
  • pogostitev med vsemi odmori,
  • kosilo,
  • gradivo,
  • potrdilo o udeležbi,
  • brezplačno parkirno mesto.

Za EARLY BIRD naročila do 26. aprila nudimo dodatni 15-% popust. Za koriščenje popusta ob naročilu vstopnic vpišite kodo: EARLYBIRD15 Za četrtega in nadaljnje udeležence iz istega podjetja priznamo še 20 % dodatnega popusta.

Članom OZS so na voljo posebni popusti in sicer:

  • 30 % popust za naročila do 26. 4. 2024
  • 20 % popust za naročila po 26. 4. 2024

Ta popust izkoristite tako, da pri naročilu kotizacije v polje Coupon Code vpišete kodo SEENERGYOZS

Vstopnice lahko naročite na https://seenergy.ce-sejem.si/

Preberite tudi