Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Delodajalci pozvali k oblikovanju kapice na energente

07. 09. 2022
Avtor: Mira Črešnar

Na današnjem sestanku gospodarske koordinacije na sedežu SBC so se predstavniki delodajalskih organizacij z ministroma Hanom in Kumrom pogovarjali o ukrepih za reševanje energetske krize, s katero se soočajo slovenska podjetja.

enov 333 slika 03

Predsednik OZS Blaž Cvar je ponovno poudaril stališča zbornice, da se oblikuje kapico in izpostavil, da je treba čim prej predstaviti ukrepe za leto 2023. “Obenem pa želimo, da se uredba korigira na način, da bodo do pomoči upravičeni tudi tisti poslovni odjemalci, ki imajo eno merilno mesto s priključno močjo do 86 kW,” je poudaril Cvar. In dodal: "Vsi pa seveda pričakujemo rešitev na ravni Evropske komisije, kjer bo nujno treba spremeniti metodologijo izračunavanja cen električne energije."

Delodajalci so bili na sestanku enotni, da je treba uvesti kapico, saj je to boljša rešitev kot subvencije. Cilj vseh, tako delodajalcev kot vlade, pa je ohranitev podjetij in delovnih mest.

O reševanju energetske krize so sicer že včeraj pogovarjali tudi na posvetu ZDOPS, na katerem so delodajalci prav tako pozvali k oblikovanju kapice na ceno energentov za gospodarstvo. Menijo, da je nujna, če želi gospodarstvo prebroditi energetsko krizo. Premier Robert Golob pa je v ponedeljek napovedal oblikovanje krizne skupine, ki bo v naslednjem mesecu sprejela odločitev, kako prihodnje leto pomagati gospodarstvu pri energetski krizi. V skupini bo aktivno sodelovala tudi OZS.

Preberite tudi