Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Rešitve energetske krize je treba iskati na ravni EU

14. 09. 2022
Avtor: Eva Mihelič

Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško, SLO CRO Poslovni klub in HOK – Obrtnička komora Zagreb so na letošnjem MOS-u pripravili dogodek, na katerem so govorili o izzivih gospodarstva v trenutnih razmerah in energetski problematiki. Tako slovenski kot hrvaški podjetniki se namreč soočajo z visokimi cenami energentov. Strokovnjaki s tega področja in podjetniki so predstavili svoje izkušnje in pristojne pozvali, naj čim prej poiščejo dolgoročne rešitve.

Da sta slovensko in hrvaško gospodarstvo tesno povezani, se je ponovno pokazalo v trenutni energetski krizi. Podjetniki na obeh straneh meje so soočeni z visokimi cenami električne energije, kar ogroža njihovo poslovanje. Kot so ugotovili sodelujoči na okrogli mizi, bo prihodnje obdobje zelo zahtevno, tudi ob sprejetih ukrepih obeh vlad.

Poudarili so, da je nujno, da se rešitev najde na ravni Evropske unije, saj v nasprotnem primeru so vsi nacionalni ukrepi le gašenje požarov. Podjetnike vsaka neznanka, zaradi katere ne morejo načrtovati poslovanja, namreč spravlja v negotov položaj, kar slabi njihovo konkurenčnost. Zato so se strinjali, da je treba na vseh ravneh vplivati na odločevalce.

mos posvet hrvati

Na okrogli mizi Slovenija – Hrvaška, izziv poslovnega okolja so sodelovali dr. Saša Muminović, predsednik SLO CRO Poslovnega kluba in član uprave Aquafil SLO in Aquafil CRO, Darko Hrženjak, Kostak d. d. Krško, dr. Mirza Šabić, predsednik HOK – Obrtničke komore Zagreb in obrtnik, Marko Gorjak, direktor Orodjarstva Gorjak ter predsednik OOZ Maribor in član UO OZS, in Aleš Zupančič, Petrol d. d.

Preberite tudi