Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
NADZOR

Poostren nadzor nad prodajo tobačnih izdelkov ter alkoholnih pijač mladoletnim osebam

27. 02. 2024
Avtor: Nina Ličar
NADZOR
Tržni inšpektorji bodo v marcu in aprilu izvajali poostren nadzor prodaje tobačnih in povezanih izdelkov ter alkoholnih pijač mladoletnim osebam.
 

Zakon o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov prepoveduje prodajo tobačnih in povezanih izdelkov osebam mlajšim od 18 let. Prav tako Zakon o omejevanju uporabe alkohola prepoveduje prodajo alkoholnih pijač osebam mlajšim od 18 let. Oba zakona pa prodajalcem omogočata, da lahko od vsake osebe, ki kupuje tobačne ali povezane izdelke oziroma alkoholne pijače, zahtevajo, da izkaže svojo starost z javno listino. Če oseba to odkloni, ji tobačnega ali povezanega izdelka oziroma alkoholne pijače ne smejo prodati.

V izogib morebitnim nevšečnostim, povezanimi s prodajo tobačnih in povezanih izdelkov ter alkoholnih pijač mladoletnim osebam, na TIRS pozivajo vse ponudnike tobačnih in povezanih izdelkov ter alkoholnih pijač, da dosledno spoštujejo zakonska določila in teh izdelkov ne prodajajo mladoletnim osebam.

V primeru ugotovljenih kršitev bodo ukrepali v skladu s svojimi pristojnostmi.

Vir: TIRS

Preberite tudi