Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Odbor za znanost - prva stran

novica Vabljeni na posvet Avtomatizacija strege in montaže – ASM'19

Vljudno vabljeni, da se udeležite letošnjega

posveta Avtomatizacija strege in montaže – ASM'19,

 

4. decembra 2019 ob 9:00

na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani

 

Letošnji tradicionalni posvet ASM'19, ki ga redno organizira Laboratorij LASIM, Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani s soorganizatorji je že šestnajsti po vrsti. Je tudi edini strokovni posvet s področja avtomatizacije strege in montaže v Sloveniji, ki se ga, glede na izkušnje iz preteklih let, udeleži okrog med 120 in 150 strokovnjakov iz industrije - večina iz Slovenije in tudi posamezniki iz tujine.

 

PRIJAVA poteka do 02.12.2019: http://www.posvet-asm.si/index.php?page=prijava

PROGRAM: http://www.posvet-asm.si/index.php?page=pogram-asm-19

Več podatkov o posvetu je na http://www.posvet-asm.si/

Na posvetu ASM'19 bo obravnavano aktualno stanje in novosti na področju avtomatizacije, strege in montaže s poudarkom na robotiziranih, inteligentnih in inovativnih rešitvah, naprednih tehnologijah v robotskih aplikacijah, povečanju učinkovitosti proizvodnih procesov z uvajanjem digitalizacije in vitkosti, vse v luči Industrije 4.0. Ker je področje I 4.0 v zadnjih nekaj letih zelo aktualno, pa kljub temu še zelo nejasno definirano, so pristopi podjetij pri uvajanju I 4.0 različni. Zato bomo govorili tudi o tem, vključno s pomembno komponento, kot je KIBERNETSKA VARNOST. Pridobljena nova spoznanja bodo v pomoč strokovnjakom in vodilnim delavcem pri vsakodnevnem delu v podjetjih.

Tematski sklopi na posvetu Avtomatizacija strege in montaže 2019 bodo:

 Inteligentna avtomatizacija in robotika

  1. Aplikacije robotizirane strege
  2. Industrija 4.0, tovarne prihodnosti in pametni gradniki
  3. Učinkovitost proizvodnih procesov in sistemov
  4. Digitalizacija procesov, inovativne rešitve in vitka proizvodnja

Zaradi aktualnosti in strokovnosti udeležbo na dogodku priporočamo tako Odbor za znanost in tehnologijo, kakor tudi strokovne sekcije OZS.

novica Vabljeni na sejem MOS 2019

Vljudno vabljeni, da nas obiščete na sejmu MOS 2019! Lokacije razstavnih prostorov Sekcije kovinarjev in Sekcije plastičarjev so v hali C1 in obsegajo tri prostore : 12 A, 12B in 06. Lokacija prostora Odbora za znanost in tehnologijo je v hali L1.

novica Vabljeni na 11. industrijski forum IRT 2019, 3.6. in 4.6. 2019, Portorož

Vljudno vabljeni da tudi letos obiščete Industrijski forum IRT 2019, ki bo letos že 11. po vrsti, ponovno v Portorožu. Ker imamo z naslova OZS na pobudo Odbora za znanost in tehnologijo z organizatorjem dogodka podpisan tudi dogovor o sodelovanju in že vrsto let odlično sodelujemo, se lahko člani OZS dogodka udeležite tudi ugodneje, kot sicer.

novica 8. Kongres podjetnikov Slovenije , 31. maj in 1. junij, Hotel Bernardin, Portorož

Letošnja rdeča nit kongresa: Vodenje, ki navdihuje, digitalizacija podjetja in sodobne podjetniške prakse. Poleg klasičnih podjetniških tem, ne bo manjkalo tudi aktualnih tem, kot so: blockchain, družinsko podjetništvo, sodobno vodenje malega podjetja, digitalni marketing, digitalizacija podjetja, umetna inteligenca, strojno učenje robotizacija, sodobno brandiranje in še kaj. Na kongres vas vabita tako organizator kongresa, kakor tudi Odbor za znanost in tehnologijo pri OZS, kot partner dogodka.

novica Slovenski podjetniški sklad objavil javne pozive za 11 vavčerjev

Mikro, malim in srednje velikim podjetjem (v nadaljevanju MSP) bo program spodbud malih vrednosti, ki ga izvaja Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju SPS), omogočil bistveno poenostavljen dostop do sofinanciranja posameznih storitev s pomočjo katerih bodo krepila svojo konkurenčnost in kompetence.
Pišite nam