Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Odbor za znanost in tehnologijo - prva stran

odbor-za-znanost-in-tehnologijo

novica Vabljeni na eforum IRT 2021 ( 21. in 22. junij 2021) - BREZPLAČNA prijava

Tudi letos ste s strani OZS, Odbora za znanost in tehnologijo pri OZS, vljudno vabljeni na dogodek Industrijski forum IRT, kjer z organizatorjem že vrsto let sodelujemo kot partnerska zbornica.

Dogodek z vrhunskimi strokovnimi tematikami se bo letos odvijal 21. in 22. junija 2021. Novost je, da se letošnje leto seli na splet, vendar ohranja vse potrebno, da ostaja vaš strokovni vir.

Dogodek je tudi BREZPLAČEN. 

Za udeležbo je potrebna le PRIJAVA: https://www.forum-irt.si/prijava/udelezba-e-forum/, s katero si omogočite nemoteno spremljanje vseh predavanj tako prvi dan 21. junija, kot v celoti vseh predavanj tudi drugi dan 22. junija.

Prvi dan dogodka, 21.6.2021, je namenjam poslovnim vsebinam. V središče postavljamo dinamiko preobrazbe industrije in štiri slovenske zglede, izstopajoče tudi mednarodno. Kdaj in kako so se lotili trajnostne preobrazbe in zakaj so pri uresničevanju uspešni? Zakaj je potrebno pogled od izdelkov usmeriti na trg in kako pri tem pomaga dizajn thinking in osredotočenost v kupca? Program prvega dneva si lahko pogledate tukaj: https://eforum-irt.si/wp-content/uploads/2021/06/1.-dan-Program-industrijskega-foruma-IRT-2021.pdf

Drugi dan dogodka, 22.6.2021,  bodo slušatelji lahko prisluhnili 33 strokovnim predavanjem s področij umetnih mas in njihove predelave, avtomatizacije in robotizacije, naprednih tehnologij izdelave, in sodobnih materialov ter digitalizacije in pametnih rešitev na različnih področjih od razvoja, proizvodnje do vzdrževanja in menedžmenta kakovosti.

Program drugega dneva si lahko pogledate tukaj: https://eforum-irt.si/wp-content/uploads/2021/06/2.-dan-Program-industrijskega-foruma-IRT-2021.pdf

 

Celotno stran letošnjega eforum IRT 2021 si lahko ogledate tukaj:  www.eforum-irt.si

 

Vljudno vabljeni !

novica Uredba o embalaži in odpadni embalaži

Vlada je 8.4.2021 sprejela Uredbo o embalaži in odpadni embalaži, ki je izvedbeni predpis na podlagi novele Zakona o varstvu okolja (ZVO-1J).

novica Roki glede obveznosti poročanja na podlagi Zakona o varstvu okolja se preložijo

S strani Ministrstva za okolje in prostor (MOP) imamo zagotovila, da se roki glede obveznosti poročanja, vzpostavljeni na podlagi Zakona o varstvu okolja (ZVO-1) in na podlagi podzakonskih predpisov, sprejetih na podlagi ZVO-1, preložijo tako, da ta obveznost poročanja nastopijo v roku dveh mesecev po preklicu izrednih ukrepov zaradi epidemije virusne okužbe SARS-CoV-2 (COVID 19).

novica Ponovno dovoljen promet z zaščitnimi sredstvi

Vlada je z Odlokom preklicala sprejeto Odredbo o prepovedi prometa z zaščitnimi sredstvi. Objavljena je v Uradnem listu 25/2020

novica Obvestilo Tržnega inšpektorata RS - poziv proti agresivni poslovni praksi

Tržni inšpektorat RS poziva vse gospodarske subjekte, ki potrošnikom zagotavljajo blago in storitve na trgu, da ne zvišujejo cen blaga in storitev, po katerih je v teh časih večje povpraševanje. Agresivno poslovno prakso, ki je prepovedana bo TIRS aktivno spremljal n striktno ukrepal proti vsem, ki bodo poskušali izkoristiti težko situacijo, v kateri se je trenutno znašla Slovenija. Istočasno bo o vseh kršitvah in kršiteljih seznanil slovensko javnost. Obvestilo TIRS-a, ki smo ga prejeli po e-pošti v celoti objavljamo v nadaljevanju
Pišite nam