Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Odbor za znanost in tehnologijo - prva stran

odbor-za-znanost-in-tehnologijo

novica Vabljeni, da se udeležite brezplačnih webinarjev »Meritve za prihodnost«

Vljudno vabljeni, da se na spletnem mestu  https://www.lotric.si/si/newsletter/meritve-za-prihodnost udeležite webinarjev pod skupnim naslovom »Meritve za prihodnost«.

Udeležba na webinarjih je brezplačna. Prijavite se lahko na poljubno število webinarjev.

Program:

sreda, 21.10.2020

· 9.00–9.45 TRAMES: Prihodnost zahteva prilagojene merilne sisteme po meri naročnika; Nejc Demšar, LOTRIČ Meroslovje d.o.o.

· 10.15–11.00: Tehnologija prenosnega 3D merjenja; Jörg Lendi, Trimos SA

· 11.30–12.15: Merjenje momenta, sile in upornosti; Federico Acquati, Burster GmbH

· 12.45–13.30: Preskušanja materialov in izdelkov iz polimerov; Katja Triller, David Črešnar, LOTRIČ Certificiranje d.o.o.

14.00–14.45: Monitoring vibracij in pospeškov v industriji na zgradbah in jezovih; dr.Reza Ghadim, GeoSIG Ltd.

četrtek, 22.10.2020

· 9.00–9.45: Preskušanje tehnične čistosti; Andrej Apollonio, LOTRIČ Certificiranje d.o.o.

· 10.15–11.00:Trajno mehansko označevanje (graviranje in žigosanje): Maurizio Caviti, Borries Markier-Systeme GmbH

· 11.30–12.15: Visoko tehnološke meritve gredi; Jörg Schröder, Dr. Heinrich Schneider Messtechnik GmbH

12.45–13.30: Spremljanje in nadzorovanje proizvodnega procesa; Marcus Müller, Pickert & Partner GmbH

petek, 23.10.2020

· 9.00–9.45: Obvladovanje izzivov merjenja trdote v industrijskih in laboratorijskih proizvodnih pogojih; Stephan Warnsing, Affri Inc.

· 10.15–11.00: Dvosmerna komunikacija ročnega merilnega orodja; Claude Nusbaumer, Sylvac SA

· 11.30–12.15: Programska oprema 3D merilnih strojev TOUCH DMIS, predstavitev funkcije EASY RUNNER; Enrico Rota, Coord3 Industries S.r.l.

12.45–13.30: Meritve mehanskih in funkcijskih lastnosti materiala; Ben Goldthorpe, Mecmesin Ltd.

Obisk spletnih webinarjev z naslova sekcij pri OZS priporočamo zaradi aktualnih vsebin na podlagi dogovora o sodelovanju.

Vljudno vabljeni !

novica Roki glede obveznosti poročanja na podlagi Zakona o varstvu okolja se preložijo

S strani Ministrstva za okolje in prostor (MOP) imamo zagotovila, da se roki glede obveznosti poročanja, vzpostavljeni na podlagi Zakona o varstvu okolja (ZVO-1) in na podlagi podzakonskih predpisov, sprejetih na podlagi ZVO-1, preložijo tako, da ta obveznost poročanja nastopijo v roku dveh mesecev po preklicu izrednih ukrepov zaradi epidemije virusne okužbe SARS-CoV-2 (COVID 19).

novica Ponovno dovoljen promet z zaščitnimi sredstvi

Vlada je z Odlokom preklicala sprejeto Odredbo o prepovedi prometa z zaščitnimi sredstvi. Objavljena je v Uradnem listu 25/2020

novica Obvestilo Tržnega inšpektorata RS - poziv proti agresivni poslovni praksi

Tržni inšpektorat RS poziva vse gospodarske subjekte, ki potrošnikom zagotavljajo blago in storitve na trgu, da ne zvišujejo cen blaga in storitev, po katerih je v teh časih večje povpraševanje. Agresivno poslovno prakso, ki je prepovedana bo TIRS aktivno spremljal n striktno ukrepal proti vsem, ki bodo poskušali izkoristiti težko situacijo, v kateri se je trenutno znašla Slovenija. Istočasno bo o vseh kršitvah in kršiteljih seznanil slovensko javnost. Obvestilo TIRS-a, ki smo ga prejeli po e-pošti v celoti objavljamo v nadaljevanju

novica PRESTAVLJEN DOGODEK "Meritve danes in jutri" in termin 39. mednarodne konferenca o razvoju organizacijskih znanosti), Portorož

Organizator 39. Mednarodne mednarodne konferenca o razvoju organizacijskih znanosti in MGRT, Urad RS za meroslovje sta sporočila, da tako dogodek "Meritve danes in jutri", planiran za 19.03.2020, kakor tudi 39. Mednarodna konferenca v predvidenem marčevskem terminu odpadeta, saj konference trenutno ne morejo uresničiti kot bi si želeli in zaradi trenutnih razmer ne bi dosegli svojih zastavljenih ciljev. NOVI TERMIN: 39. mednarodna znanstvena konferenca se bo izvedla med 14. in 16. septembrom 2020 v Kranjski Gori. Dogodek "Meritve danes in jutri" ter ustanovitev sekcije SLOMER pa bo potekal v torek, 15. septembra 2020 med 9. in 17 uro. Na prestavljenem dogodku bo ohranjena struktura in program. Vse, ki ste že rezervirali nočitve vas opozarjamo, da v hotelu uredite pravočasno odpoved rezervacije. Hvala za razumevanje.

novica Slovenski podjetniški sklad (SPS) je objavil vavčer za prenos lastništva.

Prenos lastništva po tem javnem pozivu pomeni: - prenos oziroma prodajo večinskega poslovnega deleža v kapitalski družbi (vsaj 50 % osnovnega kapitala družbe) ali - prenos podjetja (samostojnega podjetnika) na podjetnika prevzemnika (72a. člen ZGD-1).
Pišite nam