Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Objava Uredbe o emisiji snovi v zrak iz malih kurilnih naprav

20. 08. 2019
Avtor: Iris Brkovič

V Uradnem listu RS št. 46 z dne 19.7.2019 objavljena Uredba o emisiji snovi v zrak iz malih kurilnih naprav, ki stopi v veljavo 30 dni po objavi, torej z dnem 18.8.219 in da od tega datuma dalje smejo biti vgrajene in prodajane samo tiste centralne peči na trdno gorivo, ki dosegajo mejne vrednosti emisij navedene v 11. členu Uredbe. Upošteva pa se tudi 25. člen Uredbe (za že vgrajene peči). Za centralne peči na trdno gorivo je treba upoštevati tudi datum 1.1.2020, ko v veljavo stopi Evropska Uredba, ki zahteve za prodajo in proizvodnjo centralnih peči na trdno gorivo prenaša na nivo EU (dovoljene emisije).

 

Poudarek v novi Uredbi je na emisijah iz peči na trdno gorivo in na novi razdelitvi nazivne toplotne moči (vsa goriva do 1MW).

 

V nadaljevanju  pojasnilo Ministrstva za okolje in prostor, Direktorat za okolje , ki pojasnjuje način postopanja dimnikarja ...Vsebina v nadaljevanju je dostopna samo članom Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Za ogled morete biti prijavljeni!

Preberite tudi