Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
sekcija-dimnikarjev

Predstavitev Sekcije dimnikarjev

Sekcija dimnikarjev je bila ustanovljena aprila 1998 in šteje po spremembi Obrtnega zakona, ko je članstvo v zbornici postalo prostovoljno, dobrih 50 članov in je tako najmanjša sekcija na Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije.

Sekcija ima težko in zahtevno nalogo razreševanja problemov povezanih z opravljanjem dimnikarske dejavnosti, ki se zaradi spreminjanja zakonodaje in predpisov s tega področja pojavljajo drug za drugim in se predvsem trudi za izboljšanje položaja svojih članov in ureditev razmer v dejavnosti. Sodeluje tudi pri izvajanju mojstrskih izpitov na OZS, pri oblikovanju izobraževalnih programov za potrebe dimnikarstva in deluje na področju dopolnilnega izobraževanja članov sekcije in njihovih zaposlenih.

Sekcija je že od svoje ustanovitve mednarodno aktivna, saj je leta 2000 postala polnopravna članica Evropske federacije dimnikarjev - Europäische Schornsteinfegermeister Föderation ESCHFÖ, ki ima sedež v Nemčiji.

Pet članski Upravni odbor (UO) ima neprofesionalnega predsednika. Predsednik sekcije, ki je istočasno tudi predsednik upravnega odbora je Simon Dovrtel iz Kranja, ki je bil izvoljen za predsednika sekcije za mandatno obdobje 2014-2018. Sekretarka sekcije je Iris Ksenija Brkovič Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Celovška 71, Ljubljana,tel.: 01 58 30 566, e-pošta: iris.brkovic@ozs.si.