Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Informativne cene - normativi - Sekcija kleparjev in krovcev

KLEPARSKO-KROVSKI PRIROČNIK
Normativi in pravila za kleparsko krovska dela
 
Sekcija kleparjev krovcev pri OZS je pripravila obnovljene in dopolnjene normative za kleparsko krovska dela, avtorja Enesa Mulalića, v knjigi KLEPARSKO-KROVSKI PRIROČNIK, Norme in pravila. Priročnik je nastal na podlagi knjige normativov Kleparsko krovska dela iz leta 2007 in na podlagi dolgoletnih izkušenj, pridobljenih s praktičnim delom na objektih. Upoštevane so stare kvalitete in spoznanja kleparske in krovske obrti kakor tudi vsa najsodobnejša dognanja, ki kleparsko-krovski poklic vse bolj delijo na delavniško delo in delo monterja gotovih izdelkov. V obeh primerih pa zahteva visoko strokovno usposobljenost in mojstrska znanja.

Vsebina knjige je namenjena izvajalcem kleparskih in krovskih del kot pomoč pri oblikovanju cen, izvedbi in obračunu kleparsko-krovskih del, seveda pa tudi projektantom, nadzornikom, investitorjem in ne nazadnje tudi učencem v poklicnih šolah, kandidatom za opravljanje mojstrskega izpita in vsem drugim zainteresiranim. Kljub temu, da pravila postavljajo določene meje za doseganje kakovosti izdelkov, vseeno puščajo vso svobodo izbire načina dela, oblikovanja in kombinacije materialov. Normativi so v največji možni meri usklajeni s proizvajalci krovsko-kleparskih materialov in izdelkov ter dobavitelji orodij in opreme.

Obrazec za naročilo knjige Normativi in pravila za kleparsko-krovska dela

 

Informativni cenik kleparskih in krovskih del

Upravni odbor Sekcije kleparjev in krovcev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije spremlja gibanje cen v kleparsko krovski dejavnosti in pripravlja informativni cenik. Informativni cenik vsebuje cene za material in motažo, za nekatera posamezna dela pa so cene, kot je razvidno iz cenika, določene samo za delo.

Informativni cenik kleparsko krovskih del